Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 22:13 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Dziewczyny mają rację, koniecznie sprawdzic trzeba czy nie karmi kociaków bo jak ja złapiecie, to kociaki umrą z głodu!!!!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto wrz 15, 2009 11:53 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

dzidzia według osoby, która dokarmia kotkę, kotka jest w zaawansowanej ciąży, czyli jeszcze nie urodziła; jeśli urodziła, to proszę dzidziu, żebyś przyjęła do wiadomości, że jej nie zabierzemy :!: :!: :!: ; jeśli nie urodziła, szukamy tdt do czasu kiedy kotika będzie mogła ją zabrać i chcemy zrobić aborcyjną; kotki w zaawansowanej ciąży też mają sutki powiększone;
jesus kobieto czytaj posty dokładnie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto wrz 15, 2009 14:17 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Jezu, denerwuję się, ta kotka nie wygląda na ciężarną a co do opinii karmicielek to zachowalabym dużą rezerwę. Mam do czynienia z niejedną karmicielką i uwierz nie polegałabym na ich opiniach nawet w jednym procencie. Te moje karmicielki poprostu karmią koty i w zasadzie na niczym innym się nie znają :D i np są zdziwione, że kicia przyprowadza kocięta, bo przecież ona nie byla w ciązy 8O
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto wrz 15, 2009 14:45 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

dzidziu, Aga sprawdzi dokładnie; ale i tak słabo to widzę, bo na tymczas nie ma szans, nawet tymczasowy tymczas, więc jeśli jeszcze nie urodziła to i tak pewnie kociaki będą na dniach

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 14:52 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

dzidzia pisze:Jezu, denerwuję się, ta kotka nie wygląda na ciężarną a co do opinii karmicielek to zachowalabym dużą rezerwę. Mam do czynienia z niejedną karmicielką i uwierz nie polegałabym na ich opiniach nawet w jednym procencie. Te moje karmicielki poprostu karmią koty i w zasadzie na niczym innym się nie znają :D i np są zdziwione, że kicia przyprowadza kocięta, bo przecież ona nie byla w ciązy 8O

rozumiem teraz

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 15, 2009 21:13 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

hopsa z wieczora

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro wrz 16, 2009 13:48 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

podnoszę

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro wrz 16, 2009 19:26 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

do góry

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw wrz 17, 2009 13:08 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Mam dom stały dla kotki do towarzystwa dla kocura doroslego, wykastrowanego .
Jesli kotka nadal potrzebuje domu i nie karmi, prosze o pw

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw wrz 17, 2009 13:48 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Zrobilam tez wywiad w sprawie bialej kotki i wiem, ze miala ona kociaka jednego w poprzednim miocie, calego
bialego, ktory zostal przygarniety przez jedna pania z Dąbrowy, ale z powodu wady genetycznej nie przezyl
Na 99 % ona jest teraz w ponownej ciąży.

Napisała do mnie karmicielka tej kotki i ona bardzo by chciala, zeby ktos tą kotkę przygarnal i wysterylizował i
żeby znalazla dom. Pani pdoeszla entuzjastycznie do informacji o mozliwoasci sterylizacji z Ciapkowa i tej
klapki-łapki...

agatyl

Od: Nie wrz 13, 2009 9:14

Post » Czw wrz 17, 2009 13:53 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Gisha, wiem tyle ile opisalam. Bardzo dziękuję za odzew!

Dzisiaj pochodze po okolicy bo idę do Rybnego tam i popatrzę co
i jak.

Pogadam też z KarolinąS co dalej robimy. Możesz mi podać na
agatyl@wp.pl jakies namiary na siebie?

Dzięki!

agatyl

Post » Czw wrz 17, 2009 14:00 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Informacje od pani, ktora zglosila sie do mnie po znalezieniu ogloszenia o Rudasie na portalu Trójmiasto:

Co do białej kotki. Urodziła się tu i wychowała pod niebem (od początku jako pół dziki kot). Ma ponad 2 lata (góra 3). Nie wiem, co stało się z jej rodzeństwem, gdzieś się rozpierzchło. Już nawet nie pamiętam jej matki. Latem miała miot, z którego uchował się jeden kotek (jeżeli wogle miała więcej). Niestety, kotka weszła znowu w ruję i zaczęły chodzić za nią (ślad w ślad) kocury (zaczęło się od dwóch a skończyło na czterech). Efektem jest jej obecna ciąża (na 99%, jeszcze nie dawno była płaska a brzuszek jej się wyraźnie zaokrąglił). W tej sytuacji zostawiła koteczka na zimnym betonie i poszła w teren (może uciekała przed kocurami). Kotek chyba był zziębnięty (tego dnia było trochę chłodniej, zwłaszcza że był już wieczór) i głodny. Strasznie płakał (długie godziny) a jej nie było, zaopiekowała się więc nim jedna pani spod 2-ki (Gorczycowa 2. Niestety, po jakimś czasie dowiedziałam się, że kotek nie przeżył. Lekarz stwierdził u niego jakąś wadę genetyczną (to podobno dosyć często zdarza się u białych kotów zwłaszcza z niebieskimi oczyma). Ta kotka jest chyba wyjątkiem potwierdzającym regułę, zwłaszcza że jej domem (od początku) jest podwórko. Nigdy nie mieszkała pod dachem. Biała razem z Rudym odwiedzają dosyć często panią z ekologicznego (jedną z pań (szatynka na ogół uczesana w kitkę lub kok), bo są tam na zmianę są dwie, ale ta druga ich nie wpuszcza). Rozmawiałam z nią na temat ewentualnej sterylizacji kotki, ale problemem jest złapanie jej, bo nie daje do siebie podejść zbyt blisko. Potrafi chodzić za kimś, ale zbliżyć się na mniej niż 1 metr już nie pozwala. Nie wiem, czy zadomowiła by się u kogoś, może w domu z ogrodem i możliwością swobodnego wychodzenia.

> Jak biała się okoci [chodzilo oczywiscie o to,z e jak potem juz kociakow nie będzie/podrosną itd, a nie ze ją ktoś brutalnie zabierze] poproszę panią o namiary na koleżankę z > Fikakowa i trzeba będzie ją wysterylizować, chyba że pani, która
> się zajmuje adopcją wolałaby żeby kotka trafiła do niej > "pełnowartościowa". Nie wiem jak wyglądały jej poprzednie mioty > (miała już na pewno więcej niż 1) ale koteczek, o którym pisałam Pani wczoraj był cały bialutki tak jak ona.

Pani sama napisala i z tego, co pisze wyglada na to, ze popiera wypowiedź faktami. Od 2 dni jestem z nia w kontakcie mailowym.

agatyl

Post » Czw wrz 17, 2009 14:26 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

Dzidziu nie generalizuj na temat karmicielek, bo są różne. Niektóre to faktycznie proste kobieciny, które
nie patrzą dalej niż na własny czubek nosa, ale nie wszystkie. Ta wygląda na dobrze poinformowaną i
zainteresowaną tematem, bo podaje dużo informacji i sama się do mnie zgłosiła na maila, żeby mi podać
info o Rudym i Białej.

W Gdyni centrum też wcześniej spotkalam bardzo dobrze poinformowaną karmicielkę, z którą raz robilam
"obchód" kiedy chcialam kociaka i naprawdę wiele wiedziala o każdym miejscu, w którym karmiła tam koty
i o samych kotach.

agatyl

Post » Pt wrz 18, 2009 15:08 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

jest wet, który mógłby wysterylizowac aborcyjnie, z tym że koszt to 150-200 zł + ew uśpienie miotu gdyby narkoza nie zadziałała
ja nie dam rady z kasą teraz - miałam ostatnio sporo wydatków kocich

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt wrz 18, 2009 15:12 Re: Potrzebny szybko DT!!! Trójmiasto - biała kotka

rozmawiałam ze swoim wetem przed chwilą, mógłby to zrobić też w granicach 200 zł i jutro - ale dodatkowo kotka mogłaby zostać w szpitalu z dwa trzy dni

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]