Piękny Melon-staruszek ma sie dobrze!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 7:06 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Zapomniałam o stosunku do psa :wink:
Wcześniej na podwórzu Melon na Zuzie nie zwracał uwagi, ani ona na niego. W domu podobnie - jak podchodził do jej miski w czasi kiedy jadła, zupełnie bez obaw, albo polować na ogon, to na jej ostrzegawcze warknięcie odskakiwał i nie próbował sie pchać. Ani cienia agresji, raczej sympatia.
Tylko te kotki... :evil:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 28, 2011 11:34 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Zupełnie jak mój Pucuś, tylko Pucuś kocury też atakował. Teraz ma własny dom i własnego człowieka. Jest słodką, trochę lękliwą, bielutką kuleczką. Nikt by nie pomyślał, że taki agresor.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Sob maja 28, 2011 12:59 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Jest słodką, trochę lękliwą, bielutką kuleczką.
O, matko! coś takiego :roll:
No, Melon to nawet wygląda 8O . Ważył u mnie ok. 7 kg, duży łeb, puchaty i mięciutki... mmm...
Kolejny raz ujawnia się straszna prawda - nikt za kotem nie nadąży :twisted: Koleżanki mała, niedorosła kotka zaganiała wczoraj płaczącego, dorosłego kocura niebieskiego do najciemniejszych kątów. Chyba, że niebieskie tak mają - nie znam się :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 28, 2011 15:12 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

podrzucam :)
Obrazek

duunia

Od: Nie kwi 10, 2011 21:07

Post » Sob maja 28, 2011 21:04 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

duunia pisze:podrzucam :)

Ja też. Melon musi znależć dom , gdzie będzie sam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon maja 30, 2011 18:41 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Nikt nie chce miziastego jedynaka ? :placz: :placz: :placz:
Nikt się nie odzywa...
Czy to jego wina, że jest taki :cry: , i że jest zdrowy i śliczny :roll: i nie można o nim napisać długiej, smutnej historii... Choć jak tak dalej pójdzie, to może będzie trzeba, bo nie wiadomo co się z nim stanie..

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 30, 2011 18:46 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Kochana masakryczny zastój w dorosłych - sezon kociakowy w pełni, do tego jeszcze pewnie dojdą powakacyjne "wyrzutki"... gdzie nie spojrzę tam zastój w adopcjach :| no chyba że maluszki, choć i tutaj już się zaczynają problemy z "upychaniem" po DT :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 30, 2011 19:17 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

No, właśnie :cry:
Jakoś weszłam na KŁ na wątek o poszukujących i przyznam się, że dla mnie to szok. Stara jestem, a taka goopia :twisted: . Jakoś tam staram sie zrozumiec, że ktoś chce kotka o baaaardzo określonym wyglądzie, ale trudno mi wtedy uwierzyć, że będzie go kochał do końca, szczególnie jeśli jeszcze ma wymagania co do zachowań. Albo , że będzie leczył jakby co. Albo, że w ogóle kocha kotki/pieski ale w domu to może mieć tylko niebieskiego/burego/ tri...itd. Ogólnie,żeby pasował.
Dziś w autobusie - dwie b.starsze panie [starsze ode mnie :mrgreen: ] siedzą obok i rozmawiają o...kotach, że mają/miały... podsłluchuję zupełnie bezczelnie i się nawet uśmiecham.. Do momentu jak jedna opowiada jak to wychodziła ze swoim kocurkiem na spacery, wychodziła , wychodziła... bez smyczy.. aż z któregoś nie wrócił. W widziałam gdzie wsiadły - miasto. Już nie ma kota. Druga przekonuje, że nie wolno kotek sterylizować ... bo potem dostają raka....
Kto zgadnie czy się wtrąciłam :mrgreen: ?
Chyba wpadam w dół.

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 30, 2011 19:27 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Wiesz, to nie do końca tak. Mój pierwszy (jeszcze u rodziców i przez nich utrzymywany) kot był znajdką czarnuszkiem. Potem jak szukaliśmy kota dla siebie z TŻ to ja się uparłam że chcę rudzielca (TŻ mówił że wszystko jedno). Jakieś takie wyobrażenie/marzenie miałam. To nie kwestia pasowania tylko włąśnie czasem takiego... spełnienia marzeń. Koniec końców mamy dwa burasy i już mi się rude nie podobają ;) bo najpiękniejsze są bure i koniec :D Ale teraz nie patrzę oczami tylko przez pryzmat tego jak kocham moje burasy.
Także to nie zawsze musi być tak że "pasuje do mebli" ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 30, 2011 20:20 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

W sumie to dobrze, że tak mówisz - bo może nie wpadę w ten dół :mrgreen:
Ja też zawsze chciałam mieć białe zwierzątko - psa, kota... i nigdy nie miałam :lol: , bo przydarzały się inne , normalka. Ale właśnie dlatego, że akurat było na drodze jakieś inne , nie przyszło mi do głowy powiedzieć 'nie, tego nie , bo jak chcę innego'. Ale całkiem prawdopodobne, że tym ludziom nie stanęło żadne inne na drodze po prostu nie stanęło i nie wiedzą, że mogą się z kimś innym zaprzyjaźnić.
Najmniej lubiany kolor to ... krówkowy :roll: - taki były oba pieski, taka jest Morela i Smok... i żeby nie było, nie ma to nic wspólnego z uczuciami do nich.

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 31, 2011 5:49 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Nie, to nie tak, że jak nie taki, to żaden - widzisz, ja mam kolejnego rudzielca, jakoś tak stawały mi na drodze akurat rude. Ale białego mam bo TŻ postawił warunek. Ale wszystkie zostały uratowane z jakiejś kociej opresji.
Z tym kocurem to kłopot, może byłby dobry dla kogoś starszego, starsi ludzie wolą mieć pojedyńcze sztuki - ja agresywnego Pucka wcisnęłam "do towarzystwa" swojemu wujkowi. Teraz razem oglądają TV i w ogóle jest sielanka.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto maja 31, 2011 8:27 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Nie mam w Opolu komu wcisnąć. Albo zakoceni albo nie tolerują [ci są na ogół 'byłymi znajomymi] niczego poza pluszakami. Do lecznic i sklepów zoo, też chodza ludzie , którzy już mają... no, ale może tylko psa, więc warto ogłosić...
Ogólnie się martwię.. :( .Kot sie marnuje bez człowieka - zazdrośnik jeden.

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 31, 2011 12:14 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Dobrusiu, nie odzywałam się ale cały czas śledziłam wszytko na bieżąco. Jest mi bardzo, bardzo przykro, zwłaszcza, że dom u Pani B. jest dobrym domem a Melon się tam naprawdę znalazł. Ale niestety są takie koty, Toffik mojej mamy (a w sumie nasz pierworodny) zmusił mnie i Grześka do kupna mieszkania i wyprowadzenia się od mamy zabierawszy Matyldę. Kociej wojny i nieszczęścia wytrzymaliśmy rok. Są takie koty i już, i żadne feliwaye, Bachy i inne cuda wianki tego nie zmienią. Zwłaszcza u kotów, których kocięctwa, przeszłości nie znamy.

Pojutrze lecę, ale jak tylko wrócę przyłączę się do akcji ogłoszeniowej. Podeślij mi proszę na maila tekst ogłoszenia i kilka dobrych fotek (600x450) bez ramek i innych ozdobników (bądź też w oryginale to sobie je obrobię).

Tym czasem podrzucę przy okazji Melona, może ktoś z Waszych krewnych lub znajomych chce się zakocić jedynakiem, który jest ogromną, puszystą miłością do człowieka w stanie czystym? :D Poznałam tego słodziaka osobiście, wierzcie mi - WARTO!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto maja 31, 2011 12:25 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Pat, dzięki - ja śledzę Twój, więc wiem jaka jest sytuacja i nie chciałbym Cię jakoś zajmowac specjalnie .
Też uważam, że po prostu musi być jedynakiem i cześć. Będzie kochał ludzia ponad wszystko i miał go na własność :lol:
Podeślę co trzeba, ale na razie zajmij sie swoją podróża po-ślubną odwleczoną i zdrowiem.

W tej chwili się mega martwię, bo pani się nie odzywa od kilku dni.. :?: :?: :? - poczekam jeszcze do wieczora i dzwonię :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 31, 2011 15:35 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

morelowa pisze:
W tej chwili się mega martwię, bo pani się nie odzywa od kilku dni.. :?: :?: :? - poczekam jeszcze do wieczora i dzwonię :roll:

Wrzucać to ogłoszenie na stronę czy nie?
Może pani się rozmyśliła albo kot znalazł nowy dom.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia][następna]