Na pół niewidoma kocia mama GROZI JEJ AMPUTACJA OKA...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 7:23 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Jasna Rakea, nie ma sprawy... ja zadzwonię dziś na zbrosławice i się zapytam, czy istnieje taka możliwość...
pojadę też jeszcze do dwóch wetów u nas w tg... wczoraj wieczorem miałam szczęście, bo Terminator przyszła do kotów, akurat jak ja wczoraj wychodziłam. To dobrze, bo by mi całe podawanie kotom antybiotyku rozwaliła....
Niestety nadal jest agresywna, więc nie mam na chwilę obecną jak wziąć ją do weta.... tzn na sterylkę to by się ją złapało, ale nie chce jej dawać niepotrzebnego stresu... ona i tak już chodzi cała nabuzowana...
do łazienki, też jej nie ma kto wziąć... doszłam nawet do wniosku, że tam nie wszyscy te koty lubią, tyle że krzywdy nie robią.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob sie 21, 2010 14:21 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Cóż za tłok na wątku.... :roll:
niosę dobre wieści. Mamy Dt dla kotek i kotów po sterylce/kastracji. Tym Dt będzie.... moja familia... Nie było innego wyjścia... Dłużej czekać już nie możemy, trudno jest na chwilę obecną zapanować nad kocim katarem u kotów, a nad ich rozmnażaniem będzie jeszcze trudniej. W poniedziałek będą umawiane pierwsze sterylki. No i ruszamy.
Jeśli tylko zdążymy kocia ślepka będzie wyciachana w pierwszej kolejności :)
Trzymajcie kciuki!!!

OlaLola

Post » Nie sie 22, 2010 7:55 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Olu oczywiście że trzymamy kciuki i wszystkie ogonki też :-)

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Nie sie 22, 2010 8:59 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

:ok: :ok: :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sie 23, 2010 11:04 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Terminator nadal w ciąży. Mam nadzieję, że zdążymy....
Na pierwszy ogień chciałabym wziąć ją i inną oswojoną kicię. Dopiero w następnej kolejce dziczki. Nie mam doświadczenia jeśli o dziczki chodzi, no i na pierwszy ogień wolałabym spokojniejsze kocice.
Cwaniara jest strasznie miziasta, a Terminator też mam nadzieję, jak dojdzie do siebie, to z powrotem okaże się uwielbiającym głaski kotem.

OlaLola

Post » Pon sie 23, 2010 14:09 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Ola nieźle sobie poradziłaś z org. DT :wink: :ok: - obyście tylko zdążyły!
Wielkie kciuki za powodzenie akcji!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto sie 24, 2010 15:07 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Rakea pisze:Ola nieźle sobie poradziłaś z org. DT :wink: :ok: - obyście tylko zdążyły!
Wielkie kciuki za powodzenie akcji!

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie sie 29, 2010 11:53 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

no niestety muszę tych pochwał odmówić. na chwilę obecną dt nie mogę być dla żadnego z kocików. Mama mi się totalnie rozchorowała, no a w między czasie Terminator urodziła....
Urodziła 6 kociąt, 5 nie przeżyło... urodziła o 4 rano, a o 5 maluszki już nie żyły.... został jeden...
dziś ją widziałam, zrelaksowana przybiegła do mnie na głaski. Teraz nadrabia, po wcześniejszej wojowniczej naturze.... znów wróciła ta dawna kochająca pieszczoty kocia. To jej ostatni miot, zostanie wyciachana jak najszybciej.

OlaLola

Post » Nie paź 24, 2010 7:04 Re: Na pół niewidoma kocia mama potrzebny DT na 10-12dni!!!

Terminator zostanie wysterylizowana w tym tygodniu,

OlaLola

Post » Czw paź 28, 2010 12:31 Re: Na pół niewidoma kocia mama sterylizacja w tym tygodniu !!!

co z koteczką?
gerardbutler

Post » Czw lis 04, 2010 8:44 Re: Na pół niewidoma kocia mama sterylizacja w tym tygodniu !!!

Terminator została wysterylizowana w zeszły czwartek :) oczywiście nie obyło się bez numerów, bo przyjechała po nią wetka, a Terminator sobie uciekła... ale na szczęście została złapana po kilku godzinach i dowieziona na zabieg :)

OlaLola

Post » Czw lis 04, 2010 12:15 Re: Na pół niewidoma kocia mama już po sterylce :)

dla dzielnej kici :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:
gerardbutler

Post » Sob lis 06, 2010 14:24 Re: Na pół niewidoma kocia mama GROZI JEJ AMPUTACJA OKA...

Terminator ma się dobrze, ale niestety nie mam dobrych wiadomości odnośnie jej oka... uszkodzona jest rogówka, uszkodzenie przechodzi w tęczówkę i najprawdopodobniej trzeba będzie usunąć jej oczko... szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, że bez oka będzie musiała wrócić na stadion.... nie wiem czy sobie poradzi.... myślę, że przydałby jej się DT lub najlepiej DS.... nie mówiąc o tym, że jak na razie nie ma funduszy na jej operację, bo cała kasa idzie na sterylki kotek....

OlaLola

Post » Czw lis 18, 2010 19:43 Re: Na pół niewidoma kocia mama GROZI JEJ AMPUTACJA OKA...

oj bidula :(:(
dobrze, ze juz w ciazy nie bedzie...o tyle dobrze.
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt sty 07, 2011 17:11 Re: Na pół niewidoma kocia mama GROZI JEJ AMPUTACJA OKA...

co z kicia? jest dla niej domek?
gerardbutler

[poprzednia][następna]