30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 26, 2010 16:46 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:Potrzebna pomoc rzeczowa - karma, żwirek i finansowa na leki i USG dla chorej kotki.
Ale pomoc z ogłoszeniami byłaby bardzo, bardzo cenna i pożądana!
Pani Elżbieta bardzo dziękuje za zainteresowanie i wszystkich serdecznie pozdrawia. /Niestety, jest zupełnie niekomputerowa/.

Poproszę w takim razie numer konta na PW postaram się wpłacić na początku Listopada parę groszy - nie wiele bo mi się nie przelewa ale myślę że coś wyskrobię :)

A jeśli chodzi o ogłoszenia to czy mógł by mi ktoś przesłać na maila zdjęcia i opisy kotów które czekają na domek, razem z namiarami jakie mam podawać??
Najlepiej gdyby każdy kot miał jedno zdjęcie bo na niektórych portalach jest to wymóg - nie można dawać ogłoszeń wspólnych dla kilku zwierząt.

Luzia

Od: Czw gru 20, 2007 18:39

Post » Wto paź 26, 2010 18:02 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dziękuję, Luzia! Jutro będę po spotkaniu z panią Elzbietą, podam te dane.

Jeszcze kilka zdjęć z lata /słabe, ale tylko takie mam/:

Śliczna Balbinka
Obrazek

Obrazek

I olbrzym Józek
Obrazek

A tu inny przypadek, serce pęka:
Obrazek
Kruszynka - 6 lat na pawlaczu. Od kiedy ją przywieziono do pani Elżbiety, właśnie jakieś 6 lat temu, całe dnie spędza wysoko pod sufitem w kąciku na pawlaczu. Schodzi tylko, żeby zjeść i za potrzebą. Inne kotki ją odpędzają. Ma 7-8 lat. Jest łagodna, daje się wziąć na ręce , puszczona chowa się do swojej kryjówki. Czy ona ma szansę na zmianę losu? Chyba małą. Nie jest dzika, tylko taka wycofana i smutna. Tak mi jej szkoda :(

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Wto paź 26, 2010 18:20 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Jaka karma byłaby najlepsza?

Bydgostia

Od: Sob paź 16, 2010 22:31

Post » Wto paź 26, 2010 21:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Z tańszych karm koty dobrze tolerują Purinę Cat Chow Urinary i Sensitive.
Żwirek Benek lawendowy dobrze się sprawdzał.
Kupowałyśmy tutaj, to miejscowa firma dostarcza pod drzwi tego samego dnia i taniej nie znalazłyśmy
http://www.grandecane.pl/super-benek-la ... -1109.html
Dla chorej koteczki potrzebny jest Royal Intestinal - cierpi na kamicę przewodów żółciowych. Jeszcze się dowiem szczegółów.

Edycja: zmieniłam nazwę karmy, bo okazało się, że tej którą wpisałam jednak nie tolerują.
Ostatnio edytowano Pon lis 01, 2010 21:48 przez carmenco, łącznie edytowano 1 raz

carmenco

Post » Śro paź 27, 2010 11:26 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Cena tych zwirków jest wysoka, w Krakvecie jest duzo taniej.
W tym sklepie Benek Zielony Las kosztyuje 57zł , a Krakvecie to samo 36,90.
Krakvet tez dowozi za darmo do domu przy zakupie za 99zł.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro paź 27, 2010 14:14 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=119173
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro paź 27, 2010 16:59 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Jak coś to mój mail luziek@gmail.com

Luzia

Post » Śro paź 27, 2010 17:36 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ile kociastych 8O :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 27, 2010 20:50 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Spotkanie z panią Elżbietą zostało przełożone na jutro z mojej winy. Przepraszam :oops: :oops: :oops:
Dziękuję za podpowiedź odnośnie żwirku! Rzeczywiście dużo taniej w Krakvecie.
Wania, bardzo dziękuję z bazarek :1luvu:

Tymczasem przedstawię kilku następnych podopiecznych:
Obrazek
Pysia, jest tu z dwoma braćmi.

Obrazek
Kropek przystojniaczek jak malowany.

Obrazek
Jeden z licznych czarnuszków. Jak widać, kotek śliczny, drobny i spokojny.

carmenco

Post » Śro paź 27, 2010 21:15 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco, a jaki kontakt można podawać w ogłoszeniach? Do Ciebie?
Wydaje mi się, że Luzia mogłaby już z tego, co tu zamieściłaś, spreparować jakieś anonse :) Dla Józka i Balbinki.
I koniecznie dla Kruszynki, choć jej przydałoby się lepsze zdjęcie.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro paź 27, 2010 23:35 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Kontakt może być do mnie, choć niezbyt się znam na adopcjach. To mój debiut na kocim forum. Ale czytam tu w miarę możliwości, jak to się robi.
Z Balbinką jest problem, bo nie jest jeszcze wysterylizowana...
Kruszynka - gdyby tylko dostała szansę... Postaram się zrobić jej lepsze zdjęcia /chyba z drabiny/.

Tu jeszcze trochę Józka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wygląda jak ciężarny. On nie jest tani w utrzymaniu. W stosunku do ludzi jest bardzo miły i przyjacielski. W stosunku do innych kotów niekoniecznie. Jest to łakomczuch, korzysta ze swojej siły, odgania innych od jedzenia i bierze ile chce, a chce dużo. Taki jest :) :!: Trochę drań, ale słodki! Kastrat.

I jeszcze następne zwierzaki - tym razem seniorzy - w środku najstarsza koteczka, Kasia, dwunastolatka. Po prawo Gucio lat 9, też olbrzym jak Józek, ale spokojny i stateczny.

Obrazek

/A może to nie Gucio, tylko inaczej się nazywa/.

carmenco

Post » Czw paź 28, 2010 6:26 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Fajne koty :1luvu:
Oby domki szybko się znalazły :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 28, 2010 7:48 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Józio jest cudny :1luvu: akurat do przytulania i kochania

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 28, 2010 9:54 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Za 3 dni wezmę się za ogłoszenia. Na razie nie mam jak bo mi zostało 200 mb transferu do wykorzystania i niestety mi to nie wystarczy.

Luzia

Post » Czw paź 28, 2010 10:39 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Obrazek

Potężny kocur :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]