Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 9:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

PILNE KOTY MAŁE 2 SZT. BIAŁO- SZARE (INTERWENCJA MARZENY)OD DR KASPRZYKA DO ZABRANIA NA TYMCZAS, PROSZE ZABRAC JE CHOĆ NA 2 TYG- BO JA MAM PEŁEN KOMPLET GOŚCI W HOTELIKU A TE MOJE MAŁE IDĄ DZIŚ DO WOLIERY NA OGRÓD, WIEC BUDKA JEST ZA MAŁA, ŻEBY SIĘ WSZYSTKIE W NIEJ NA NOC POMIEŚCIŁY.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw maja 27, 2010 10:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano pisze:
Wredne_Słonko pisze:Jak wiesz mój też nie przepada ;) choć największa ilość kotów z jaką przyszło mu obcować to tylko 6.. Przy takiej ilości jak u Ciebie na pewno dostałby zawału albo ja dostałabym po głowie ;)
Wczoraj poszła Zuzia, a przed chwilą trafił do mnie nowy tymczas.. Maleńki, ma może ze 3,5 tygodnia. Mam nadzieję, że nam się uda ale ma fatalny kk :cry: a Maciek uznał, że jestem uzależniona od kotów i powinnam się leczyć :D

Aniu! Właśnie słyszałam, że to Ty wzięłaś tego maluszka z Chełmu. Czytałam, że jest chory. Ja cały czas mam tę kasę od Sabiny, która miała być na oblaną kotkę, więc jakbyś potrzebowała to napisz mi na prv nr konta - to Ci przeleję.

Dzięki ale jeśli już możemy sobie rozporządzać tą kasą to wolałabym jej nie ruszać na razie. Na żabim kruku jest jedna karmiąca kotka i zanim skończy pewnie darmowych sterylek już nie będzie wtedy bez problemu i za miesiąc będzie można ją ciachnąć :)
Zresztą wczoraj Izzi wspomogła nas suchym royalem dla maluszków za co chciałabym jej jeszcze raz podziękować :)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw maja 27, 2010 11:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Nie możemy oddać kotów ze stoczni do schronu, ani żadnych innych! Przecież to by był dla nich wyrok! Poza tym Sabina się na to nigdy nie zgodzi! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw maja 27, 2010 11:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marlon pisze:Nie możemy oddać kotów ze stoczni do schronu, ani żadnych innych! Przecież to by był dla nich wyrok! Poza tym Sabina się na to nigdy nie zgodzi! :)

Zgadzam się z Marleną
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw maja 27, 2010 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Izzi i Wredne Słonko cieszę się że udało sie uratować maluszka :ok:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw maja 27, 2010 12:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Zmykam ze stoczniową Pysią do weta znowu biedna zasmarkana jest :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw maja 27, 2010 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Wredne_Słonko pisze:
Matyliano pisze:
Wredne_Słonko pisze:Jak wiesz mój też nie przepada ;) choć największa ilość kotów z jaką przyszło mu obcować to tylko 6.. Przy takiej ilości jak u Ciebie na pewno dostałby zawału albo ja dostałabym po głowie ;)
Wczoraj poszła Zuzia, a przed chwilą trafił do mnie nowy tymczas.. Maleńki, ma może ze 3,5 tygodnia. Mam nadzieję, że nam się uda ale ma fatalny kk :cry: a Maciek uznał, że jestem uzależniona od kotów i powinnam się leczyć :D

Aniu! Właśnie słyszałam, że to Ty wzięłaś tego maluszka z Chełmu. Czytałam, że jest chory. Ja cały czas mam tę kasę od Sabiny, która miała być na oblaną kotkę, więc jakbyś potrzebowała to napisz mi na prv nr konta - to Ci przeleję.

Dzięki ale jeśli już możemy sobie rozporządzać tą kasą to wolałabym jej nie ruszać na razie. Na żabim kruku jest jedna karmiąca kotka i zanim skończy pewnie darmowych sterylek już nie będzie wtedy bez problemu i za miesiąc będzie można ją ciachnąć :)
Zresztą wczoraj Izzi wspomogła nas suchym royalem dla maluszków za co chciałabym jej jeszcze raz podziękować :)

Oki, to jak będzie trzeba - daj mi znać :)
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Czw maja 27, 2010 15:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kto jezdzi lub kto zna kogos kto jezdzi trojmiasto-warszawa? Kot jeden ma szanse na forumowy dom...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw maja 27, 2010 17:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

W wątku transportowym jest, że Ecrire jeździ średnio dwa razy w miesiącu :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Czw maja 27, 2010 18:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

transport juz mamy, jeszcze kogos z Tarchomina na wizyte przedadopcyjna szukamy :kotek:

Poker71

Post » Pt maja 28, 2010 1:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marlon pisze:Nie możemy oddać kotów ze stoczni do schronu, ani żadnych innych! Przecież to by był dla nich wyrok! Poza tym Sabina się na to nigdy nie zgodzi! :)

no nie, nie raz na nich fuczę, nie raz wyznaję im miłość, z okna gapię się podczas gotowania obiadu, towarzyszą nam w ładną pogodę przy grillu, oraz przy plotkach z kawką w ogródku, są częścią mojego życia i spać przez ich los nie mogę, to o nie nie raz wszczynam rewolucje z dziewczynami z PKDT- ale wzięłam za nie odpowiedzialność...no sajlora to mi upchała lendasowa, za niego odpowiedzialności nie biorę :wink: ona go dostanie pod choinkę.
ze schroniska to ja muszę sobie dobrać kotkę ze stoczni, bo nasza podopieczną która u nich spędziła 3 miesiące nadaje się do adopcji.
schroniska są przepełnione, dla nich dramatem byłą by mała klatka, bo wizycie u doktora mają regres - zapomniały co to kuweta, kopią w wolierze rowy i doły.
schrony są przepełnione i tamte koty bardziej potrzebują domów niz te moje ze stoczni- jak do jesieni nie znajdą domów to je rozdzielę:
- lendasowa- sajlor,
- kwiatkowska- calineczka,
- marlena- sally brown,
- ja- masza :roll: :wink: i po temacie.

dzięki pani krysi z trójmista dzis przyszłą do mnie wileka paka 15 kg puriny dla kociąt, 24 puszki feliksa dla kociąt i 5 opakowań witamin - przesyłka prawie za 300 zł, a ta pani adoptowała wirtualnie pysię oraz wsparła moich stoczniowców- :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jutro lub w sobotę prawdopodobnie artykuł w dzienniku bałtyckim o PKDT a na zdjęciu moja gęba obłożona kotami :?

wiecie co ja stękam i się wkurzam, ale do tej pory siedziałam w kociarni, a do maluchów latam co chwilę. tak sobie lubię pomarudzić, bo od razu robi się lżej, ale jakby zniknęły te wszystkie koty z mojego domu nie miała bym sensu bytowania :wink: ...no połowa mogła by zniknąć w sumie, druga niech zostanie. najbardziej lubie helge i zosię i kaśkę- moje miłości, lubię tez myszkina i strasznie ściskałam nietoperza. monika i tośka w sumie sa mi obojetne, bo są wredne, a balbina rozczula mnie do bólu. maluchy mi działają na nerwy jak się rozłażą z boksu jak robaki na wszystkie strony świata, ale jak już są w wolierze to znów je lubię :) w sumie to wolę sie na nie patrzeć niż je ściskać.
poker zabrała dziś grzydyla od zastępczej matki balbiny bo wg niej przybierał za mało, karmiłam go 2 razy dziennie sztucznie, bo na wiecej nie miałam czasu, ale w sumie to dobrze, że go wzięła do seji, bo jakby mu coś się stało- to by mnie kryska tłuczkiem utłukła. biedna seja teraz ona będzie musiała co godzinę ważyć malca :wink: bo poker czyha za rogiem :o 8O

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt maja 28, 2010 1:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

jutro niezaradny sąsiad niesie pierwszą kotkę w ciąży na aborcyjną do dr kasprzyka, takich sterylek musi zrobić jeszcze 4- xagax, jak dostac choć kilka złotych z funduszu sterylkowego?
ja będe musiała z własnej kieszeni wyłożyć jak w jakis magiczny sposób nie uda mi się pozyskac tej aksy.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt maja 28, 2010 6:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:poker zabrała dziś grzydyla od zastępczej matki balbiny bo wg niej przybierał za mało, karmiłam go 2 razy dziennie sztucznie, bo na wiecej nie miałam czasu, ale w sumie to dobrze, że go wzięła do seji, bo jakby mu coś się stało- to by mnie kryska tłuczkiem utłukła. biedna seja teraz ona będzie musiała co godzinę ważyć malca :wink: bo poker czyha za rogiem :o 8O

Oj no.... dzwoniłam tylko raz dziennie 8)
Dobrze się stało ze wzięłam malucha, okazało się ze on biegunkę ma, seja podejrzewa alergię na mleko mamki. Kciuki potrzebne!

Tu jeszcze w miauhotel (Sabina jak chcesz mozesz fotke wykorzystywac czy na stronie, czy w ogloszeniach, czy gdziekolwiek :idea: )
Obrazek
miks wielokotowy

Poker71

Post » Pt maja 28, 2010 7:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Od Seji koteczka z Sopotu od Mpacz poszła wczoraj do adopcji, także Seja ma więcej czasu dla malucha Pokerowego :twisted:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 28, 2010 9:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Bardzo się cieszę, że Inka ma już DS, cieszę się że nie obciążyłam Seji znajdką na zbyt długo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]