alab108 pisze:Na nos jest dobra maść z majeranku
Maść majerankowa jest bardzo dobra na zatkany nos. Przy jej stosowaniu będziesz swobodnie oddychać. Tę maść smaruje się w okolicy noska nawet u niemowląt. Polecam też.

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
alab108 pisze:Na nos jest dobra maść z majeranku
merlok pisze:Wspaniałe wieści, niech mu się dobrze wiedzie
A w temacie 'katarowym' - dobry jest też napar z majeranku do picia, zaparzyć lyżeczkę jak herbatę i wypić ciepłe.
hanelka pisze:Kup sobie w aptece zwyczajną maść witaminową za jakieś cztery złote. Niczym nie pachnie, jest bardzo delikatna i szybko ukoi Twój cierpiący nos
ASK@ pisze:Wieczorek zapadł więc mogę iść do wyrka. Za dnia jakoś głupio.![]()
Mam nawrót kataru.W pracy wszystkie w pokoju jesteśmy chore i jak to stare księgowe mają w zwyczaju,wymieniamy się nie tylko liczbami ale i lekami.A to wapienko dla alergików wzmocnione wit.c, a to soczek malinowy, a to tableteczka na kaszel uporczywie denerwujący...koleżankę...I tak dzień nam mija na ćpaniu, piciu dopalaczy, ogólnym smarkaniu nawet na 3 nosy i ciągłym skrzeczeniu do siebie i telefonu.Naszą pracowitą cisze przerywa czasem syk rozpuszczanej tabletki ,trąbienie nosem lub walenie łyżeczką w szklance. Monotonia księgowej zaziębionej.
W domku koty są jakieś mocno zdegustowane moim pokasływaniem. Są też próby uleczenia mnie lub uciszenia (właściwe skreślić) przez uwalenie na kaszlącą pierwś .W nocy Julka budziła mnie łapką położoną na usta.Chyba jej dźwięki wydawane przeszkadzały.Jakby mogła to na twarz by wlazła.Wieczna cisza jej potrzebna była.![]()
Życie toczy sie więc w około mojego nędznego chorującego ciałka, w około Żunia , czasem reszty zwierza i kilometrów rolek papieru toaletowego.Najlepsze chusteczki na świecie.Niech żyją podwójne opakowania z 3 warstwami.
horacy 7 pisze:Za zdrówko Asiu.![]()
![]()
Ja też używam maścii z wit.A lub krem Orifflame ten malutki na miodzie i nosek wtedy nie czerwony.Najlepiej na mnie działa Teraflu zatoki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości