Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Mruczeek pisze::ok: Farmona już w domu
mk999 pisze:Dzisiaj mało adoptujących ale dużo ogladajacych.Czarna kotka Pełka znalazla dom, dwa szczeniaki i kilka psów.Pojawiły się już kocie maluchy trzy sześciotygodniowe.
Są też małe bure kocie oseski, na szczęcie jest kocia mamka.
Na kwarantannie jest kocur sjamski, znaleziony dwa miesiące temu i teraz przyniesiony do schroniska i następna tricolorka.
Kinga Warmijska pisze:Dziewczyny, dzisiaj po południu zawiozłam do schroniska kotkę, dostała nr 43/05/12 i imię Dyzia.
Oto jej historia:
Kotka została znaleziona na ulicy Wrocławskiej, stała pod blokiem i płakała, została zabrana przez jedną osobę ale rzuciła się na nią trzy razy w ciągu doby, nagle, bez ostrzeżenia, dotkliwie podrapała i została z powrotem wystawiona na ulicę, gdzie w niedzielę znalazła ją moja koleżanka. O wydarzeniach z poprzedniego dnia dowiedziałyśmy gdy Ewa chodziła po sąsiadach i pytała czy czasem nie zginął im kot ... Kota spędziła u mojej koleżanki parę godzin, siedziała na kolanach, prosiła o głaski, mruczała i udeptywała, u weterynarza bez szemrania zniosła wszystkie zabiegi (mierzenie temperatury, zastrzyki, odrobaczanie, grzebanie w uszach) i nagle na koniec, podczas zamykania transportera wpadła w szał, wydając przy tym przeraźliwe dźwięki. Przytrzymywany transporter skakał po stole ... dzięki życzliwości AFN kolejne dwa dni kotka spędziła w kociarni na kwarantannie, jej agresja narastała, od wczoraj wieczór praktycznie nie dało się jej obsłużyć (jedzenie wrzuciłam przez kratki), od dzisiaj miała być na obserwacji u dr Komendy na Ruczaju. Pani doktor po zapoznaniu się z sytuacją odmówiła obserwacji u siebie, powiedziała, że to może być wścieklizna i poleciła zawieźć do schronu. Tak też zrobiłam, bo już naprawdę nie miałam innego pomysłu. Bardzo Was proszę o obserwowanie jej zachowania i zachowanie szczególnej ostrożności - ta kota to prawdziwy dr Jekyll i Mr Hyde, jak ją zostawiałam to siedziała grzecznie w kontenerku i niewinnie pomiaukiwała ... będę bardzo wdzięczna za informacje na jej temat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 105 gości