Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 09, 2015 17:57 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:i nasza najpiękniejsza Grumpy Cat - Nikita
Obrazek
nie mam niestety żadnego wyraźnego zdjęcia Blackyego ani Funi :(

to jest Blacky :D on ma właśnie taką kreskę na nosku :lol:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Czw lip 09, 2015 20:07 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzisiejszy dyżur w sumie spokojny, kociaste długo nie jadły. Trini pojechała na badania tak samo Balbinka i Nikita oraz Funia na obejrzenie.
Jak przyjechałam do kociarni ok 14:30 to była tona futra na ogóle... wydaje mi się, że z Orzeszka tak leci futro bo Nikita i Blacky go ganiają ;/

Futro na podłodze
Obrazek
Obrazek

Orzeszek na kolanach Nikita na stopach :D bo może da nam jeść :lol:
Obrazek
Obrazek

Orzeszek i jego miny :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nikita ogrzewach stóp :lol:
Obrazek
Obrazek

oczywiście zdjęć można używać :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Czw lip 09, 2015 20:12 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:
Pinezkowa pisze:i nasza najpiękniejsza Grumpy Cat - Nikita
Obrazek
nie mam niestety żadnego wyraźnego zdjęcia Blackyego ani Funi :(

to jest Blacky :D on ma właśnie taką kreskę na nosku :lol:

Faktycznie to Blacky, przecież nawet ma mały krawacik biały! pomroczność jasna! przepraszam Blakusiu :) już poprawiam opis :P
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt lip 10, 2015 6:45 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Funia miała wczoraj rtg nóżki bolącej i miednicy. w nóżce lewej w stawie skokowym jest stary stan zapalny. dostała lekarstwo - strzykaweczką do buzi. mamy obserwować, gdyby nie było poprawy - pan dr ma jeszcze inne opcje leczenia w zanadrzu :wink:
Przemywajcie też Funi oczka Optexem - waciki i płyn są w witrynce.
Fuńce przydałoby sie też czesanie, bo już ładnie odrosła.
Wczoraj podczas badania była całkiem grzeczna :lol:

Funia dostała też wczoraj ostatnią szczepionkę na grzyba, wiec można zmazać z tablicy o dzisiejszym szczepieniu.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt lip 10, 2015 6:51 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

uff, jak to dobrze, że to nic poważnego w sensie - zapalenie stawów, wytarty staw skokowy czy inne starcze zmiany :)
oby więcej takich dobrych wieści od pozostałych panien wczoraj przebadanych :D
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt lip 10, 2015 7:06 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

No Funia grzeczna była - tylko raz trzepnęła łapą - a tak, to się powstrzymywała ;)

Wczoraj u P. Doktora była też Sugar - dostała dodatkowy lek - dziś go kupię i dowiozę - rozpiska jest na tablicy

Balbinka też odwiedziła wczoraj Panią Doktor. Szew w gardle jeszcze jest - ale na razie zostawiamy go w spokoju i chwilkę poczekamy - może sam się rozpuści. Balbinka ma zmiany w jednym uszku i na skroni - dosta ła clotrimazol w maści - mamy smarować małżowinę uszka w środku - powierzchownie i na skroniach.

Nikita miała wczoraj kontrolne badania krwi - czekamy na wyniki i zobaczymy, czy będziemy już mogli odstawić jej leki - dziś powinno się to wyjaśnić

Triniti też wczoraj oddała krew - dziś się przekonamy, dlaczego śpiewa. Taką przynajmniej mamy nadzieję :lol:

Wezmę wtorek 14-ego
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lip 10, 2015 7:26 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Jak byłam w środę na dyżurze to wstawiłam pranie. czy Ktoś może je rozwiesił?
bo zapomniałam napisać...

mgska

Post » Pt lip 10, 2015 7:54 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska, całkiem zapomniałam, ale to ztychnerw ;) dzięki za klatkę, po dwóch latach udało mi się złapać tę diabelną kotkę w pracy :dance: a klatka została w seidlu :oops: i mam pytanie: czy mogłabym jeszcze pożyczyć którąkolwiek łapkę na przyszły weekend? mamy nowego pracownika, kotolubny bardzo, na działce ma 3 kociaki, dziczą, ale są malutkie. Facet chce je połapać i znaleźć im domki, wszystko samodzielnie chce zrobić, tylko ze złapaniem ma problem... oczywiście ja bym odpowiadała za sprzęt.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 10, 2015 7:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Inga, cieszę sie, że się udało. to szczęśliwa łapka jaki widać :ok:
to weź tą, ja na razie nie potrzebuję.

mgska

Post » Pt lip 10, 2015 8:20 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:Jak byłam w środę na dyżurze to wstawiłam pranie. czy Ktoś może je rozwiesił?

jak przyszłam na wisiało suche pranie a pralka była pusta :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt lip 10, 2015 8:25 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:
mgska pisze:Jak byłam w środę na dyżurze to wstawiłam pranie. czy Ktoś może je rozwiesił?

8) nie no, jestem pewna, ze wstawiałam w środę pranie
chyba cos niedobrego się ze mną dzieje...

mgska

Post » Pt lip 10, 2015 9:00 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:
kociarkowaaaa pisze:

no ale ktoś rano wczoraj przyjechał żeby zabrać kociastym jedzenie więc pewnie wyjął z pralki i zdążyło wyschnąć do czasu jak przyszłam :D
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt lip 10, 2015 9:03 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:
mgska pisze:
kociarkowaaaa pisze:

no ale ktoś rano wczoraj przyjechał żeby zabrać kociastym jedzenie więc pewnie wyjął z pralki i zdążyło wyschnąć do czasu jak przyszłam :D

to ja byłam rano zabrać jedzenie 8)
jedyna nadzieja, ze może Pinezkowa, która przyszła po mnie w środę rozwiesiła pranie i potem je zdjęła.

mgska

Post » Pt lip 10, 2015 9:05 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dyżury:

piątek (10.07) - pyma
sobota (11.07) - kociarkowaaaa
niedziela (12.07) - atla
poniedziałek (13.07) - mgska
wtorek (14.07) - Duszek686
środa (15.07) -
czwartek (16.07) - MaPi
piątek (17.07) - pyma
sobota (18.07) - Pinezkowa
niedziela (19.07) -
poniedziałek (20.07) -
wtorek (21.07) -
środa (22.07) -
czwartek (23.07) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt lip 10, 2015 9:25 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:jedyna nadzieja, ze może Pinezkowa, która przyszła po mnie w środę rozwiesiła pranie i potem je zdjęła.

to ja zebrałam suche pranie :D nie wiem czemu błąd mi się wkradł w to co pisałam... miało być "na suszarce wisiało suche pranie" :D
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

[poprzednia][następna]