Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 19, 2010 13:27 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Ciąg dalszy:-)

Pani mówi, ze duża kota jest oswojona bierze ją normalnie na ręce i wchodzi do domu. Nooo kurcze nie wierzę......biorę ja od niej i upycham do transportera. Wiecie, ja ten transporter to wzięłam tak sobie.....na wszelki wypadek nie zakładałam łapanki...

No dobra mamy dwa.....klatka nastawiona......Myślę próbujemy dalej.......wracamy do okna a tam co? Ano drugi kociak miota sie w klatce. Dziewczyna oceniam ( szylkret i wszystko jasne)

Cała łapanka trwała maks 20 min. Co nie zmienia postaci rzeczy, ze byłam tam ponad godzinę........W miedzyczasie narada gorączkowa - ma Małgosia jechać do siebie po drugi transporter? Jazda + nawrót pół h.......Ustalamy, ze zabieram w klatce - trochę się martwimy, bo młode miota się jak oszalałe

Potem dobija Aleba z miau - potem Ania ( ta co mi namiar na koty podała ) i tak z zapakowanymi kotami w moim aucie zawzięcie nawijamy ze 40 min pod bramą. To cholerne gadulstwo mnie zgubi!

Dochodzę do wniosku, ze powinnam pojechać do weta. Duża jest spoko, ale młode wścieklica......Zastanawiam się, jak ja je sama załaduję... po wypuszczeniu w domu.

Naradzam się z Nutusią - chcę jechać do jej weta........noooo hmmmmm nooooo bo tam taniej.......Ale dziś go nie ma. Postanawiam jechać do mojej wetki.
To byl dobry pomysł......o dziwo okazuje się, ze nie ma ludzi! Wchodzę niemal z marszu. Super rękawice skórzane ( Liroy Merlin) pomgają w badniu. Kocice - sztuk 3, oszałamiająco piękne ( słowa p. wet, przeżywa oczy najstarszej)

Najstarsza - rok, maks póltora, oswojona, spolegliwa, niemal traci przytomnośc ze strachu - pchły, herpes wirus reszta spoko. Bardzo dobra kondycja!
Młode z białym - pchły, herpes ( wirus pochodna kociego kataru, zakaźne) - bardzo dobra kondycja
Młode z burym - chudsze, herpes, pchły - reszta spoko/oba na oko 3 maks 4 miesiące, rodzeństwo

Nie mają świerzba! Lekko zgazowane jelita moze być spowodowane stresem. Poza tym zadziwiająco ok. Oczy do 2 razy dziennie zakraplania. Całe towarzystwo odepchlone, odrobaczone - zapłaciłam 127 zł ( wizyta kosztowała tylko 10 zł, reszta leki - wkład mojej p. WET w kociarnię) reszta leki. W środę/czwartek jak nic nie wyskoczy do zaszczepienia. Za 5 dni mogą sie kontaktować z innymi kotami.

Przywiozłam dzikuny do domu. I co? Ano moja nieodrodna córuś - jedno na siłę zaczęła głaskać.......Efekt - sie dzikun wkleił w nią.....szkoda ze nie ma zdjęć. Drugie ją capło, ale to uparta Osóbka jest. Wzięła kocyk - upolowała i do znudzenia głaskała . Efekt? ano śpią już na wierzchu.Sykają ale bez przekonania. Małe z przewagą białego.......zaczyna być łase na głaski. HA! spodobało się!. Na razie zostawiłam w spokoju

Maks 2 tyg i będą z nich ludzie.........

Najstarsza gadatliwa jak my......z pól życia nam zdązyła opowiedzieć. Bardzo zajmująca historia, ale paru szczegółów nie rozumiemy

Tak to wygląda.............finansowo hmm ratunku pomocy!!!!! poza tym sie ogarnie. Zapisy na nie będą + walki na miecze - zobaczycie
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie wrz 19, 2010 13:35 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

I co dalej.

Duża kota już barankuje, ociera sie o nogi - śpi na kocykach i wygląda na baaardzo zadowoloną z nowej sytuacji życiowe. Żre..........nie powiem, ze je........no żre po prostu.

Całe towarzystwo jest kuwetkowe. Dziś je jeszcze raz odpchliłam, bo pchły po nich wierzchem łaziły. Zawartość kuwety wprawiła mnie w osłupienie. Takiego kłębowiska glist .....takiej długości jeszcze nie widziałam, a zapewniam, ze sporo widziałam.
Koopale żyły własnym życiem, ze tak powiem.

Młodszych kupy jeszcze luźnawe, ale hmm w kształcie właściwym - sorry za szczegóły, ale to ważne....
Co jeszcze - no wiec tak, ja problemu z oswojeniem nie widzę. Owszem są jeszcze sykliwe, owszem chowają się, ale SAMA im dwa razy dziennie zakraplam oczy. Nie używam rękawiczek. Bywa ze sypiają z dużą na kocyku na wierzchu i nie uciekają wściekle przed siebie kiedy wchodzę. Są wystraszone kiedy wyciągam rękę i zaczynam głaskać, ale bez przesady. Trzymane na rękach, boją się ale nie wyrywają, nie gryzą - widać że głaskanie im się podoba. I same są tym zaskoczone:-). W domu mającym jednego takiego kota + sporo czasu - 2 -3 tygodnie i normalny kociak.

Pewnie potrzeba czasu, ale NAPRAWDĘ to są koty do wyprowadzenia na ludzi.

Absolutnie zgadzam się z Janą - małe powinny być wydane po sterylizacji. Są naprawdę bardzo ładne - ciemniejsza ma przepiękne znaczenia ciemno rude.

Zdjęcia będą po południu.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie wrz 19, 2010 14:24 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

piekne kociaki :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie wrz 19, 2010 16:52 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Ponieważ mam już zapytania o koty na pw. Zaznaczę dwie kwestie - kocięta zostaną wydane po sterylizacji. Wszystkie 3 koty WYŁĄCZNIE do domów niewychodzących z odpowiednio zabezpieczonymi oknami ( do sprawdzenia!). A co!

Obrazek

Neigh

Post » Nie wrz 19, 2010 17:09 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Piękne kociska! puchate cudeńka!
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie wrz 19, 2010 19:21 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 19, 2010 22:54 przez Neigh, łącznie edytowano 2 razy

Obrazek

Neigh

Post » Nie wrz 19, 2010 19:25 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Niestety duża kota boi się aparatu, wiec kolor oczu trudno zobaczyc.........ale zapewniam powalajacy.

Wkleiłam takze rachunek od weta - w piatek całe towarzystwo juz mozna szczepic.......moze ktos zechciałby sie dorzucic do tego jakze szczytnego celu :oops:

Obrazek

Neigh

Post » Nie wrz 19, 2010 19:27 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Zjawiskowe!!!
ale zdjęcia za duże na Miau... moderator wkroczy...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie wrz 19, 2010 19:35 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

zdjęcia powalają :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie wrz 19, 2010 19:40 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

koty rzeczywiście rewelacyjne!! :1luvu: - zmieńcie tytuł - rozumiem, że szukają DS i na DT zostają u Neigh? domy będziecie musieli rentgenem prześwietlać... :wink:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie wrz 19, 2010 19:45 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

halbina pisze:ale zdjęcia za duże na Miau... moderator wkroczy...

No niestety, musiałam wkroczyć.
Chociaż z bólem serca, bo żal takie pięknoty za linkiem chować ;)

Potwierdzam, że dorosła kocica ma cudnego koloru oczy, czegoś takiego jeszcze nie widziałam :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie wrz 19, 2010 19:50 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

a może przejdą chociaż miniaturki pięknot ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie wrz 19, 2010 19:54 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Z wklejonych zdjęć nie byłam w stanie wygenerować miniaturek.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie wrz 19, 2010 20:55 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

ok :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie wrz 19, 2010 21:14 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

WOW :D Piękna kocia familia i pomyśleć, że takie cuda były bezdomne, szok.

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

[poprzednia][następna]