2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 19:56 Re: 2 kociaki 8tygodniowe, piękne "jak rasowe"- szukają domu Krk

Obrazek

ten z tyłu jest już nasz, to z przodu to kotka, szuka domu.

Masza

Od: Pt lut 28, 2003 0:26

Post » Śro cze 09, 2010 19:58 Re: 2 kociaki 8tygodniowe, piękne "jak rasowe"- szukają domu Krk

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Masza

Post » Śro cze 09, 2010 20:24 Re: 2 kociaki 8tygodniowe, piękne "jak rasowe"- FOTy Krk

blagam czy ktos moze mi pomoc zrobic allegro? mam tekst, tylko oczywiscie zdjecia mi jakos nie wchodza :evil: głupiam jednak.
bardzo prosze o pomoc.

Dwójka pięknych, półdługowłosych8 tygodniowych kociąt szuka domu. Urodziły się na wsi, są oswojone, wstępnie nauczone czystości, wesołe, zdrowe. Szara kotka i biały kocurek.
Aukcja ma charakter informacyjny, adopcja jest możliwa tylko po kontakcie telefonicznym, odbiór osobisty, możliwy też transport w promieniu 100km od Krakowa i na trasie Kraków-Mielec. tel. 697 608 186

Masza

Post » Śro cze 09, 2010 20:43 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Masza, ja się cholernie boję tego Allegro w ich przypadku. Są niesamowite.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw cze 10, 2010 8:46 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

to co radzisz? :( znajomi zaakoceni, zapsieni, ja nie moge ich wziac, mam za duzo zwierzat, w tym kotke jedynaczke, ktora musze izolowac kiedy jest u mnie (kot mamy), teraz pod nasza nieobecnosc izoluje malego od duzego (duzy wazy 5 kg i bawi sie brutalnie), a w weekend biore powodzianina na DT po kastracji (pies, zostaje na ds w rodzinie).
pomocy :cry:

Masza

Post » Czw cze 10, 2010 10:36 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Mają gdzieś indziej ogłoszenia? Podpisuj umowy adopcyjne, skontroluj dobrze i odsiewaj oszołomów, którzy na bank się pojawią.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw cze 10, 2010 10:51 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

O rany,na wsi takie cuda!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 10, 2010 10:53 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Może dać coś takiego, że kicia jest całkowicie zdrowa, jednak ze względu na problemy okołoporodowe matki nie nadaje się do rozrodu i musi zostać wysterylizowana?
Kilka domów to teoretycznie może odstraszyć, jednak zminimalizuje ryzyko rozmnażactwa, chyba warto....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw cze 10, 2010 12:01 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

nie maja jeszcze ogloszeń. Tylko tu napisalam o nich.
bo własnie troche mam cykora, a troche czasu nie mam :oops: narazie sa w miare bezpieczne, tzn gospodarze obiecali mi, ze kotki czekaja na mnie i domy ktore ja znajde, ale cierpliwosc gospodarzy tez moze sie skonczyc. Z moim malym bylam wczoraj na przegladzie to vet z miejsca myslal, ze go z wystawy przytargalam 8) (ten jasniejszy szary).
mialam chitry plan zeby je wydac po sterylce dopiero, vet moze ja zrobic jak beda mialy 1,5 kg. Ot co. tylko do tego czasu tam zostac nie moga, wiec poszukuje dt, bo sama raczej nie widze tego...
(oczywiscie ja bym pokryla koszty karmy i zabiegow+ szczepienia, odrobaczenie i stronghold)
no i co? nikt chetny na forum? takie gwiazdeczki piekne...

Masza

Post » Czw cze 10, 2010 12:33 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Jejku jakie cuda... Faktycznie najlepsze wyjście to najpierw sterylka...

Qrczę DT bardzo by się przydał :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw cze 10, 2010 14:00 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

mogę dać kici DT, ale dopiero po weekndzie (kraków). Mogłaby zostać u mnie do początku lipca- wtedy wyjeżdżamy z mężem na wakacje poza Polskę, więc muszę mieć pewność, że gdyby do tego czasu nie znalazł się DS, ktoś z Was zaopiekuje się nią przez 2 tygodnie, ja niestety nie mam kogo poprosić. To jest podstawowy warunek mojego męża- bez tego ani rusz.

zuzaneczka

Od: Śro maja 19, 2010 9:43

Post » Czw cze 10, 2010 14:46 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Mogę wziąć na DT, rozumiem, że zostały dwa, szarotka i tri? napisałam pw.
ObrazekObrazek

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Pt cze 11, 2010 6:46 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 11, 2010 8:41 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

Te szare kociaki to czarne 'frosty' i to takie baaaardzo frostowe :1luvu:
Cudne 8O
Zazwyczaj kociaki frost jak dorastają, robią się po prostu czarne, ale te są wręcz niesamowite i sądząc po tym, jak wyglądają teraz i jak wygląda ich tatuś, to to cudowne umaszczenie zostanie im na zawsze, będa tylko troszkę ciemniejsze.
Taki frost to prawdziwa rzadkość i prawdziwa piękność.

Ale odezwałam sie w tym wątku z innego powodu.
Masza, jesli masz możliwość, wykastruj kocięta, bo z taką urodą i potencjałem genetycznym są faktycznie bardzo atrakcyjne dla nieodpowiednich osób.

Kocięta można spokojnie kastrować jak skończą 12 tygodni, o ile są w dobrej kondycji, nie zarobaczone, dobrze by było, żeby były chociaż raz zaszczepione.
Od razu zaznaczam, że nie mam zamiaru tu dyskutować o słuszności wczesnej kastracji, bo sa o tym całe wątki na hodowlanym i można sobie poczytać, jeśli ktoś jest zainteresowany tematem zarówno za, jak i przeciw. :)
Mogę tylko powiedzieć, że kastruję wszystkie swoje niehodowlane kocięta, i żyją zdrowo i szczęśliwie.
Opieram się też na doświadczeniach zaprzyjaźnionych polskich hodowców i (dużo bogatszych i dłuższych) hodowców zagranciznych.

Powtórzę się: jesli masz możliwość, wykastruj te kociaki.
Maluchy kastrację przechodza o wiele lepiej niż koty dorosłe, szybciej się goją i dochodza do siebie.
Musi być tylko odpowiedni wet.
Jeśli zechcesz rozważyć taką opcję napisz pw do Megi Oberhexe, ona mieszka w Krakowie i na pewno wie, któremu wetowi można bezpiecznie powierzyć do wykastrowania kociaki.
Ja niestety jestem z drugiego krańca mapy i nie mogę Ci pomóc w tej kwestii :(
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pt cze 11, 2010 10:42 Re: 2- 8tygodniowe, "jak rasowe"- FOTy, prosze o allegro! Krk

sous_sol pisze:Mogę wziąć na DT, rozumiem, że zostały dwa, szarotka i tri?

:dance: :dance2: :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[poprzednia][następna]