Alarm odwołany! Jeżka już w odmu! ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 20:02 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Szkoda ze ludziska tak szybko rezygnują,w domu mogłaby dojsć do ładu i składu :lol:
Legnica

Post » Pon wrz 28, 2009 8:49 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Legnica, ja mam nadzieje, że ten dom, który sie nie podda na samym początku i mimo wszystko ją zaakceptuje, będzie właśnie TYM domkiem.
Ona może okazać się prawdziwym nakanapowcem, tylko musi poczuć się bezpieczna.

Bloo, napisz jak kocia.
Jak reaguje.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon wrz 28, 2009 9:19 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

cały czas szukam- może u nas w Warszawie znajdę.Dom musi byc doświadczony i cierpliwy...inaczej kicia znów się bedzie tułać. Poprosze jeszcze o dzień-czekam na odpowiedz z domku w Warszawie-dobrego dt. :)
Serniczek

Post » Pon wrz 28, 2009 9:46 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Serniczek pisze:cały czas szukam- może u nas w Warszawie znajdę.Dom musi byc doświadczony i cierpliwy...inaczej kicia znów się bedzie tułać. Poprosze jeszcze o dzień-czekam na odpowiedz z domku w Warszawie-dobrego dt. :)

Ja chciałam pomuc choć nie jestem doswiadczona,mąż miał w domu rodzinnym persa. Nie wyobrażam sobie przygarnąć kota i go spowrotem wywalic bo np.syn mu dokuczał i go udrapała. To jak bym tak myślała to moja kicia była by już dawno bezdomna. Nawet jeżeli bym sobie nie dawała rady to raczej bym sie kogoś poradzila doświadczonego. :x

Hanusia153

Od: Nie wrz 20, 2009 8:48

Post » Pon wrz 28, 2009 9:53 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Hanusia, nie martw się, może uda się ją szybko zsocjalizować i kicia będzie mogła trafić do Ciebie.
Jednak na razie wiezienie jej tak daleko i umieszczenie w domu z kotem, psem i dziećmi, może ją wytrącić z równowagi jeszcze bardziej , a wtedy zarówno Twoje zwierzaki, jak i persia mogą być mocno nerwowe.
Opieka nad persem nie jest łatwa (czesanie, czyszczenie oczu) a w przypadku kota, który sie boi - niemal niemożliwa dla niedoświadczonej osoby.

Serniczku czekamy i dziekujemy :)

Anda

Post » Pon wrz 28, 2009 9:59 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Ja pomyślałam że to jest pisane o moim niedoświadczeniu.
Dlatego troche się zdenerwowałam. :D

Hanusia153

Post » Pon wrz 28, 2009 10:06 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Obrazek

Kochane i nie wywalone bo jesteśmy nie doswiadczeni :D
Pies jest od stycznia znajda.
Niech persiczka znajdzie domek,bliżej bo do nas jest bardzo daleko. Mam nadzieje ze serniczek znajdzie dla niej domek.
Pozdrawiamy.

Hanusia153

Post » Pon wrz 28, 2009 10:35 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Serniczek szuka domu tymczasowego DT. To taka rodzina zastępcza, która doprowadza kota do stanu "używalności" :wink: . Potem szukamy domu stałego DS.
Hanusia, nie odbieraj naszych postów przeciwko sobie

Anda

Post » Pon wrz 28, 2009 10:59 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Dobrze nie będę. :D

Hanusia153

Post » Pon wrz 28, 2009 11:08 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

całe szczęście! :kotek:
Serniczek

Post » Pon wrz 28, 2009 14:33 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Nowe wieści wcale nie są takie nowe, są praktycznie takie same.
Akurat w jej przypadku na zmiany w zachowaniu trzeba czekać mnóstwo czasu. Jeżka jest w lecznicy już ponad tydzień, może nawet koło dwóch. Od tego czasu bardzo niewiele się zmieniło.
Resocjalizacji nie sprzyja też fakt, że Jeżka w łazience przebywa razem z szaloną Franką.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon wrz 28, 2009 18:04 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

szukam.... :?
Serniczek

Post » Pon wrz 28, 2009 18:41 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Serniczku, tak w ogóle to ja nie podziękowałam Ci za mobilizację! Tymczasem naprawiam błąd:
Dziękuję, naprawdę! :1luvu:

'U nas', w Świdniku info zostało puszczone w obieg, ale żadnej reakcji, a wszystkie w miarę doświadczone DT (bo nie ukrywajmy, przy takim kocie trzeba mieć doświadczenie) są zajęte. Od reszty Świdniczan zero odzewu, tzn tej w miarę znajomej reszty. Dlatego właśnie przyszłam z płaczem na forum.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon wrz 28, 2009 18:54 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

w górę
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pon wrz 28, 2009 21:17 Re: PILNE! Potrzebny doświadczony DT dla młodego 'persa'!

Też podrzucę... chociaż tyle mogę zrobić :(

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

[poprzednia][następna]