Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 12:28 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Trzymamy kciuki, oby domek się szybko znalazł :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lis 21, 2010 11:13 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Dzisiaj w nocy wstawałam o 2,4 i 6 i to nie do dziecka...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie lis 21, 2010 15:24 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

moje się tłukły od 1 :evil: aż futro latało
krynia08

Post » Pon lis 22, 2010 12:52 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

i co ktoś się odzywa? Ma jakieś indywidualne ogłoszenia?
Poleciłam go jednej Pani.... może się odezwie :roll:

Agness78

Post » Pon lis 22, 2010 13:10 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

U mnie jak pięć futer lata po domu to nie śpię ze trzy godzinki, bo ten się uspokoji to drugi zaczyna i tak w kółko :ryk:
Ale sama się na to pisałam :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 22, 2010 13:19 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

a moje koty w nocy śpią :roll:
jak gaszę światło, to rozejmy zawierają do rana -bo Pańcia wyspać się musi przecież :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 22, 2010 16:10 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Zamówiłam max pakiet ogłoszeń u CatAngel, ale na razie cisza... Za to mój TŻ zaczyna marudzić,że on się już do tymczasów za bardzo przyzwyczaja :roll:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon lis 22, 2010 17:01 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Mruczeńka1981 pisze:Zamówiłam max pakiet ogłoszeń u CatAngel, ale na razie cisza... Za to mój TŻ zaczyna marudzić,że on się już do tymczasów za bardzo przyzwyczaja :roll:

a moze chce go na prezent w buta :ryk: :ryk: widze że ma taki sam problem jak ja :D
krynia08

Post » Pon lis 22, 2010 17:04 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

krynia08 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Zamówiłam max pakiet ogłoszeń u CatAngel, ale na razie cisza... Za to mój TŻ zaczyna marudzić,że on się już do tymczasów za bardzo przyzwyczaja :roll:

a moze chce go na prezent w buta :ryk: :ryk: widze że ma taki sam problem jak ja :D

Jak bym siebie słyszała :ryk: :ryk: ja się tak przyzyczaiłam do 5 tymczasów :ryk: i dlatego już nie biorę i nie mogę wziąść żadnych kotów. :( :)

Domek gdzieś jest, ale on sam jeszcze tego nie wie. :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 22, 2010 17:07 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

CatAngel pisze:
krynia08 pisze:

Jak bym siebie słyszała :ryk: :ryk: ja się tak przyzyczaiłam do 5 tymczasów :ryk: i dlatego już nie biorę i nie mogę wziąść żadnych kotów. :( :)

Domek gdzieś jest, ale on sam jeszcze tego nie wie. :)

:piwa: ZA TE BUTY :ryk: :ryk: :ryk: 6 GRUDNIA :mrgreen:
krynia08

Post » Pon lis 22, 2010 18:40 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

skąd ja to znam :roll: ja też tak mam... a później ryczę jak koty wydaję .... nie wspominając że żaden dom nie wydaje mi się odpowiedni :mrgreen: :oops:

Agness78

Post » Pon lis 22, 2010 18:49 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Dostałam od Mussimusk taką ankietę jak szukałyśmy domów dla persic. Na razie nikt mi jej nie odesłał :roll:

ANKIETA ADOPCYJNA (prosimy o wypełnienie przez osobę dorosłą) -
Imię i Nazwisko :..................................................................telefon........................................
adres :.....................................................................................e-mail........................................
Mieszkacie w domu czy w mieszkaniu? Jeśli mieszkanie jest wynajmowane to czy właściciel zgadza się na obecność kota?
….................................................................................................................................
Ile osób mieszka w domu, w jakim są wieku, czy są dzieci (w jakim wieku)?
….................................................................................................................................
Czy w domu są zwierzęta i jakie?
Co się stało z poprzednimi zwierzętami?
Co się będzie działo z kotem w czasie urlopów i wyjazdów?
Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji kota i godzą się na nowego domownika?
…..................................................................................................................................
Kot może żyć ponad 15 lat i czy w zawiązku z tym przewidziane jest miejsce dla kota w życiu rodziny na tak długo?
.......................................................................................................................................
8.Kot może w nowym miejscu być zestresowany i nawet przez 2 tygodnie zachowywać się płochliwie. W tym czasie powinien mieć zapewnione spokojne miejsce, gdzie będzie jego azyl , nikt nie powinien go na siłę do niczego zmuszać, kot powinien mieć możliwość spokojnego zapoznania się z domem, czasem ze strachu może posiusiać się nie tam gdzie trzeba, może coś stłuc itd..... czy jesteście Państwo gotowi to znieść?
.........................................................................................................................................
Czy w domu są osoby z alergią na sierść lub ślinę kota?
….....................................................................................................................................
Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem kuwety, drapaka i innych akcesoriów dla kota?
….....................................................................................................................................
11.Jaki jest Państwa stosunek do sterylizacji/kastracji zwierząt?
.......................................................................................................................................
Czy jesteście przygotowani na wydatki związane z koniecznymi szczepieniami, regularnym odrobaczaniem kota oraz z wydatkami związanymi z ewentualną chorobą kota?
…........................................................................................................................................
Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja , że kot NIGDY nie trafi na ulicę ani do schroniska?
........................................................................................................................................
Jaką karmę zamierzacie Państwo stosować dla kotka?
…....................................................................................................................................
Czy kot miałby możliwość swobodnego wychodzenia na zewnątrz bez opieki?
…....................................................................................................................................
Czy planują Państwo zabezpieczyć balkon i okna , tak żeby uniemożliwić kotu wypadnięcie z okna?
…......................................................................................................................................
Czy godzą się Państwo na wizytę wolontariusza w domu?
Wszystko co zostało napisane w ankiecie jest zgodne z prawdą ….........................................
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon lis 22, 2010 19:07 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Ja też mam swoją ankietę - podobną i czasem mam wrażenie że ludzi ona zniechęca.... :roll: choć dobre domki nie mają z nią problemu...
Ale jak ktoś podchodzi do adopcji poważnie to nic dziwnego w niej nie znajdzie.... a jak nie chce odpowiedzialności
za zwierzę to niech sobie lepiej pluszaka w sklepie kupi... :evil:

Agness78

Post » Pon lis 22, 2010 23:31 Re: Szukam domu wychodzącego na terenie Dolnego Śląska PILNIE

Agness78 pisze:Zapraszam na bazarek na spłatę długów w lecznicach i pomoc dla DT pod opieką Figaro i jessi74
viewtopic.php?f=20&t=120478&p=6700946#p6700946
Bardzo fajne kocie gadżety :mrgreen: polecam :ok: :)

Agness78

[poprzednia][następna]