Kavka ponownie u nas

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob paź 31, 2009 18:38 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

Dziś mięsko zostało wzbogacone selerem, marchewką i jabłkiem. Ale jadły:)))

Kociątko bezbłędnie trafia do kuwety:)

Kavka rozegrała mecz w hokeja piłeczką ping-pongową:)

Kociątko goniło własny ogon;)))

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Sob paź 31, 2009 18:39 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

:D
wygłaskaj czarnuszki
no i :ok: za szybkie, dobre domki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lis 01, 2009 6:49 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

Mała, dzięki:)

Kavka jest nieco charakterna. Potrzebuje albo domu, gdzie będzie jedynym kotem, albo takiego, z którego będzie mogła wychodzić.

Kociątko doszło do wniosku, że miejscem dla niego stworzona jest nasza kołdra. I całą noc musiałam uważać, żeby nie przygnieść pchełki;)

M_o

Post » Pon lis 02, 2009 7:41 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

Noc minęła spokojnie. Kociątko spało na mnie niewiele sobie robiąc z mojego kręcenia się pod kołdrą;), a Kavka została w pokoju dziennym.

Między Nusia i Kavką dochodzi do krótkich spięć; nie wiem tylko, czy chodzi bardziej o poczucie bezpieczeństwa, czy o chęć zdominowania.

Kavka bardzo lubi być głaskana, nadstawia się cała z uśmiechniętym pyszczkiem. Chętnie się bawi myszką, czy piłeczką:)

M_o

Post » Pon lis 02, 2009 21:30 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

Odbyło się dziś zbiorowe skracanie pazurków. Kavka nieco się buntowała, ale usiedziała w miarę spokojnie. Kociątko siedziało niby bez ruchu, ale jak gniewnie burczało...

M_o

Post » Wto lis 03, 2009 7:56 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

A ja tak,żeby podnieść-drapak kupiłaś?Bo zapomniałam zapytać :oops:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw lis 05, 2009 9:13 Re: Kavka & Kociątko szukają DS (Warmia/Żuławy)

Kavka była wczoraj ponownie odrobaczona vetminthem. Musimy się wstrzymać ze szczepieniem, dziś dostanie drugą dawkę vetminthu, za tydzien trzecią.
Kociątko dziś jedzie do domu - sprawdzimy czy to dobry dom i albo ją zostawimy albo zabierzemy.

M_o

Post » Czw lis 05, 2009 15:42 Re: Kavka szuka DS - Kociątko już znalazło (Warmia/Żuławy)

Kociątko trafiło do domu Pani Sołtys. Ma towarzystwo psiaka mniej więcej w swoim wieku, koni (bo Pani ma stajnię). Dom jest dobrze ogrodzony. Kociątko będzie domowo-podwórkowo-stajniowe. Zaraz po wyjściu z koszyka zaczęła intenstwnie zwiedzać podwórko i zaprzyjaźniać się z pieskiem.

Kavka idzie dziś na drugą dawkę vetminthu.

M_o

Post » Czw lis 05, 2009 17:40 Re: Kavka szuka DS - Kociątko już znalazło (Warmia/Żuławy)

no prosze
małe czarne Sołtysiątko :mrgreen:

Mała1

Post » Pon lis 09, 2009 18:30 Re: Kavka szuka DS - Kociątko już znalazło (Warmia/Żuławy)

Na Kavkę czai sie jedna z uczennic. Ale zanim ją oddam muszę odwiedzić dom.

Przed chwilą zadzwoniła moja księgowa - jej sąsiadowi ktoś otruł kotka. Obejrzeli zdjęcia i pan chciałby Kavkę od razu, żebyśmy ją przywieźli natychmiast.
Mimo radości, że znalazł się dom - odwlekamy sprawę, bo też smutno tak oddać. Kavkę zawieziemy jutro. Ale nie zmieniam jeszcze tytułu - zmienię, gdy będę już pewna.

Kociątko ma na imię Rambo (a nam się wydawało, że to dziewczynka) i śpi w lóżku z dziewczynką. Na podwórko nie wychodzi:)

M_o

Post » Pon lis 09, 2009 19:22 Re: Kavka szuka DS - Kociątko już znalazło (Warmia/Żuławy)

M_o-bo niestety chyba jest duze niebezpieczenstwo,ze sąsiad kolejnego otruje
Ja bym sie chyba bała, no chyba,ze kicia nie będzie wychodzic, ale sama wiem jak to jest w domkach

Mała1

Post » Wto lis 10, 2009 16:18 Re: Kavka i Kociątko już znalazły dom

Z różniastymi obawami pojechaliśmy do ewentualnego domu Kavki.

Pan mieszka sam, Ma niewielkie, bardzo zadbane mieszkanie. Tydzień temu zmarł jego kot. Kavka od razu dobrze się tam odnalazła, obwąchała kąty, ustaliła gdzie jest cieplutki piec i poszła spać na kanapę;) Panu dawała się głaskać od razu, a po pół godzinie już go lizała po ręce. Pan ma cały sprzęt dla kotka, stołeczek wyściełany kocykiem stojący koło pieca. Dotychczas karmił kotka gotowanymi podrobami i tak też będzie żywił Kavkę. Od nas dowiedział się, że można karmić Kociaste też surową wołowiną i innymi odpowiednimi surowiznami:) Mieszkanie jest czyściutkie, pan dobrze zarabia i ma fioła na punkcie kotów. Trudno mu się było skupić na rozmowie z nami, bo albo nurkował pod fotel albo siedział z Kavką na kolanach (na kolanach!!! - u mnie nie siedziała) i głaskał ją.

W piątek pan pójdzie zaszczepić Kavkę do tego samego weta, który ją odrobaczał. Będę z nim w kontakcie i ustalimy też termin sterylizacji - jeśli będzie potrzeba, bo nie wiemy, czy ona już nie jest sterylizowana. Umówiliśmy się, że za czas jakiś przyjdziemy do pana na wódkę (tzn. mój TZ sie umówił) ;)

Zostaliśmy na kawie, żeby jak najdłużej móc sprawdzić reakcje Kotki:) Ciężko nam, bo Kavka była u nas 16 dni i zawsze będzie nam się wydawać, że każde inne rozwiązanie niż pozostanie Kavki u nas jest gorsze;))) Zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że jak człowiek pomaga kotkom i znajduje im domek, to zawsze narazi się na ból. Ale też przeżywa wielką radość:-D

Kavka została. Ułożyła się na kanapie, przeciągnęła, przymknęła oczki i zasnęła.

M_o

[poprzednia][następna]