Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 18:21 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

taki lajf, muszą dzieci i koty zasady koegzystencji wypracować, nie? ;)

moje dziecko ma 8-10 kotów w domu, trafiają się i dzikusy
zdecydowanie "lepsze" dla dzieci są starsze koty
AnielkaG

Post » Czw sty 14, 2010 20:19 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

nie przesadzajcie, naprawdę
widziałam mnóstwo zdjęć małych dzieci z kilkumiesięcznymi kociętami
przy stolikach, w łóżeczkach, na dywanikach, wszędzie
fakt, że jak się bierze kota do małego dziecka, warto brać od osoby zaufanej, która prawidłowo określi jego charakter
młodszy kot będzie bardziej chętny do zabawy i kontaktu - mam wrażenie, że autorce wątku o to chodzi, a nie o wzięcie doroslego kota, który nie zejdzie z kaloryfera
a dziecko przy kocie jest do opanowania, nawet nieznośne
wiem, bo przerabiałam

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pt sty 15, 2010 9:14 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Poleciłam już pięknego rudaska,który szuka domu z ogrodem.To nie mój kot,jest w Tarnobrzegu na Podkarpaciu.Oni mają świetne koty,wszystkie w domach tymczasowych, odrobaczone,zaszczepione,wykastrowane,niektóre nawet zaczipowane.Możliwy jest dowóz.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 15, 2010 9:18 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Ale można zaadoptować dwu , trzy-letniego kotka , który nie stracił chęci do zabawy ...
A chodzi nam o to ,że właśnie taki kot jest już ukształtowany i można wybrać przytulaska , który nie będzie schodził z kolan i chętnie towarzyszył dzieciom . Chcemy tylko uświadomić , że adopcja kota starszego to świetny pomysł , ja zaadoptowałam właśnie taką kocicę i sunię i właśnie one są ulubienicami moich dzieci .
Rzadko się zdarza , że ludzie rozglądają się za kotkami powyżej roku , moim zdaniem to błąd i dlatego napisałam .
Mam nadzieję ,że jeśli to przeczyta osoba myśląca o adopcji , da szansę również starszym kotom .

gonia37

Od: Nie sty 03, 2010 11:43

Post » Pt sty 15, 2010 9:20 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

To znowu ja i dwa młodziutkie kotki,rodzeństwo Jurand i Serafina.Też szukają domku z ogródkiem.
http://www.tspz.pl/index.php?option=com ... 1&PageNo=2
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 15, 2010 9:39 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

A może zaadoptowalibyście kociaczka , lub dwa... z postu "Pszczyna . Za kilka dni maluchy zostaną bez jedzenia " . Może dacie im szansę , sprawa wydaje się pilna . Proszę zerknijcie tam .

gonia37

Post » Pt sty 15, 2010 11:53 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

w gore :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sty 15, 2010 15:00 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Madzix 27 super, że chcesz przygarnąć kotka i naprawdę nie watpie, że masz fajne i grzeczne dziecko, ale co, jeżeli kot któregoś dnia okaże się niefajny i niegrzeczny i podrapie dzieciaczka po twarzy np? tak z ciekawości pytam, co wtedy zrobisz?

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

Post » Pt sty 15, 2010 15:04 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

szaraczki pisze:Madzix 27 super, że chcesz przygarnąć kotka i naprawdę nie watpie, że masz fajne i grzeczne dziecko, ale co, jeżeli kot któregoś dnia okaże się niefajny i niegrzeczny i podrapie dzieciaczka po twarzy np? tak z ciekawości pytam, co wtedy zrobisz?

Oj tam, teoretyzować to sobie można - równie dobrze można osobie młodej a bezdzietnej zadać pytanie "a co, jak kiedyś będziesz miała dziecko i kot je podrapie" :twisted:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt sty 15, 2010 15:07 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

no właśnie, więc tak ogółowi zadaję pytanie "co zrobić, gdy kot np. podczas zabawy podrapie dziecko"? i to nie jest atak tylko poważne pytanie. ja się naprawde zastanawiam, co zrobić w takiej sytuacji.

szaraczki

Post » Pt sty 15, 2010 15:27 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Nie przesadzajcie , przecież nie mówimy o adopcji tygrysa , wypadki , przy zabawie się zdarzają ( przede wszystkim pomiędzy dziećmi ). Dziecko wtedy będzie wiedzieć czego kotek nie lubi , mam zwierzęta i dzieci , kot podrapał , pies z radości przewrócił i nic się nie stało . To najlepsza lekcja dla dziecka ,że oprócz niego jest jeszcze ktoś o kogo trzeba dbać , dzieci zupełnie inaczej się rozwijają ...
P. S Dlatego wspominałam o dorosłym i spokojnym kocie ,żeby podobne sytuacje ( patrz powyżej ) ograniczać do minimum .

gonia37

Post » Pt sty 15, 2010 15:28 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Wiek kota nie ma tu za bardzo nic do rzeczy.Mój kocur dzieciaki uwielbiał od zawsze kiedy przychodziły do mnie koleżanki z niemowlakami to Waldusia trzeba było i nie raz zamykać w pokoju bo lizał dzieci po policzkach ,włoskach (a wiadomo jak niemowlaki reagowały na taki szorstki jęzor na buźce)jak pies 8O do tego mruczał jak traktor,strzelał baranki i na prawdę był baaaaardzo delikatny.Mojej kuzynki córa mogła go łapać,brać na ręce,miętolić, a on tylko mruczał i strzelał baranki.Kiedy krzyknęłam że kotka ma puścić bo tak się go nie trzyma to on stawał na dwie łapki i dalej pchał się małej na ręce.Był to kocurek urodzony w piwnicy.Zginął młodo bo w wieku ok.1,5 roczku z mojej głupoty :( .Jeśli weźmiesz kota od osoby która zna jego charakter to nie powinno być żadnego problemu.Polecam też długi spacer po okolicy i rozejrzenie się,często nawet człowiek nie zdaje sobie sprawy ile kocich nieszczęść ma pod nosem.
Taki był mój "dzieciak" dla dzieci (to była ta sytuacja którą opisywałam wyżej kot sam jej się pchał na ręce)
Obrazek
I tak samo cierpliwego pro ludzkiego kocia życzę ci z całego serca ;)
Adoptując jednego kota nie zmienisz świata....ale świat się zmieni dla tego jednego kota.

sirga

Od: Czw lis 12, 2009 13:34

Post » Pt sty 15, 2010 15:30 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

gonia 37 zgadzam sie z Tobą w stu procentach, ale teraz odpowiedz mi szczerze, czy naprawdę uważasz, że jest opinia powszechna? czy nie jest tak, ze z niejednego domu kot wyleciałby po takiej akcji na zbity...pyszczek?

szaraczki

Post » Pt sty 15, 2010 16:06 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Zapewne wiele kotów mogłoby opowiedzieć taką historię ...podrapałem dziecko i mnie wyrzucili ....ale o nie jest kwestia dziecka ale samego domu , jest wiele wymówek dlaczego ktoś wyrzuca zwierze . Jeśli osoba adoptująca naprawdę kocha zwierzęta, to nie będzie jej przeszkadzać zjedzony kwiatek , zniszczony mebel , czy draśnięcie kota ... Ot i tyle .
PS . A postuluję tak za starszymi kotkami , bo niewiele osób chce dać im szanse ...

gonia37

Post » Pt sty 15, 2010 16:24 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

jasne, to zależy od domu, od podejścia właścicieli do tematu i dlatego właśnie pytam, co by autorka wątku zrobiła gdyby kot podrapał jej dziecko? ( to, ze dziecko jest grzeczne nie ma tu absolutnie nic do rzeczy). jestem ciekawa zdania autorki na ten temat i to naprawdę nie jest atak, bo głęboko wierzę, ze jest takie samo jak moje i goni37.

szaraczki

[poprzednia][następna]