Tosiek -Warszawa -relacja o dalszych losach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 10:16 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Ciesze sie ,ze moja sznaucerka sie podoba :-) To mlodsza Bianka ,bo jeszcze jest starsza Zuzia ale Zuzia nie zajmuje sie jakimis tam kotami :-) ma wazniejsze sprawy na glowie :-)

ASK@ zgodnie z Twoja rada dalam ogloszenia tu na miau ,na gumtree, na e-zwierzak i na kup.sprzedaj.pl
W sobote jak bede miala ciutek wiecej czasu to doloze na allegro i na alegratke .
Na razie dalam prosty tekst, swoj mail i telefon Agneski :-)
Stopniowo bede dodawac na coraz to inne portale .Na koniec zostawiam sobie ogloszenia papierowe ,bo kiedys takie dalam i byl spory odzew ( inna sprawa ,ze nie dzwonili wiarygodni ludzie...)

Zwierzak faktycznie mi sie trafil poprostu oswojony i domowy.Nie wiem jak to mozliwe ale on sie zachowuje jakby znal te wszystkie nudne szczegoly jak woda lecaca z kranu , dzwonki do drzwi ,glosy dzieci ,szurajace za drzwiamy kroki .No i jego reakcja na psa jest zastanawiajaca.Ale znow Jopop mowila ,ze karmicielka w rejonie gdzie on zostal zlapany wie kiedy Tosiek sie urodzil....byc moz epoprostu to taki charakter kota .Odwazny .
Moja kotka tez odlowiona z ulicy bala sie psow i dluzszy czas nam zeszlo przyzwyczajanie jej .Do dzis sie boi obcych psow co zreszta nie jest wcale takie glupie .

Sluchajcie a jak to jest z kastracja .... czy naprawde mozna takiego mlodego ciachnac ...
On jest dosc drobny , na zdjeciu tylko taki wychodzi duzy wiec naprawde nie ma wiecej niz 4 m-ce .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pt paź 30, 2009 10:20 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Romas obstaw jeszcze adopcje.org - to dość znany portal, ostatnio nawet w jakiejś Claudii czy w Olivii pod artykułem o zwierzętach umieścili - razem z miau. (Z kretyńską adnotacją "pamiętaj jednak, że adopcja zwierzaka po przejściach to duża odpowiedzialność").

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt paź 30, 2009 10:36 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Boje sie tej adopcji.org bo tam sa takie korowody z dodaniem ogloszenia ,ze ja wymiekam...No nic moze posiedze wieczorem nad tym ....
Dzieki za podpowiedz :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt paź 30, 2009 11:07 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Dobra ,pokonalam ta adopcje.org czekam na aktywacje ogloszenia i wrzucilam na animalpedie jeszcze i cafeAnimal .Wyraznie nabieram wprawy :-)
Musze sobie zapamietac ,ze za tydzien powinnam ponowic te ogloszenia .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt paź 30, 2009 12:34 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

kolejność taka: doleczyć, zaszczepić, wykastrować. oczywiście kastrować możesz go w boliłapce, tam ja płacę.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt paź 30, 2009 12:59 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Tak jest :-)
Unidox dam do konca .Zaszczepie wedle zalecenia po skonczeniu leczenia.I wtedy zobacze co z ta kastracja ...moze bede miala jakis przyplyw gotowki i uda mi sie go ciachnac u mojej wet.
W poniedzialek pojade z nim zeby go moja lekarz zobaczyla czy wszystko o.k .A dlatego dopierow pon. , bo w sobote pensje biore i bede mogla ciutek poszastac jakby bylo cos trzeba Toskowi z lekow dokupic .
Tymczasem martwi mnie tylko jego wzdety brzuchol ,mysle ,ze tam nadal jest zycie wewnetrzne i musze sie tego pozbyc jak tylko bedzie mozna.
Tosie przesyla Ci Jopop baranki :)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt paź 30, 2009 15:27 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Widziałam Was :) ujawnię się dopiero gdy może późno wieczorem dam radę się zalogować :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 30, 2009 21:07 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Ej , gdzie nas widzialas ?? Mnie z kotem ? :ryk: Co prawda myslalam zeby ktoregos wyszkolic i sprobowac swoich sil na zawodach ale pozostalo to w sferze marzen :-)
Tosiek znudzony juz ta lazienka ,barankuje jak oszalaly .
Dzis byl na wycieczce w mojej sypialni .Tam nie wchodzi moja kotka Malutka .I jak go puscilam to odrazu przypomnial sobie ,ze jest dziki :-)
Ale zachecony pileczka jednak porzucil dzikosc na rzecz zabawy :-)
Jak go zbadam u wet i bedzie o.k to puszcze go szerzej na mieszkanie niech sie chlopak socjlizuje.
Aktualnie przychodza do niego wycieczki nastolatek , bo tych mam w domu nadmiar :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt paź 30, 2009 21:36 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Kussad czekam i czekam na Ciebie ale juz usypiam wiec musze stad isc :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Pt paź 30, 2009 22:48 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Zuzia i Bianka nie mają swojej własnej galerii :twisted: a ja dowiedziałam się o swojej drobnej wpadce zanim zauważyłam od kiedy jesteś na forum :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob paź 31, 2009 7:52 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Hm.... jakos zagmatwalas mi teraz calkiem :-)

Donosze ,ze Tosiek ma sie dobrze .Zajada dalej z niesamowitym apetytem a przy mizianiu przybiera takie pozy ,ze mozna umrzec ze smiechu .Musze to Wam pokazac na filmiku ,jak mi sie uda go zrobic :-) bo obiekt do filmowania niesamowicie ruchliwy jest :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Sob paź 31, 2009 16:28 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

czyli czekamy na film :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob paź 31, 2009 18:40 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Film sie robi :-) Czeka w kolejce pilnych spraw do zrobienia po powrocie z pracy .
A Tosiek wlasnie przyjmuje u siebie w apartamencie wycieczke mlodziezy blakajacej sie po ulicach w ramach Halloween :-) Cukierkow nie rozdaje ale piekne spojrzenia z pod pol przymknietych spojrzen i mruczanki to owszem :-)

Dzis caly dzien spedzil w mojej sypialni .Donosze ,ze lozko suche i koce lezace na komodzie tez.Nadal trafia do kuwety :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Sob paź 31, 2009 18:55 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob paź 31, 2009 20:47 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! Warszawa

Uwaga na poczatek Tosiek w swojej łazienkowej budce .Troche obrazony ,bo nie dalam wiecej jedzenia a on napieral ,ze chce :-)
Obrazek

A tu film :-) a raczej jego namiastka.Nijak tego Toska nie mozna uchwycic kiedy sie tak wije
http://www.youtube.com/watch?v=j41rA9RvEXQ

http://www.youtube.com/watch?v=-qMP2Czi__g

http://www.youtube.com/watch?v=S9qpMoZusUA
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

[poprzednia][następna]