Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 05, 2013 12:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Też już mówiłam Neigh - po co od razu forum porzucać? Trzeba sobie wybrać te wątki, na które się wchodzi, a do innych nie zaglądać, a jeśli już się musi, bo ciekawość rozpiera, to wiedzieć, kiedy go opuścić (do wyboru - cicho lub z hukiem :twisted: ). Ja mam zapisanych w "Ulubionych" kilka wątków, a na inne zaglądam z rzadka i to głównie, gdy ktoś linka wrzuci. I szczęśliwa jestem, i nic nie wiem o plastikowych kotkach.
Poza tym nie mogą zniknąć z forum wszystkie rozsądne osoby, bo rzeczywiście zostaną same takie, których lepiej nie czytać. A nowo wchodząca i niezorientowana osoba nawet nie będzie miała poglądów do wyboru.

O aborcji? Ja myślałam, że ManfredkotTusi pisze raczej o tych dzieciach znalezionych na śmietniku...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 05, 2013 12:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:
O aborcji? Ja myślałam, że ManfredkotTusi pisze raczej o tych dzieciach znalezionych na śmietniku...

Faktycznie, może chodzić o te dzieci, więc jakby co, to przepraszam :oops: . Jednakże pewna doza niepewności jest, więc wolałam się do tego odnieść, jeżeliby chodziło o "aborcję".

No i mamy OT :roll:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto mar 05, 2013 12:56 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

PS. Jaka degeneracja społeczeństwa? Teraz to jest wielki "humanitaryzm", moim zdaniem często aż nazbyt przesadzony - chyba że z tej strony upatrywać degeneracji populacji. Popatrz w historię - kiedyś było jeszcze gorzej. Aborcja (tylko nielegalna) i zabijanie własnych dzieci było od zawsze - od kiedy ciąża się stała sprawą społeczną, a kobiety były zmuszone do rodzenia dzieci.
Legalna aborcja to był jeden z największych kroków społecznych, jakie udało się zrobić.

koteczekanusi

Post » Wto mar 05, 2013 13:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Tak, nie chodzi mi o aborcje ale te inne medialne wyczyny "mamusiek" i "tatuśków" lub "opiekunów". Dla jasności :wink:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto mar 05, 2013 13:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

8O ... ale się porobiło.
Wracając do kotów - ma Neigh absolutną rację w niejednym.
Pamiętam jak długo zastanawiałam się czy brać Yoko - choć serce się rwało.
Wiedziałam , że to kot po przejściach - mój też niełatwy , a jak brać istotę to już na amen,
nie tak na próbę, na hurra, a potem zwracać , bo coś nie wyszło, bo nie dam rady, bo coś tam.

I mimo , że serce rwie mi się do każdego następnego kota, psa ... nie - nie wezmę
żadnego.

Wspomogę inne finansowo - na tyle na ile mogę, zawsze. Wspomagam jednak nie tych
kolekcjonujących- zbierających a tych, którzy pomagają mądrze.

Dlaczego nie wezmę do siebie więcej zwierząt ?
Bo tylko tyle zwierząt na mojej powierzchni ma zapewniony komfort życia, tyle
jestem w stanie wykarmić i poświęcić im wystarczająco dużo uwagi. Chcę aby były
u mnie szczęśliwe, zadbane, zrelaksowane, zdrowe.
Nie zapieram się , że kiedyś nie będę mieć możliwości większych i wtedy kto wie :wink:
No ale póki nie mam nie będę unieszczęśliwiać braci mniejszych, rodziny, bliskich.

Pomagać jeśli już to tylko mądrze , a nawet, choć zabrzmi to cokolwiek dziwnie, według mnie, nie zawsze musimy pomagać tylko...
... zresztą zacytuję samą siebie z jednego z pierwszych moich postów :

(...)mój końcowy apel do wszystkich ziemian tzw. ludzi:

Nie bierz zwierzaka dla dzieciaka,
Nie bierz zwierzaka bo słodziutki i malutki,
Nie wyrzucaj na śmietnik bo Ci się już znudził,
NIE MUSISZ POMAGAĆ - NIE KRZYWDŹ !
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 17:55 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto mar 05, 2013 16:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Słuchajcie - wątek nam się powoli zaczyna kończyć. Co robimy? Ktoś zakłada drugi? (Coś dziewczyny pisały o wątku kotów dotkniętych). Czy przenosimy się na wątek syberyjskich? - tam jest jeszcze z 50 stron do zapełnienia...

A wracając do persów. Lukrecja zaczęła się normalnie po kociemu bawić - zaczęło się od kryształków silikonu, potem doszły bentonitowe kulki (chociaż te są mikroskopijne), a nawet kulka z folii aluminiowej. Lukrecja już nie tylko pcha łapą czy maszeruje za tym, ale nawet podskakuje :lol: No normalnie bawi się jak normalny kot (tylko jeszcze tak płochliwie).
Po prawie dwóch tygodniach smarowania maścią przestało jej śmierdzieć z bruzd na policzkach (to znaczy już kilka dni temu przestało), ale te "buły" (nie wiem, jak to nazwać, wygląda jak duży pryszcz), jeszcze nie znikły.

koteczekanusi

Post » Wto mar 05, 2013 17:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Załozymy nowy. Słowo. Pozbieramy wszystko co mamy do adopcji.

BO ROMANA JUŻ NIE MA!:-)

Z przypadków beznadziejnych jest za to Felicja......no i Babcia Pola......

jak tylko powstanie nowy wątkek - KOTKINS teraz TY zakładasz:-). to poprosze o zamknięcie tego.

Koty dotkniete:

Tomasz
Lukrecja
Leosia
Felicja ( ech......)
Balbina
dzieciaki

I Kotkinsowi.....

Angelina
Babcia Apolonia

oraz zaprzyjaźniony

Piorun

nikogo nie pominęłam?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 05, 2013 17:59 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

8O Piorun ?
Cała reszta to znajoma ferajna , ale hasło Piorun pirsze słysze.
Jakaś maleńka podpowiedź gdzie się owo dziwo znajduje ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto mar 05, 2013 18:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Piorun jest ładny i nie może iść do dzieci. I jest na tymczasie. I jest młody. I ogólnie super kot. To tak zwany kot "nienasz, ale znajomy".

Oj tam, co się Monika martwisz - teraz to Kotkinsa zmartwienie:-). Zdjęcia odszukać, wkleić, opisac..........
Dobra idę popracować. Moje Państwo orzekło, ze Applaws z krewetką doooooooobry. To nie ma co po próżnicy pisać, tylko trza iśc zarabiać, bo cholerstwo DROGIE.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto mar 05, 2013 18:31 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:(...)Moje Państwo orzekło, ze Applaws z krewetką doooooooobry. To nie ma co po próżnicy pisać, tylko trza iśc zarabiać, bo cholerstwo DROGIE.

Ech proza życia i rzeczywistość skrzeczy :ok:

Monika_Krk

Post » Wto mar 05, 2013 19:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh jest w zooplusie animoda kurczak z malzami. Moje orzekly ze dobre, a poki co jest promocja- 22 saszetki za bodajze 64 zl. 91% kuraka, reszta malze. Moje wybredniaki sa zachwycone.Polecam jakby co 8)
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto mar 05, 2013 19:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

alma_uk pisze:Neigh jest w zooplusie animoda kurczak z malzami. Moje orzekly ze dobre, a poki co jest promocja- 22 saszetki za bodajze 64 zl. 91% kuraka, reszta malze. Moje wybredniaki sa zachwycone.Polecam jakby co 8)

Zapytam jaśnie państwa......dzięki:-)

Obrazek

Neigh

Post » Wto mar 05, 2013 19:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To czy na starym, czy na nowym, napiszcie coś więcej o Piorunie. Losy, charakter, temperamnet, dogadywanie się z kotami, co z tym chorowaniem - wychorował się już i jest zdrowy, czy trzeba jeszcze coś robić? Może mi się przyda przy okazji jakiejś rozmowy w sprawie Lukrecji.

koteczekanusi

Post » Wto mar 05, 2013 19:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:To czy na starym, czy na nowym, napiszcie coś więcej o Piorunie. Losy, charakter, temperamnet, dogadywanie się z kotami, co z tym chorowaniem - wychorował się już i jest zdrowy, czy trzeba jeszcze coś robić? Może mi się przyda przy okazji jakiejś rozmowy w sprawie Lukrecji.

Ania - Zuzia Ci kazała powiedzieć, ze ze względu na JEJ KAWUSIĘ możesz rezerwować te bilety........

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]