Biała Molly już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 10:37 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Zdjęcia zaraz wrzucę do netu i podam Wam linka. Wrzuciłam Molly na FB - na swój profil (znajomi zaczęli już kopiować do siebie jej zdjęcie i opis) i na grupę Kocie SOS. Konta na NK nie mam...

A co do karmienia, to też podejrzewam, że będę musiała ją nakarmić przymusowo. Tylko czym? (Może to głupie pytanie, ale to mój pierwszy kotek na tymczasie, nie chciałabym zrobić czegoś źle...)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon sie 09, 2010 10:40 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

grzanka.ch pisze:Zdjęcia zaraz wrzucę do netu i podam Wam linka. Wrzuciłam Molly na FB - na swój profil (znajomi zaczęli już kopiować do siebie jej zdjęcie i opis) i na grupę Kocie SOS. Konta na NK nie mam...

A co do karmienia, to też podejrzewam, że będę musiała ją nakarmić przymusowo. Tylko czym? (Może to głupie pytanie, ale to mój pierwszy kotek na tymczasie, nie chciałabym zrobić czegoś źle...)

No to ja dam małą na NK :roll: oczywiście o ile mogę :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 09, 2010 10:49 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

grzanka.ch pisze:Zdjęcia zaraz wrzucę do netu i podam Wam linka. Wrzuciłam Molly na FB - na swój profil (znajomi zaczęli już kopiować do siebie jej zdjęcie i opis) i na grupę Kocie SOS. Konta na NK nie mam...

jak karmić strzykawką to musi to być papinka, coby wyszła przez końcówkę
możesz rozrobić z wodą proszek convalescence (do kupienia u weta), możesz gerberki mięsne (indyk, kurczak), małe gourmeciki itp, możesz dodać pastę calopet (wzmaga apetyt)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sie 09, 2010 10:49 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Ja Kacpra u mnie karmiłam na siłę convalescence support (proszek do rozrabiania z wodą) dostaniesz u weta.
U mnie to było najlepsze wyjście bo Kacper nie jadł sam od wielu dni i trzeba go było karmić strzykawką.
Możesz też dawać ludzkie gerberki, serek ze śmietaną i żółtkiem, rosołek zmiksowany z mięskiem.
Podstawiaj po troszku różnych smakołyków, może na coś się skusi.
U mnie Kacper pierwsze dni właściwie przespał.
We śnie organizm się regeneruje.
Wet też jej może podać jakąś kroplówkę wzmacniającą jeśli będzie trzeba.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon sie 09, 2010 11:15 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Dziękuję za porady dotyczące karmienia. Zaraz postaram się coś zorganizować. Jak będziemy u weta to poproszę go o convalescence support.

Wrzuciłam kilka zdjęć Molly na picase: http://picasaweb.google.com/chwedyki/MollyNaTymczasie#, zapraszam do ściągania ich i publikowania gdzie się da. Są tam 2 zdjęcia, które już wcześniej były na forum (mam nadzieję, że ich autor się na mnie nie gniewa za "przywłaszczenie") i zdjęcia, które wczoraj robiliśmy po przyjeździe do domu. Niestety światło nie było już zbyt korzystne, więc zdjęcia są kiepskiej jakości. Dzisiaj spróbuję jeszcze coś wrzucić...

grzanka.ch

Post » Pon sie 09, 2010 11:32 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=115470][img]http://tnij.org/hvg8[/img][/url]

Obrazek

:D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon sie 09, 2010 11:40 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

grzanka.ch pisze:Dziękuję za porady dotyczące karmienia. Zaraz postaram się coś zorganizować. Jak będziemy u weta to poproszę go o convalescence support.

Wrzuciłam kilka zdjęć Molly na picase: http://picasaweb.google.com/chwedyki/MollyNaTymczasie#, zapraszam do ściągania ich i publikowania gdzie się da. Są tam 2 zdjęcia, które już wcześniej były na forum (mam nadzieję, że ich autor się na mnie nie gniewa za "przywłaszczenie") i zdjęcia, które wczoraj robiliśmy po przyjeździe do domu. Niestety światło nie było już zbyt korzystne, więc zdjęcia są kiepskiej jakości. Dzisiaj spróbuję jeszcze coś wrzucić...

to trzecie zdjęcie super, te oczka wpatrzone w coś... a właśnie, w co sie tak zapatrzyła ślicznokotka? :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sie 09, 2010 15:07 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Dziękuję za śliczny banerek, Sisay :1luvu:
Zdjęcia były robione wczoraj w czasie zwiedzania naszego mieszkanka, Molly cały czas chodziła z szeroko otwartymi oczkami :)

A teraz właśnie wróciłyśmy od weterynarza. Molly była bardzo grzeczna :D Dostała zastrzyk przeciwbólowy i tabletkę na odrobaczenie. Wet powiedział, że prawdopodobnie ją boli ta rana po sterylizacji (jest trochę rozlizana, muszę jej to jakoś zasłonić, żeby nie mogła lizać) i dlatego ciągle śpi i nie chce jeść. Ale jak pije wodę (a pije dużo), to znak, że wszystko będzie dobrze :) Molly została też przez weta nakarmiona rozpuszczonym w wodzie convalescence support. Drugą porcję dostanie już ode mnie za jakiś czas.
Molly-kruszynka waży tylko 1,72 kg :(

grzanka.ch

Post » Pon sie 09, 2010 16:04 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Fajnie, że jest banerek, zaraz wkleję :) I może by jednak zmienić tytuł? Bo kiciunia jednak ma mało czasu...
Molly musi być bardzo osłabiona, że tyle śpi. Naprawdę dobrze, że pije. Biedna malutka, tylko 1,7 kg... Grzanko, podarowałaś jej życie...

Czy mogę prosić o pomoc w ogłoszeniach? Do moich wieczorem wstawię nowe zdjęcia :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon sie 09, 2010 16:14 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

A jak zmienić tytuł? Czy to ja powinnam to zrobić? Jeśli tak, to prosze o instrukcję, bo ja tu jestem nowa i nie wiem jak to się robi... :oops:

Co do ogłoszeń, to ja jeszcze dzisiaj jakieś zamieszczę w necie. Zdjęcia Molly umieszczone na FB poskutkowały dużym zainteresowaniem wśród znajomych. Może ktoś z nich ją przygarnie, a jeśli nie, to na pewno rozreklamują dalej.

Tylko chciałam sprostować, że Molly ma 11 miesięcy. Ja źle przeczytałam w jej książeczce zdrowia i mi się wydawało, że ma 9 miesięcy i źle pisałam w ogłoszeniach :( A na allegro na jednej aukcji widziałam, że jest napisane, że ma półtora roku...

grzanka.ch

Post » Pon sie 09, 2010 16:56 Re: bielutka Molly szuka domu stałego

Pod pierwszym postem wątku dajesz zmień i wtedy na samej górze zmieniasz temat :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon sie 09, 2010 17:08 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Tytuł zmieniony :) Ależ ze mnie gapa - nie zauważyłam przycisku zmień pod postem :oops:
A biedna Molly od powrotu od weterynarza (czyli już 2,5 godziny) śpi w łazience :(

grzanka.ch

Post » Pon sie 09, 2010 18:53 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Biedna Molly, musi nabrać sił...

Zaraz pozmieniam wiek w tych ogłoszeniach, które wystawiłam. Ponawiam prośbę - czy ktoś może zrobić więcej ogłoszeń? Molly ma mało czasu...

Liwia_

Post » Pon sie 09, 2010 21:11 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Kicia budzi zainteresowanie na allegro :) Proszę o mocne kciuki, byłoby wspaniale, gdyby znalazła od razu ds i nie musiała przeprowadzać się tyle razy...

Liwia_

Post » Pon sie 09, 2010 21:23 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Oby trafił się super domek...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]