Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 05, 2013 19:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ale uświadom jej, że Kawusia to obecnie trochę p... jest. Ale da się przekupić...

O Angelinie też napiszcie. Tylko nie cały wątek, bo za długo. I w jakich miastach są.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 05, 2013 22:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Poproszę Cypiska , to jej tymczasy.
Wątek założę, poproszę o :
-Anię o zdjęcia Lukrecji (wkleisz na wątek coś aktualnego?)
-Cypiska o zdjęcia swoich- Angeliny i Piorunka

Resztę mam gdzieś w czeluści imageshacka.

Hmm...jutro?
Jakoś mnie siły odeszły.

Dzięki Moje Drogie za miłe słowa dla Neigh i mnie.
Kocia masówka się kończy na szczęście.
Pójdziemy teraz w detal, koniec hurtu!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 06, 2013 1:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mam tylko takie - nie są zbyt piękne ani dobre jakościowo, sorry. W złym momencie mi się aparat rozwalił.
Obrazek Obrazek Obrazek

koteczekanusi

Post » Śro mar 06, 2013 8:59 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Mam tylko takie - nie są zbyt piękne ani dobre jakościowo, sorry. W złym momencie mi się aparat rozwalił.
Obrazek Obrazek Obrazek

Śliczne zdjęcia a jak futerko równomiernie odrosło. Same cacko. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro mar 06, 2013 14:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koteczek, piękna ta Twoja Lukrecja :1luvu:

Skoro o dotkniętych mowa:
Michasia ogarnięte oczka ma (nawet ja się codziennie nie przeciera nie ma dramatu), wyczesana, robi się ładna. Niestety w środku oprócz spraw wątrobowo - żółciowo - trzustkowych mamy torbielowatość nerek.
No i się chowa, ciągle się chowa.
Łazi tylko kiedy widzi, ze siedzimy czymś zajęci.
Jutro albo w poniedziałek będzie miała badania krwi, testy i szczepienie.
Co ten kot musiał przejść, kurde...

Leosia - oczy masakra. Po praę razy wycieramy i cały czas brązowo zaropiałe.
Wyniki ma dobre (krwi - mocz to wyższa szkoła pobierania sików, brak mi kwalifikacji), futro odrasta, socjalizuje się, jest bardzo kochana. Szczy po kątach.
Wetka zaleca te siki, z czego i sama sobie zdaję sprawę.
Podejrzewam że ma coś w tych nerach...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 06, 2013 15:31 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No, na krwi nie wyjdą np. kryształy. No ew. możesz pójść na USG.
Lukrecja ma oczy cieknące na przezroczysto (zupełnie nie robi się jej brązowe), dlatego myślałam, że to normalny wyciek i nie spieszyłam się do weta (zresztą, co tu ukrywać, wydawało mi się, że skoro miesiąc była pod opieką i to via lecznica i szła do p. Julii, to ktoś te oczy zdiagnozował). Dlatego mocno się zdziwiłam, gdy się dowiedziałam, że nie są ok i jeszcze dostałam skierowanie do okulisty, żeby obejrzał. I że nie tylko same oczy, ale i skóra pod.
Skórę przestajemy smarować ok. jutra/pojutrza. Piszę ok., bo zobaczę, na ile mi jeszcze starczy maści i dosmaruję do końca tubki.
A zakrapianie wg zaleceń to jeszcze tydzień. 19.03. kontrola i kolejne szczepienie.
I w piątek mam umówioną pierwszą PA. Pani ma już jednego kota i podobno zabezpieczony balkon (podobno, bo przez dewelopera przed gołębiami, więc nie wiem, co to za ustrojstwo).

koteczekanusi

Post » Śro mar 06, 2013 15:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:.........
I w piątek mam umówioną pierwszą PA. Pani ma już jednego kota i podobno zabezpieczony balkon (podobno, bo przez dewelopera przed gołębiami, więc nie wiem, co to za ustrojstwo).

Czyli kolce na balustradzie pewnie :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro mar 06, 2013 15:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mam nadzieję, że nie, to podobno siatka...

koteczekanusi

Post » Śro mar 06, 2013 18:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Teraz dośc często zabezpiecza się balkony przed ptakami siatką, więc może...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro mar 06, 2013 19:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ManfredkotTusi pisze:Tak, nie chodzi mi o aborcje ale te inne medialne wyczyny "mamusiek" i "tatuśków" lub "opiekunów". Dla jasności :wink:

Tak wczoraj sobie pisałyśmy, a dzisiaj wpadłam na onecie na link do blogu: http://piekarska.blog.pl/?p=3230

A, nie wiem, czy słyszałyście, ale LOT do 8 marca ma promocję na bilety (gdyby ktoś planował sobie wyjazd na wakacje). Mnie się co prawda nie udało znaleźć tańszych biletów, ale TŻ nawet znalazł jakąś taryfę Crazy i rzeczywiście udało nam się kupić bilety za połowę ceny, tylko 2 tyg. później niż planowaliśmy, bo promocyjne wyloty dopiero od połowy kwietnia.

koteczekanusi

Post » Śro mar 06, 2013 19:32 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A dokąd lecicie??
Mu już znaleźliśmy sobie hotel w Grecji- chcemy pozwiedzać.
Z lotem poczekamy, skoro mówisz ,że promocja...wyszło nam i tak nie za drogo, ale skoro można taniej...

Dziewczyny takiej masakry jaką miał Leoś w oczach i nosku to ja jak żyje nie widziałam. I wiecie systematyczna higiena, krople i mycie pomogły.
Teraz ma normalną perską wydzielinę.
U nas świetnie się sprawdza zwykła wazelina - smarowaliśmy rynienki łzowe, nie sklejała sierści , lekko natłuszczała.
Nosek smarujemy do dziś trzy razy dziennie.

Wszystkie te persy ze złych warunków miały straszne oczy. I wszystkie jakoś z tego wyszły.Powoli.

kotkins

Post » Śro mar 06, 2013 19:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Na Cypr. Koleżanka kiedyś zachwalała. Jak zwykle się nie mogłam zdecydować, ale w końcu stanęło na tym, bo można sobie polecieć samemu. Na jakieś Kanary czy coś, to już lepiej z biurem podróży, bo loty rejsowe są za drogie. A w sumie to kwiecień jeszcze nie jest takim miesiącem, że w każdym miejscu można bez obaw liczyć na dobrą pogodę.
Promocja LOT-u jest teraz - od dziś do piątku. Pewnie im szybciej, tym lepiej, bo ludzie prawdopodobnie wykupują bilety - a od kiedy do kiedy mozna lecieć, to nie wiem. Larnaka była od połowy kwietnia, a do kiedy, nie sprawdzałam. Ale w wiadomościach mówili coś o podróżach wakacyjnych.

PS. Do 27 października. Tylko muszę się spytać TŻ, jak to znalazł, bo ja w zwykłej wyszukiwarce nie widzę zbytnich zniżek... To też nie każdy lot, tylko co któryś.
Ostatnio edytowano Śro mar 06, 2013 19:50 przez koteczekanusi, łącznie edytowano 1 raz

koteczekanusi

Post » Śro mar 06, 2013 19:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:(...) Pani ma już jednego kota i podobno zabezpieczony balkon (podobno, bo przez dewelopera przed gołębiami, więc nie wiem, co to za ustrojstwo).

W Krakowie mnóstwo gołębi więc pretenduję do miana znawcy tematu.
U nas zabezpieczenia przed gołębiami wyglądają tak :roll: :
http://www.odstraszanieptakow.pl/Siatka ... mm-23.html

lub po prostu tak :
http://www.odstraszanieptakow.pl/Kolce_ ... E4-15.html

mam nadzieję , że w tym wypadku będzie to pierwsze- wtedy ma to sens.
Dajcie znać z ciekawości jak ten balkon, bo czasem ludzie mają ciekawy tok rozumowania a czasem nie :ok:

No i nie omieszkam lekkie OT tutaj :mrgreen: J. Sztaudynger mój ulubieniec :

"Gołębiami brukowany Kraków,
Gówno ma z tych ptaków"

Swoją drogą u nas faktycznie dają czadu i jest ich zatrzęsienie.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro mar 06, 2013 19:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Aniu...tylko żeby Pani była ciepła, kochająca i dobra.
Taka jak Państwo od Darii czy Wasi.
Szczęśliwe są te koty, które domy kochają...

kotkins

Post » Śro mar 06, 2013 19:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Myślę, że kolce na balkonie nic nie dają. A, jeśli mam być szczera, to chyba wolałabym już usuwać gówno z parapetu niż nadziane zwłoki.

Pożyjemy, pójdziemy, zobaczymy...

PS. A z Lukrecji zaczyna wychodzić koci pazur - dziś nasyczała na małą i chciała ja bić. Tak jakoś przy zabawie mała albo na nią nieco wpadła, albo zbyt blisko podeszła, albo coś zbyt...

koteczekanusi

[poprzednia][następna]