Elisku.... nie tak miało być...... [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 0:23 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

dzięki, Tatianko :1luvu:

tylko gdzie mam go wkleić :|

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob sty 30, 2010 3:33 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Zaznaczam wątek i wklejam banerek.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob sty 30, 2010 8:11 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Czy problem z jego oczami na tym etapie, to jest jeszcze proces odwracalny? Co to dokładnie za schorzenie? Czy ten zabieg operacyjny jąder to skomplikowana sprawa? Bo jeśli tak, to gdybym zabrała go na DT do Piotrkowa, to czy operacja jąder mogłaby być przeprowadzona jeszcze w Łodzi? Jakoś boję się iść z tym do piotrkowskich wetów... No chyba, że to nic wielkiego i powinni sobie poradzić :? Odpiszcie mi proszę na wątku lub na PW. Odległość nie jest problemem. Mogę sama przyjechać po kota. Jak Elis reaguje na inne koty? Bo mam w domu dwa, z których jeden nastawiony jest przyjacielsko, a drugi (Benia) trzyma koty na dystans.

Właśnie wyczytałam, że taka operacje to doświadczony chirurg powinien przeprowadzić, bo jak jądro jest w brzuchu a nie w pachwinie, to jest dużo szukania..

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Sob sty 30, 2010 8:21 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Tak, oczy są do całkowitego wyleczenia. Kastracja wnętra nie jest jakimś super trudnym zabiegiem, ale to zalezy gdzie jest niezstąpione jajko, bo jak w kanale pachwinowym, to luz, a jak w jamie brzusznej, to trzeba mieć zaufanego weta, żeby jajko namierzył i usunął a nie zostawił jak będzie miał problem z jego znalezieniem. Lepiej przy takim zabiegu mocno rozpruć kota i jajko znaleźć niż je w środku zostawić. Nie wiem tylko czy on juz osiągnął wiek do kastracji, bo do kurdupelek jest w sumie. Trzeba sprawdzić wiek dokłądnie. Co do innych kotów to nie wiem jai ma stosunek do nich.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob sty 30, 2010 8:52 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

CoolCaty pisze:Tak, oczy są do całkowitego wyleczenia. Kastracja wnętra nie jest jakimś super trudnym zabiegiem, ale to zalezy gdzie jest niezstąpione jajko, bo jak w kanale pachwinowym, to luz, a jak w jamie brzusznej, to trzeba mieć zaufanego weta, żeby jajko namierzył i usunął a nie zostawił jak będzie miał problem z jego znalezieniem. Lepiej przy takim zabiegu mocno rozpruć kota i jajko znaleźć niż je w środku zostawić. Nie wiem tylko czy on juz osiągnął wiek do kastracji, bo do kurdupelek jest w sumie. Trzeba sprawdzić wiek dokłądnie. Co do innych kotów to nie wiem jai ma stosunek do nich.

OK, sprawa wygląda następująco:
Jestem po rozmowie z Izą Milińską (bo ja z KM jestem 8) ).
Iza ma niedługo zadzwonić do pani dyrektor schroniska i zapytać o Eliska.
Jak wszystko pójdzie dobrze, to kocurek trafi do mnie już jutro na DT :D
Będzie miał opiekę medyczną i wszystko tak jak należy....

Dama Ya

Post » Sob sty 30, 2010 9:00 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Już wiem wszystko. Jutro z rana szykujcie cioteczki Elisa do wyjazdu. Przyjeżdżam po niego i zabieram na przegląd do Żyrafy i ustalenie leków, a potem kot jedzie do mnie na DT. Będę co jakiś czas przyjeżdżać do Łodzi na przegląd i na zabieg jąder również. Może nawet uda się nawiązać współpracę z jakąś piotrkowską lecznicą, to nie trzeba będzie kota targać w te i z powrotem. Trzymajcie kciuki, bo to mój pierwszy tymczas. :oops: Prześlijcie mi też proszę namiary na PW na którąś z dziewczyn, co będzie miała dyżur jutro w schronie. Będę miała okazję poznać przynajmniej jedną z tych sławnych łódzkich wolontariuszek :D Będę w Łodzi z rana, bo muszę zdążyć, kiedy czynna jest Żyrafa.

Dama Ya

Post » Sob sty 30, 2010 9:26 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Dama Ya :1luvu:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob sty 30, 2010 9:33 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

nika28 pisze:Dama Ya :1luvu:

Zobacz jak to się układa...Ty z Łodzi i masz Piotrkowianina, a ja z Piotrkowa i biorę Łodzianina :lol:

Dama Ya

Post » Sob sty 30, 2010 10:23 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Dama Ya pisze: Będę miała okazję poznać przynajmniej jedną z tych sławnych łódzkich wolontariuszek :D Będę w Łodzi z rana, bo muszę zdążyć, kiedy czynna jest Żyrafa.

:oops: sory :oops: okazuje się, że to będzie pan :oops: Przyzwyczaiłam się, że tu prawie same panie :oops:

Dama Ya

Post » Sob sty 30, 2010 11:04 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Dama Ya nawet nie wiesz jak się cieszę, on tak mnie ujął ... :1luvu:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob sty 30, 2010 11:46 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

Dama Ya pisze:

Zobacz jak to się układa...Ty z Łodzi i masz Piotrkowianina, a ja z Piotrkowa i biorę Łodzianina :lol:

No, śmiesznie się ułożyło :lol:
Czekam na wieści !

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob sty 30, 2010 11:51 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

nika28 pisze:
Dama Ya pisze:

No, śmiesznie się ułożyło :lol:
Czekam na wieści !

Nawet są trochę podobni, tylko Elis ma więcej białego. Ale jestem podekscytowana, chyba dziś nie będę mogła zasnąć.

Dama Ya

Post » Sob sty 30, 2010 12:13 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

no! :-)
jak to fajnie, jak się coś tak uda. a Elis jest tak śliczny, że jak wyzdrowieje, to raz dwa pójdzie w świat;-)
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Sob sty 30, 2010 13:09 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

cieszę się , że Elis trafi do Ciebie Dama Ya :ok: jutro będę w schronisku, to się poznamy wreszcie ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 30, 2010 13:11 Re: Elis z łódzkiego schronu-extrasupermiziak,wnętr,chore oczy

magdaradek pisze:cieszę się , że Elis trafi do Ciebie Dama Ya :ok: jutro będę w schronisku, to się poznamy wreszcie ;)

Ja też się cieszę! :oops:

Dama Ya

[poprzednia][następna]