>>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 10:08 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Zaznaczę póki co.

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw maja 06, 2010 11:19 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Melduneczek, trafiłam przez bannerek :D

I to mnie wkurza. Rybnik - miasto prężnie sie rozwijające, jechali teraz niedawno się promować do Cannes czy gdzieś, ale o zwierzętach się nikt nie zająknie :evil:

O moich sąsiednich Rydułtowach to już nie wspominam, tylko sobie ordery za zasługi przypinają i dietki podnoszą :roll:

Muszę coś wyszperać na bazarki

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw maja 06, 2010 11:53 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Anetko, fajnie że wpadłaś :1luvu:
Ja w tej chwili nic nie mogę, poza działaniami propagandowymi :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 06, 2010 13:57 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

w gore :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 06, 2010 15:59 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

co słychać? :D
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Czw maja 06, 2010 21:20 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

kurcze... cos sie dzieje... zaraz to ogarne...

dziekówa za banerek

p. gabrysia małych perełki nie da uśpic.... nikomu - ja akurat to rozumiem... aborcyjna jeszce jestem w stanie zrobic ale jak małe juz sie urodza to tez bym nie dała :(

a te ciezarne....to żeby to łatwo było je złapac.... jedynie kobity które dokarmiaja na osiedlach mogły by pomóc ale one własnie nie chca bo mówia ze za wysoka ciaza :/

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Czw maja 06, 2010 21:57 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

własnie sie dowiedziałam ze 2 kotki na wspomnianym osiedlu juz urodziły...czyli z małymi perełki juz sa 3 miaoty 8O i 4 na dniach ponoc... mam nadzieje że maluchy z podwórkowych miotów obstana w liczbie nie najwiekszej ... czyli za kilka miesiecy znowu bedzie trzeba ciac tym razem juz nie 3 kocie....

niedawno dostałam info ze na terenie szpitala psychiatrycznego jest duzo kotów dokarmianych przez pracowników... ciekawe czy tam tez brzuszaste....moze tam nam ktos pomoze je złapac

Betta

Post » Czw maja 06, 2010 23:52 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

OKI pisze:
XAgaX pisze:zapraszam do Kasy Kastracyjnej po fundusze na kastracje tych ciężarnych kotek:

viewtopic.php?f=1&t=108023

mocne kciuki! :ok: :ok: mam nadzieję, że weci poczekają ewentualnie kilka dni na część kasy (tak jak pisałam w ostatnich postach- założę gdy będzie trzeba, więc długami się nie przejmujcie, byle nie dopuścić do urodzenia kolejnych maluchów)

i ja bym się jednak poważnie zastanowiła, czy nie uśpić tych maluchów Perełki...

XAgaX, fajnie, że zajrzałaś.

Z maluchami to pewnie ktoś inny by musiał pojechać - nie każdego stać na taką decyzję.
Ale tym kolejnym miotom to już koniecznie trzeba zapobiec!

wiem, że nie każdego stać, ale to IMHO jedyne wyjście, chociaż te młodsze mioty - i tak zbyt wiele kotów szuka domów (może ktoś z karmicieli podejmie się tego niewdzięcznego zadania)... chyba, że mogą zostać na osiedlu i się je za pół roku ciachnie

mam prośbę- podrzucajcie proszę takie wątki najlepiej od razu na wątek Kasy, ja się lada dzień bronię i nie mam siły codziennie porządnie przejrzeć, czy nie warto zaproponować pomocy...

Betta, zachęcam do rezerwacji "numerków" w Kasie już teraz, za 5-6 tygodni zrobi się zabiegi, już nie na "wariata", może uda Wam się uzyskać zniżkę przy takiej ilości "pacjentek" :ok:

tabletki bywają zawodne (z cyklu- wiem coś o tym), ale TRZEBA je podawać REGULARNIE, na tyle, na ile się da. Oszczędzanie na nich to złudna oszczędność- robi się więcej mordek do wykarmienia...

żeby nie zabrzmiało to jak wyrzut- działam dłużej niż jestem na forum, zdaję sobie doskonale sprawę, że niektóre kotki łapie się latami... trzeba próbować, a w końcu (jak mojej przyjaciółce po 4 latach...) się uda :)

na terenie szpitala obawiam się, że może być kilka ciężarnych kotek, jeśli koty nie są pokastrowane- trzeba sprawdzić i ew. działać :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 07, 2010 14:47 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Betta pisze:kurcze... cos sie dzieje... zaraz to ogarne...

dziekówa za banerek

p. gabrysia małych perełki nie da uśpic.... nikomu - ja akurat to rozumiem... aborcyjna jeszce jestem w stanie zrobic ale jak małe juz sie urodza to tez bym nie dała :(

a te ciezarne....to żeby to łatwo było je złapac.... jedynie kobity które dokarmiaja na osiedlach mogły by pomóc ale one własnie nie chca bo mówia ze za wysoka ciaza :/

Nie dziękówa, tylko przypiąć i ganiać po forum - może się trafi kto z Rybnika, kto np. logistycznie pomoże? :wink:

XAgaX pisze:mam prośbę- podrzucajcie proszę takie wątki najlepiej od razu na wątek Kasy, ja się lada dzień bronię i nie mam siły codziennie porządnie przejrzeć, czy nie warto zaproponować pomocy...

Zapamiętam :D

OKI

Post » Pt maja 07, 2010 16:32 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

z sterylizacja to narazie jest tak że znajomy lekarz mojej wetki przeprowadza sterylki w ramach pracy badawczej.... sprawdza działanie zabiegu na organizm kotki... mamy jeszcze z 7-8 miejsc dla kotek wiec je tylko> yhm< trzeba złapac.... o tyle tu jest sprawa ciekawa ze one przez 2 tyg przebywaja w klinice bo jest im krew pobierana co 4 dni... natomisat jak zrobimy sterylke sami to musimy miec dt chociaz na 2 tyg.... ja juz mam kota na dt zarezerwowane a nie bardzo mam sprzyjajacy okres bo własnie tez mam sie bronic ...wprawdzie we wrzesniu ale jestem mocno do tyłu....dlatego tez nie moge tu ganiac po forum z banerkiem :( a jedynie wchodzic regularnie i podnosić, czytac co sugerujecie...
mniej wiecej jak długo sie czeka po zarezerwowaniu numerka ? w sumie mamy miejsce na 8 kotek ale na kocura nic a moze by jakiegoś z terenu szpitala wziac..

jasne że trzeba ciachnac te osiedlowe jak sie troche odchowaja...w sumie to nie wiem od którego miesiaca najlepiej się im kroi i od jakiego mozna ?

Betta

Post » Pt maja 07, 2010 19:29 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

hop do góry :)

Przyszło wsparcie :)
Obrazek

Reipap

Od: Pt maja 07, 2010 19:23

Post » Pt maja 07, 2010 19:47 Re: ŚL: Rybnickie kociaki potrzebuja pomocy !!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pt maja 07, 2010 20:52 Re: ŚL: Czarna wysłana na aborcyjną, a Perełka urodziła za dwie

Reipap pisze:hop do góry :)

Przyszło wsparcie :)

Właśnie miałam napisać, że przydałoby się :lol:

Betta pisze:z sterylizacja to narazie jest tak że znajomy lekarz mojej wetki przeprowadza sterylki w ramach pracy badawczej.... sprawdza działanie zabiegu na organizm kotki... mamy jeszcze z 7-8 miejsc dla kotek wiec je tylko> yhm< trzeba złapac.... o tyle tu jest sprawa ciekawa ze one przez 2 tyg przebywaja w klinice bo jest im krew pobierana co 4 dni... natomisat jak zrobimy sterylke sami to musimy miec dt chociaz na 2 tyg.... ja juz mam kota na dt zarezerwowane a nie bardzo mam sprzyjajacy okres bo własnie tez mam sie bronic ...wprawdzie we wrzesniu ale jestem mocno do tyłu....dlatego tez nie moge tu ganiac po forum z banerkiem :( a jedynie wchodzic regularnie i podnosić, czytac co sugerujecie...
mniej wiecej jak długo sie czeka po zarezerwowaniu numerka ? w sumie mamy miejsce na 8 kotek ale na kocura nic a moze by jakiegoś z terenu szpitala wziac..

Najlepiej to wejdź w linka podanego przez XAgęX, tam w pierwszym poście wszystko jest dokładnie wyjaśnione. Ja nie korzystałam, więc ciężko mi mówić o konkretach.

Co do banerka, to może "wsparcie" pomoże w roznoszeniu? :wink:

Betta pisze:jasne że trzeba ciachnac te osiedlowe jak sie troche odchowaja...w sumie to nie wiem od którego miesiaca najlepiej się im kroi i od jakiego mozna ?

Tu nie pomogę, bo sama mam taką ok. 6m-czną chudą i rujkującą małolatę na tymczasie i się zastanawiam kiedy :roll:
Ale wychodzi na to, że zanim się wyleczy z wiecznego kk, to będzie miała ze 2 lata i problem się rozwiąże samoistnie :twisted:

OKI

Post » Pt maja 07, 2010 21:13 Re: ŚL: Rybnickie kociaki potrzebuja pomocy !!!

Cameo i Iburg są z Rybnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!! napewno pomogą, napisz do nich..................
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pt maja 07, 2010 21:31 Re: ŚL: Rybnickie kociaki potrzebuja pomocy !!!

no cóż jeśli chodzi o WSPARCIE :)
to dotychczasowo byłam aktywnym domkiem tymczasowym,
jednakże na razie warunki mi nie pozwalają o czym przekonałyśmy się z Beatką :)
Finansowo u mnie tez kiepsko .... ale liczę na to że z czasem się poprawi..
i będziemy razem wojować :)

jutro popracuję nad ogłoszeniami i rozpropagowaniem tego wątku :)

Pozdrawiam wszystkich
Obrazek

Reipap

Od: Pt maja 07, 2010 19:23

[poprzednia][następna]