Wszystkie kociaki juz w domach stalych!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 15:50 Re: Malutkie kociaki szukają domów- cała Polska

Dziewczyny zaliczyły dzisiaj wizytę u mojego weta, bo charczą wszystkie jak jedna i nie rozumiem, czemu wczoraj podobno były zdrowe.. :evil:

Czarnulka i starsza kicia maja tylko gardełka czerwone, zainfekowane, dodatkowo straszaczka (Kasia) ma łzawiące oczko. Mały prążek czyli Zosia charczy i w płuckach też jej świszcze, jej stan jest zdecydowanie gorszy.
Wszystkie dostały antybiotyk i kazano się nam pokazać w piątek. Powinno po drugiej turze kłucia być już dobrze.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Śro lis 17, 2010 16:07 Re: Malutkie kociaki szukają domów- cała Polska

Zdjęcia kociaków z dt:

Kasia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zosia
Obrazek
Obrazek
Tosia
Obrazek
Obrazek
Tosia z Zosią
Obrazek
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Śro lis 17, 2010 16:18 Re: Malutkie kociaki szukają domów- cała Polska

wszpasia pisze:Dziewczyny zaliczyły dzisiaj wizytę u mojego weta, bo charczą wszystkie jak jedna i nie rozumiem, czemu wczoraj podobno były zdrowe.. :evil:

Czarnulka i starsza kicia maja tylko gardełka czerwone, zainfekowane, dodatkowo straszaczka (Kasia) ma łzawiące oczko. Mały prążek czyli Zosia charczy i w płuckach też jej świszcze, jej stan jest zdecydowanie gorszy.
Wszystkie dostały antybiotyk i kazano się nam pokazać w piątek. Powinno po drugiej turze kłucia być już dobrze.

Kochana z powodu stresu związanego ze zmianą w życiu, przeniesieniem do innego miejsca takie rzeczy czesto się dzieją, koty są bardzo wrazliwe...na dworzu kociak zdrowy się wydaje a w nowym domu zaraz wychodzi wszytsko...dostaną antybiotyki i będzie ok

Sama byłam przy tym jak pani weterynarz je osłuchiwała i zaglądała w gardziołka...aczkolwiek wykluczyć nie można że coś przeoczyła :roll:
Przepraszam że zapytam ale co one dostają? bo trochę dziwi mnie że tylko 2 zastrzyki w sumie dostaną ... :roll: każde leczenie antybiotykiem to przynajmniej te 5-7 dni... lepiej dłużej niż za krótko... :roll: Do jakiego weta chodzisz?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 17, 2010 17:30 Re: Malutkie kociaki szukają domów- cała Polska

Chodzę na Krzemową w Gdańsku, tam zawsze bardzo pomagają mi z różnymi kudłaczami. Nie wiem jak się nazywa ten antybiotyk, zapytam w piątek.
Tośce i Kaśce podobno powinna wystarczyć taka dawka w postaci 2 strzałów, oczywiście w piątek może to zostać odwołane i okaże się, że kolejna wizyta jest konieczna. Z Zośką gorzej i tu może się sprawa przeciągnąć.

Jan nie znam tych wetów z Elbląskiej i nie mnie podważać ich działania, ale już jak koty do mnie dojechały, zanim Kasia z Agnieszką (mam nadzieję, że nie pomyliłam imienia) wyszły wszystkie wyraźnie słyszałyśmy, że Zośka rzęzi. Nie wierzę, że ujawniło się to w ciągu 20min. od wyjścia od weta do przyjechania do mnie.

wszpasia

Post » Śro lis 17, 2010 17:42 Re: Malutkie kociaki szukają domów- cała Polska

No to faktycznie :roll: fakt że długo ją osłuchiwała...może ja czegoś nie dosłyszałam, no ale byłyśmy tam w lecznicy w 4 osoby :roll: albo Pani Dr zbagatelizowała heh
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 18, 2010 6:39 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Wczoraj byłam odwiedzić dziewczyny i dowieźć zapasy :mrgreen: Przywitała mnie Zosia a reszta towarzystwa siedziała w łazience. Czarna Tosia również nieśmiało się ze mną przywitała zaś Kasia siedziała w swojej kryjówce.

Szukamy pilnie ds jednak gdyby nie znalazł się do 27 potrzebny jest dt który zapewni dach nad głową i miłość :1luvu: może ktoś chętny? :mrgreen:
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Post » Czw lis 18, 2010 15:42 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Jak kociaki i ich zdrówko?
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 18, 2010 16:19 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Nic lepiej jak na razie. Mały prążek się dusi tak, że słyszę to siedząc w pokoju (a dziewczynki w łazience przebywają), pozostałe laski też chechłają.

Wczoraj mały prążek pięknie zapuściła motor na moim brzusku, kiedy gapiłyśmy się w TV. Wydaje mi się, że one się wzajemnie "nakręcają" i jak wchodzę do łazienki to często wszystkie chowają się między wiadrem a wc 8O Ale malutka wychodzi po chwili i zajmuje się swoimi sprawami nie zważając na moją obecność, podczas gdy czarnula i duży prążek raczej po kątach się chowają póki nie wyjdę.

Dzisiaj czarnulka pierwszy raz wyszła na mokre jedzonko (wcześniej bez krępacji przy mnie jadła tylko mała prążkowana). Mam w łazience 3 spodeczki i nakładanie mokrego już kojarzy im się z charakterystycznym dzwonieniem o owe spodeczki. Siostrzyczki zajęte pochłanianiem jedzonka zasponsorowanego przez Kasię godzą się na każdą formę dotyku, póki na spodeczku coś jeszcze jest, potem nie domagają się pieszczot a czarnulka wręcz czmycha za wiadro.

Duży prążek jest bardzo zestresowana, stawiam jej spodeczek w jej kąciku i muszę zejść jej z pola widzenia, bo inaczej nie zacznie szamać.

Miętolę systematycznie wszystkie. Tylko coś odzewu na ogłoszenia brak :cry:
Myślę, że przy takiej ilości ogłoszeń gdzie reklamowane są domowe przytulaki to te koteczki mają mniejsze szanse już na starcie. Ale czy zatajać to, że małe jeszcze trochę czasu potrzebują? Żeby to się nie skończyło zwrotem.. :?:

No i bardzo martwi mnie to co się z nimi stanie jeśli do 27.11 nie znajdą domków. Ja będę zupełnie, totalnie bezsilna - wsiądę w samolot i tyle.

Może, z ogrooomanym znakiem zapytania, jeśli zostałaby tylko jeden kociak to moim przyjaciele którym zostawię swoje futra podjęliby się przetrzymania jej (oczywiście intensywne szukanie DS oraz wszystkie koszty wynikające z posiadania tego kota leżałyby po stronie głównego opiekuna finansowego maluchów, czyli w tym wypadku Kasi). Ale jeszcze nawet nie podnoszę tej kwestii, bo aż się boję reakcji. I tak wyświadczają mi ogromną przysługę, nie śmiem ich obarczać dodatkowym kotem.

wszpasia

Post » Czw lis 18, 2010 16:39 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

właśnie wróciłam z "tapetowania" osiedla i centrum ogłoszeniami. Zainteresowałam jedną panią z kiosku bo chciała by kota ale ma alergie , zobaczymy może ktoś przemyśli sprawę... mówię ludziom ,że sytuacja jest naprawdę dramatyczna jak również w ogłoszeniu zaznaczyłam ,że jest potrzebny nawet dt. Bardzo mnie martwi co będzie do tego 27 ;(
Obrazek

Kasiullka

Post » Czw lis 18, 2010 20:11 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Kasiu wklej tutaj listę stron, na które wrzuciłaś ogłoszenia o dziewczynach.

Kto pomoże, komu nie będą kociaki zawadzały w łazience jeśli do 27.11 nie znajdą DS??????

wszpasia

Post » Czw lis 18, 2010 21:11 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

niania.pl
gazeta.pl
gumtree.pl
anonse.pl
miau.pl
morusek.pl
mojpupil.pl
adopcje org
olx.pl
szerlok.pl
i to chyba wszytko ale jeszcze moze cos mi sie przypomni :D
Obrazek

Kasiullka

Post » Pt lis 19, 2010 8:45 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

i jeszcze tu :

46. www.bono-polska.pl
47. www.ojej.pl
48. www.pajeczyna.pl
49. www.pineska.pl
50. www.animalia.pl
51. www.wegetarianie.pl
52. www.gielda.bai.pl
53. www.gumtree.pl
54. www.petworld.pl
55. www.vetmozga.com
56. www.autogielda.pl

lece od góry ale na nie ktorych nie moge doddac ;) napisalam te co dalam
Obrazek

Kasiullka

Post » Pt lis 19, 2010 11:35 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Super, oby taka ilość ogłoszeń zaskutkowała DS.

Kasiu powiedz mi, jeśli pamiętasz oczywiście, czym maluchy były odrobaczane? Mówiłaś o jakimś niemałym wydatku w tej lecznicy (na przyszłość u mojego weta to byłaby pewnie połowa tej kwoty) a dziewczyny wciąż mają pękate brzucha, to już trzecia doba i wydaje mi się, że powinny być widoczne efekty odrobaczania a tymczasem koopki czyste, brzuchy nadmuchane - czyli bez zmian.

wszpasia

Post » Pt lis 19, 2010 11:49 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Z tego co pamietam dostały Vetminth pastę..
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]