CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 14:12 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Nuta pisze: Rozumiem okna, karma,weterynarz. Ale forma zabudowy?

A wiecie, ja może trochę rozumiem, bo w domku opcja wypuszczania kota jest bardziej kusząca, bywa że ludzie z czasem zmieniają zdanie, łudzą się, że kot nie wyjdzie poza ogród, często też są pod presją np. sąsiadów, którzy wypuszczają swoje koty. Naprawdę znam takie przypadki, kot w bloku był niewychodzący, po przeprowadzce do domku po pewnym czasie zaczął być wypuszczany...

Choć tak naprawdę decydują przekonania opiekuna kota. Ale rozumiem, że wydając z założenia koty obcym, wybiera się mniejsze ryzyko. (Choć sama bym zadecydowała inaczej i boleję osobiście nad tym, że nie mieszkam w domku, bo wolałabym wyprowadzać kocura na ogrodzony teren niż na osiedlu).
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sie 03, 2010 14:38 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Agulas74 pisze:
Nuta pisze: Rozumiem okna, karma,weterynarz. Ale forma zabudowy?

A wiecie, ja może trochę rozumiem, bo w domku opcja wypuszczania kota jest bardziej kusząca, bywa że ludzie z czasem zmieniają zdanie, łudzą się, że kot nie wyjdzie poza ogród, często też są pod presją np. sąsiadów, którzy wypuszczają swoje koty. Naprawdę znam takie przypadki, kot w bloku był niewychodzący, po przeprowadzce do domku po pewnym czasie zaczął być wypuszczany...

Choć tak naprawdę decydują przekonania opiekuna kota. Ale rozumiem, że wydając z założenia koty obcym, wybiera się mniejsze ryzyko. (Choć sama bym zadecydowała inaczej i boleję osobiście nad tym, że nie mieszkam w domku, bo wolałabym wyprowadzać kocura na ogrodzony teren niż na osiedlu).

Zgadzam się.
Ja uległam presji Taty - "poszedł, to wróci"
I straciłam Przyjaciela.
Teraz NIGDY nie będę wypuszczała kota samego.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto sie 03, 2010 15:13 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Mnie też zastanawia kwestia wszystkich okien osiatkowanych, bo sama w mieszkaniu, a mam okno, które nigdy nie jest otwierane (oprócz mycia, ale wtedy wiadome wydaje się, że kot powinien być daleko). Moje inne okno niewiele da się otworzyć, bo zachodzi na obramowanie łóżka, więc myślę, że ogranicznik jest wystarczający. Ja mam jedno osiatkowane i uważam, że na razie wystarczy.
Każdy ma prawo mieć swoje wymagania, tylko szkoda by było, aby kotki miały długo czekać, oby nie za długo na ten dobry dom. W każdym razie powodzenia w poszukiwaniach!
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro sie 04, 2010 22:17 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Dziekuje Wam za zainteresowanie i wszystki rady:)
Niestety jestem strasznie pzerwrazliwiona bo kocham te małe jak własne dzieci:) a poz atym ostatnio trafiły do mnie 2 kotki zaklinowane w oknie(zmarły) i 1 który był rozjechany przez auto..
tak bardzo chciałabym by trafiły jak najlepiej...
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Pt sie 06, 2010 8:08 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

zawsze można iść na pewien kompromis;)ale napewno oba maluszki muszą iść razem:)
Obrazek

Syku

Post » Pt sie 13, 2010 17:28 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Jak idzie szukanie domu dla maluchów? Jak się miewają? Jakieś zdjęcia może ;)
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sie 14, 2010 11:21 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

łobuzy, łobuzy, łobuzy:)
nakochansze na calym swiecie, al yodus to ma chyba 95%geów małpiatki;)
mam tylko mmsy:(
Obrazek

Syku

Post » Sob sie 14, 2010 12:22 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Czemu małpiatki? Chodzi po drzewach? Ja mam kotkę (kociątko) alpinistkę, co po siatce w oknie lubi się wspinać :D (tzn. raz jej się zdarzyło ;))

Kociaki na pewno piękne!
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sie 14, 2010 12:25 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Bisik też alipinista. Włazi po firankach, chociaż teraz jak dostał drapak z drabinkami, to odstawia pokazówki na drabince nad "przepaścią" :mrgreen:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob sie 14, 2010 12:36 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

yoda lata prawie po suficie:)
zasuwa w te i spowrotem po siatkach w oknie, potem hop na okno, które probuje ponadgryzac i dalej na szafke przy suficie, potem zrzucanko wszystkiego co sie uda i blagalne spojrzenie w moja strone-Mamo zdejmij prosze;)
Obrazek

Syku

Post » Sob sie 14, 2010 12:37 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Yodus ma zreszta taka smiszna, troche sfinksowata figurke;)duze uszy, chuuudzinka i mega długi ogonek:)
Obrazek

Syku

Post » Sob sie 14, 2010 12:38 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

ale niestety domku jak nie bylo tak nie ma:(
Obrazek

Syku

Post » Nie sie 15, 2010 16:23 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Domek się znajdzie, to jeszcze mało czasu po ogłoszeniu, kociaki są bardzo ładne, tyle że zawsze trudniej wydać dwójkę. No i to jeszcze do domku, który naprawdę zadba o bezpieczeństwo kociaków...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie sie 15, 2010 19:14 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

Aniołek_ pisze:
Syku pisze:wykluczam domy bo za dużo jest niebezpieczenstw czajacych sie na wychodzące kotki.
a wszystkie okna to wg mnie nie jest przesada bo zawsze jest ryzyko ze uchyli sie troche okno nieosiatkowane i kot zaklinuje sie w szparze czego efektem beda obrazenia wewnetrzne i smierc lub uraz rdzenia i smierc...

tylko, że dom nie musi się równać kotu wychodzącemu, ja mam dom, a mam niewychodzącego ;) więc wszystko od ludzi zależy jakie mają podejście ;)

Też mam dom. Moje kocurki wychodzą tylko w puszorkach na smyczy.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sie 16, 2010 1:11 Re: CUDNE KOCIAKI!ROSYJSKI NIEBIESKI I RUDA KICIA!

oba prześliczne, choć ja wolę błękity :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia]