Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 15:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Przeszukiwalam dzis google w poszukiwaniu info na temat tego miejsca, ta ferma istniala blisko 40 lat 8O chodowano na niej lisy i norki bodajze, w momencie wywozenia bylo ok 1500 zwierzat, w wiekszosci norki, czesc niezywa w klatkach, matko co za miejsce...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie mar 06, 2011 15:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

No to stawiam na to, że zwłoki są norek, bo ciut za smukłe na lisy chyba. Ale nie wiem jak wygląda oskórowany lis w sumie :/
Jak sobie pomyślę o warunkach, w jakich one tam były..Te zagony odchodów powyżej kolan...wyć się chce.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie mar 06, 2011 15:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

KaleidoStar pisze:No to stawiam na to, że zwłoki są norek, bo ciut za smukłe na lisy chyba. Ale nie wiem jak wygląda oskórowany lis w sumie :/
Jak sobie pomyślę o warunkach, w jakich one tam były..Te zagony odchodów powyżej kolan...wyć się chce.

Masakra, masakra i jeszcze raz masakra, teraz przeniesiono to wszytsko do Jankowa k. Kolbud, nowy obiekt, niby lepsze warunki, choc co to zmienia w sytuacji tych zwierzat, nawet myslec o tym nie mozna spokojnie heh Te jeszcze nie zabite, badz za mlode zjadajace zwloki tych oskorowanych :(
http://twojagazeta.pl/orunia/1424-konie ... y-na-oruni
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie mar 06, 2011 18:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie mar 06, 2011 20:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nie mogę nawet czytać o tej fermie! Co za durni ludzie kupują futra kosztem takiego cierpienia!

Wczoraj wyjmowałam z silnika przez 3 godziny kota, który uciekł z transportera w drodze do lecznicy pani, która go uratowała, akcja skończyła się z powodzeniem a ja po wszystkim wyglądałam jak po wojnie :) Brudna od smarów, błota i ... kocich odchodów, ale było warto bo wszystko się dobrze skończyło. Właściciel auta miał gdzieś to że w jego aucie jest sparaliżowany strachem kot, który sam z niego nie wyjdzie. Schodził do auta 2 razy aby otworzyć nam maskę, po czym po 2 minutach zawijał się do domu i nie pozwalał zbliżać się do jego własności, obdzwoniłam policję, straż miejską (powiedzieli, że zajmują się przestępstwami a nie kotami pod maskami samochodów), nie uzyskałam od nich żadnej pomocy, połączyli mnie z Ciapkowem, Pani ze schroniska spytała czy to mój kot, powiedziałam że kobiety, a ona na to, że nie zajmują się cudzymi zwierzętami, tylko bezdomnymi, powiedziałam, że kot był bezdomny kilka dni temu, że ta pani go uratowała, leczy i szuka mu domu, nie chciała przysłać inspektora, a to było jedyne wyjście aby zmusić faceta do otwarcia kolejny raz maski, tylko taki inspektor mógłby wezwać policję, która by zmusiła faceta do pomocy, pomogli mi w końcu podchmieleni koledzy właściciela auta, ja leżałam pod samochodem z rękoma w silniku a cała reszta naprowadzała w moje ręce kota, cieszę się że wszystko dobrze się skończyło ale jestem załamana tą znieczulicą, przecież PKDT też nie ma w statucie zajmowania się prywatnymi kotami...

Potem odwiozłam koteczkę do adopcji do Pani Beaty z Gdańska, która miała już kota od Moniki P., kobieta okazała się naprawdę super! Dziękuje Monika jeszcze raz za kontakt!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie mar 06, 2011 22:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

pora na nowy wątek:

viewtopic.php?f=13&t=125068

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro mar 09, 2011 17:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

film z meksyku- szymon prosze umieść na naszej stronce adopcyjnej:

http://telewizja.pomorska.tv/index.php? ... 4:reporter

dziewczyny ślicznie wyszłyście, i ładnie opowiadacie, od dziś ja juz nie udzielam swojej "gęby" w tv i mediach. oto żywy dowód że prezentujecie się o niebo lepiej, bo ja w kadrze się nie mieszczę :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia]