Zaginął z dt w Trzcianach Czarny kocurek z chorą łapką :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 2:12 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

podnosze pilnie potrzebna pomoc :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 07, 2009 2:33 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

na dobranoc dodam, że kot do innych zwierząt jest super, chyba że za bardzo jakieś mu się narzuca to wtedy pokaże pazurki :D jak to kot :twisted:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Od: Pon gru 29, 2008 3:04

Post » Pon gru 07, 2009 8:38 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Podrzucę. Czarnuszek szuka domku, choćby tymczasowego! I pomoc finansowa by się też przydała....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 07, 2009 9:16 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

:ok: :ok: :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon gru 07, 2009 10:24 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Jak nazywa się ta miejscowość? (Z której jest strony Warszawy?) Może warto wpisać w tytule: ludzie często zwracają uwagę na wątki "lokalne"
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon gru 07, 2009 11:41 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Właśnie, skąd jesteś?

Podnosimy kotka.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon gru 07, 2009 11:52 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

wykastruj go szybko, zawsze latwiej szukac tymczasu, czy stalego.Mozesz poprosic wtedy by ta łapke obejrzeli podczas zabiegu!
W Koterii spokojnie mozesz to zrobic.
A jak nie znajdzie sie DT to postaw jakas budke tam gdzie spi, ocieplana polarkiem i jakos przetrzyma czas poszukiwań. karme ma byleby cieplo jeszcze było.
Strasznie przypomina mojego zgarnietego z ulicy Tysonka. Znalazłam mu tymczas.W srode jedzie do Łodzi!
Jemu tez sie uda.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 07, 2009 12:08 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Właśnie:
Masz 2 tygodnie na działanie, to jest całkiem sporo czasu.
Kota trzeba odjajczyć i obejrzeć tę łapkę koniecznie.
Rekonwalescencja kocurka po zabiegu jest bardzo szybka, ale dobrze by było, gdyby mógł pobyć kilka dni w cieple.
(Pomieszczenie gospodarcze, łazienka...)
Poza tym budka ocieplana to jest dobry pomysł. Można ocieplić styropianem, w środku wyłożyć polarkiem. Nie ma póki co mrozów, powinno wystarczyć: lepsze to, niż nic.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon gru 07, 2009 12:16 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Napisałam do pary z Warszawy szukającej młodego czarnego kota (przedwczoraj było takie ogłoszenie na Gumtree). Póki co zero odzewu, no ale zobaczymy... Z tego co napisali wydawali się sensowni. A ja napisałam do nich rozdzierającego serce maila... A nuż się uda, czekamy na ich reakcję.

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pon gru 07, 2009 12:20 Re: Czarny ideał szuka trochę ciepła...(potrzebny pilnie DT)!!!

jolek68 pisze:to mała miejscowość i raczej bym wiedziała, podesłałam znajomym fotkę i rozmawiałam z naszą panią sołtys :( jutro powędrujemy jeszcze z plakatami i tyle...naokoło lasy i raczej wątpliwe by tak sam tyle przeszedł wśród dzikich zwierząt i myśliwych... jedyne co mi przychodzi to to że ktoś go tu zostawił, za długo trzyma się naszego domu i chodzi tylko do pustego domu obok nas na spanko :(

Jolu ten opis brzmi bardzo znajomo :roll: Napisz o jaką miejscowość chodzi, może coś zaradzimy, przynajmniej z kastracją :wink:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon gru 07, 2009 12:34 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

jolek68 w Koterii robia darmowe sterylki i przetrzymuja koty.Dodatkowo przeglad zebow,odpchlenie,odświerzbienie i odrobaczanie.Nie placisz za zabieg musisz tylko kota przywieść i odebrac. na tel.tez zapisuje a kocurki to nawet wcisna.Niestety pod warunkiem ze zabierzesz tego samego dnia jeśli jest zabieg na cito.
Wykastrowany kot ma wieksze sznse na dom.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 07, 2009 13:23 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Ślicznuszek. oby znalazł dom :1luvu:

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Pon gru 07, 2009 13:30 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

dziekuje wszystkim za odzew ;)

jola napewno bedzie późnym wieczorem
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 07, 2009 13:49 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

może ktoś (kto potrafi) mógłby zrobić bannerek? Ja niestety nie potrafię, dopiero wieczorem mogłabym liczyć na kogoś, kto robił mój.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon gru 07, 2009 14:09 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Gdy znajduję kota wyglądającego na domowego, to z góry zakładam 2 opcje:
1) wyrzucony
2) zagubiony
Uwzględniając 2) przypadek staram:
1) dać na różne portale o znalezieniu
2) przeszukiwać różne portale w poszukiwaniu ogłoszeń o zgubieniu, oczywiście nie sprzed miesiąc, ale też sporo wcześniejsze

Te portale to np.
strona Palucha (i w znalezionych i zgubionych, bo ludzie czasami się mylą)
http://zaginionepsy.waw.pl/index.php
gumtree
www.mojpupil.pl
metro
i parę innych

Poza tym oczywiście takie działą, o których piszą dziewczyny

Jeśli się czegoś dowiem, dam znać.
Na tymczas nie mogę przyjąć - osiągnęłam górny pułap ilości tymczasów
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]