Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 20:20 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

Ja chętnie podjadę z klatką, może uda się zgarnąć chłopaków.
Jeśli pokazałabyś mi gdzie karmić, mogłabym też raz w tygodniu podjechać z żarciem (pewnie w czasie weekendu, kiedy przy świetle dziennym można coś zobaczyć).
Proszę, wyślij mi swój numer telefonu na pw, zadzwonię jutro. OK? :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lis 14, 2010 20:42 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

jak rozsądna godzina to i ja sie przyłaczę.
na Teklinie sa 2 ogrody?O który chodzi?

Prowera raz w tygodniu powinna być dawana.Koty jak przychodzi zima bardzo pór karmienia pilnuja. Wiem co pisze, bo zanim zaczęłam kastrować to tak ograniczałam populację.

TOZ to Otwocki?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lis 14, 2010 20:53 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

ASK@- Chodzi o ten duży ogród działkowy "Maluch"- obok nowo wybudowanych, kolorowych, szeregowych domów jednorodzinnych. Zgadza się, TOZ oddział w Otwocku :)

Agneska- to gdybyś chciała, to mogłabym Ci dorobić kluczyk od furtki, bo inaczej to się nie dostaniesz na działki. Ok, zaraz podam Ci swój numer.

Dziewczyny, albo raczej Panie- bardzo dziękuję za tak duże zainteresowanie całą sprawą :)
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Pon lis 15, 2010 21:25 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

udało się załatwić sterylizację dwóch kocurów- 29 listopada jadą na zabieg :)
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Wto lis 16, 2010 15:57 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

Jeszcze domy dla kociaków potrzebne. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 16, 2010 20:55 Re: Ogródki działkowe w Otwocku k.Warszawy: 14 kotków do oddania

Agneska pisze:Jeszcze domy dla kociaków potrzebne. :ok:

najlepiej od razu stałe.
Choć tymczas by pokazał co z nimi.Kuweta,ludziolubność...
A jak małe,zdrowe?

dopiero doczytałam w tytule ,ze poszukiwane DS/DT :mrgreen:
Nooo :roll: , poszukiwane i oby się znalazły :ok:
raczej czarnym humorem ostatnio grzeszę,sorki :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 16, 2010 21:07 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Kociaki zaczynają kichać, ale dobrze się trzymają.

Najgorzej jest z małą szylkretką, która wygląda na bardzo chorą i potrzebna jest jej szybka pomoc... ma zaropiałe oczka i zaczyna zachodzić na nie trzecia powieka(migawka), która się nie chowa- co może świadczyć o infekcji lub stanie zapalnym.

Obrazek
Obrazek

AnnaM

Post » Wto lis 16, 2010 21:25 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

A ty nie mozesz jej złapac i przetrzymac z podleczeniem? Bez twojej pomocy zginie! Albo będzie tak chora,ze jej leczenie będzie długie i kosztowne.A być moze przyjdzie za późno :cry: i nie będzie co leczyć. Nie liczyłabym na szybki tymczas. Popatrz co sie dzieje.
Uwierz, o niego trudno teraz. Wszyscy zakoceni jesteśmy na maksa. Dosłownie. I świadomie trudno zabrac kota na przechowanie, jak pokoje pełne i miejsca brak.
Chorego kota takze trudno wydac do DS.Tak prosto z działki.Pomysl nie oglądając sie na innych jak chcesz maluszki uratowac. To nie madrzenie sie tylko rada.Zabrac,zacząc leczyc i szukac w tym czasie tymczasu. Moze gdzies sie zwolni w tym czasie miejsce.
Kotów tylko żal.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 17, 2010 15:20 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Oczywiście, że bym mogła ją wziąć do siebie, tylko ta decyzja jest zależna również od mojej mamy, która jak na razie jest temu przeciwna. Postaram się ją jakoś namówić i przekonać...

AnnaM

Post » Śro lis 17, 2010 19:28 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

AnnaM pisze:Oczywiście, że bym mogła ją wziąć do siebie, tylko ta decyzja jest zależna również od mojej mamy, która jak na razie jest temu przeciwna. Postaram się ją jakoś namówić i przekonać...

Fajnie by było.
Dużo kotów dzięki tobie znalazło domy. Ale chore malce ciężko wydać,a na dworze nie przeżyją.Starsze jakoś sobie dadzą moze rade.Przebywają już na działkach jakiś czas. Jak po kastrowane to ich szanse na przeżycie większe,bo łajzować sie cholery nie będą.
Z DT łatwiej do innego DT czy DS .Maluszków szczególnie żal.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 18, 2010 8:27 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

jak najbardziej to rozumiem... w sobotę chciałabym zabrać tę chorą szylkredkę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

AnnaM

Post » Czw lis 18, 2010 11:35 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

AnnaM pisze:jak najbardziej to rozumiem... w sobotę chciałabym zabrać tę chorą szylkredkę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Oby się udało. I oby była, bo z maluszkami różnie bywa. U nich choroba idzie błyskawicznie.Czasem doba to już za długo :cry:
Kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 19, 2010 17:45 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Dzisiaj wstąpiłam na chwilę na działki i zobaczyłam, że jeden kotek ma problem z oczkiem. Wygląda to tak, jakby kotek oślepł. Nie wiem co to jest.... co o tym sądzicie?
Obrazek

AnnaM

Post » Pt lis 19, 2010 18:17 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

To herpes, ona chyba widzi na to oko, ale bez szybkiego leczenia może być źle.
Wielbicielka szylkretek melduje się w wątku :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 19, 2010 18:20 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Wielbicielka ma rację.
Może być źle!
On podchodzi do Ciebie?Mozesz podac mu leki?
Ale to nic nie da jak będą od czasu do czasu podawane :cry:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]