OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 16, 2014 16:03 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

ASK@ pisze:Dopiero dziś do mnie dotarło, że 6 grudnia 2008 roku przytargałam do domu pierwszego niby :roll: świadomego tymczasa. To słowo nawet nie było mi znane. Szkoda, że tak nie zostało :wink:

Wiele kotów znalazło domy. Wiele nie doczekało. Pożegnałam tyle istnień.
Zawaliłam dom żwirkiem i kudłami kocimi.
Zapędziłam rodzinę w koci narożnik.
Straciłam wielu znajomych.
Zyskałam jeszcze więcej :kotek:

Tyle lat minęło. Tyle latek...

tyle lat radości z uratowanych :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 16, 2014 17:19 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

morelowa pisze:Ale może to normalny koci telefon, pozaświąteczny.. ? :?
Chyba, że konkretnie ktoś mówił o prezencie :twisted:

A mówił .Prezent dla chrześnicy ma być .A,że mam sporo ogłoszeń zostałam poinformowana jaki to ma być kot i poroszona o wysłanie ofert!? Pani nie chciało się zgłębiać w czytanie .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 16, 2014 18:08 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

To już po prostu.. nie, będę grzeczna.. absolutna bezmyślność :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 16, 2014 22:18 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

ASK@ pisze:Już 3 dorosłe koty przez nas wycięte, zginęły. Maluszki znikły zanim tam trafiliśmy :cry: Została tylko jedna kotka. O tym kto jest winny za ich zaginięcie nie muszę mówić. Kastracja i my.

Nic nie rozumiem
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 16, 2014 22:34 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

MalgWroclaw pisze:
ASK@ pisze:Już 3 dorosłe koty przez nas wycięte, zginęły. Maluszki znikły zanim tam trafiliśmy :cry: Została tylko jedna kotka. O tym kto jest winny za ich zaginięcie nie muszę mówić. Kastracja i my.

Nic nie rozumiem

No, faktycznie skrótowo napisałam. Kastrowaliśmy tam koty. Było ich deczko. Wszystkie chude, czarno-brązowe, nie wyrośnięte... Ale były... jednego dnia a drugiego już nie. Po kastracji za jakiś czas znikły. Została jedna koteczka. "Właścicielka" uważa ,że powodem zniknięcia nie był teren zbyt niebezpieczny, złe karmienie, brak schronienia i takie tam. Zaniedbanie. Tylko kastracja spowodowała zniknięcie kotów, które do tego czasu "zdrowo" łajdaczyły się ,rodziły kilka razy w roku dzieci które umierały a kocice były chodzącymi chudzielcami.
Co i raz przerabiam podobny temat. :cry: Jak ciachałam koty u siebie to tzw karmicielki wręcz do pracy/domu przychodziły oskarżając mnie o morderstwo :oops: A nawet stanu stada nie znały. I nie znają do tej pory bo niektóre koty wychodzą praktycznie tylko do mnie.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 17, 2014 7:18 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

:evil:
co mogło się stać tym kotom, nie mam pojęcia :(
ale oczywista oczywistość - nie zabiegi je zlikwidowały
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 17, 2014 9:09 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

ASK@ pisze:Święta się zaczęły. Mam już pierwszy telefon o koci prezent :?

aannee99 doszły pieniążki 10 zł. Dziękujemy :1luvu: Uzupełniłam na str 96 listkę (pod fotami) . Proszę dać znać czy nie ominęłam kogoś, nie pokręciłam.
Raz jeszcze dzięki :201494

Bardzo proszę, w miarę możliwości,gdy będę tylko mogła,to wspomogę <3
Podczytuję Twój wątek Asiu na bieżąco, od dawna :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro gru 17, 2014 15:47 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

A dziękujemy za podczytywanie i obecność :kotek:

U nas "w normie" .Znaczy się ja jak ten Herr Flick kuśtykam po domu . Dostarczam sobie i innym atrakcji głosowych stawiając nie tak nogę. Mam równie boską minę i krwiożercze zapędy. Bo mam dość i tyle. Choroby, niemocy, zmartwień , kuśtykania, kuwetkowania i... wizji świąt. Jak w takim stanie bylejakim można myśleć o świętach. A zaczynam bo jednak nastaną. Nawet marszu protestacyjnego nie zrobię bom mało bystra w chodzeniu. Słowo bystra jest i tak na wyrost.
Janusz poszedł dziki karmić. Rzuciwszy z nad piwa :twisted: hasło "idź ,szykuj" zajął się butelczyną, którą sączył leniwie. Popełzłam grzecznie bo jak chce iść, to nawet słówka nie pisnę. Koty popędziły za mną w nadziei dostania promocyjnych dobroci. Jak wrzasłam gromko zła na pałętające się głodomory to spierniczały migusiem siejąc popłoch i zniszczenie. Wywaliły miskę z rosołkiem. Łyżka płynu a pół kuchni w tłustym ślizgu. :| TZ musiał zwłoki przytargać bo ja nie jestem zdolna do chylania :? Tyle mojego darcia było. Dołączył do protestów TZ więc ulegle napełniałam gary dzikowe. Ma to i dobre strony. Oderwał się od flaszencji. Może mi zostawi kapkę piwka na dnie bym choć jęzorek zwilżyła. Już mi się suchotnicze nadżerki z braku procentów zrobiły :evil:
Wyżłopał :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 18, 2014 11:24 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Nie powinno się pisać posta pod postem.

Idę się wychlapać pod prysznicem. Potem napiszę ile stracha koty mi napędziły.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 18, 2014 12:07 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Już? Wychlapana?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 18, 2014 16:01 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

A jakże. Miałam kilka jeszcze spraw do załatwienia mailowych a to jakoś mi trudno idzie. Potem michy kotom naszykować.
Wywalili mi ogłoszenie Mentosa z Gumtree 8O niejasno tłumacząc ,że kwoty zakupu nie podaję. Kota zakupu 8O I insze jakieś bzdury jeszcze pisząc. Więc wymodziłam i ja zapytanie dlaczego znikła opcja do klikania "za darmo" . Z braku jej, wpisywałam w cenę "0" bo trzeba było coś podać. W ogóle prosiłam o szczegółowe wyjaśnienie co i zacz. Teraz czekam na odpowiedź.

Moje gówniarstwo przyprawiło mnie o zawał. Postanowiłam pokicać sobie przy pralce i obfajdoloną przez koty narzutę i inne szmatki wyprać. Janisz potrzepał i wybył po angielsku.Znaczy się na peta wylazł i przepadł. Moja rola to pralkę nastawić i upchać. To za trudne dla TZ-ta. Te guziczki, szufladki, miarki...
Asysta kocia była. Sezam się otwarł i koty wskakiwały do środka z wielka uciechą. Jedno wyszło, drugie weszło... I tak cięgiem. Wyjmuję gada, wkładam gałgan ,odwracam się po drugi. Wyjmuję gada , wkładam kolejny gałgan, odwracam się po następny. Wyjmuję ... Wreszcie pralka upakowana. Jeszcze sprawdziłam czy w środku futro żywe nie zostało. Tylko ja wiem jakie wygibasy muszę czynić by tego dokonać. Zamykam pralkę. No nie, burej nie widzę. Otwieram, grzebię, mącę... Wreszcie odpaliłam i polazłam odpocząć. Jakiś czas po pierwszym oddechu ulgi słyszę miałkolenie. Kiciam bo to z reguły wystarczy by smęciarza przywabić na kolana. Ale nic nie tupta. Kiciam po raz kolejny i gapię się w drzwi. NIC. Tylko do pierwszego głosu dołączył drugi. Jojczą już dwa. Jakby bardziej rozpaczliwy. Zerwałam się i lecę (o ile można tak nazwać moje kicanie) bo z łazienki chyba dochodzi. Po drodze kuchnię sprawdziłam. Kotów brak. A w łazience 8O A w łazience przed chodzącym bębnem siedzą dwa maluchy i gapiąc się w niego drą ryje. BożyKocie, szlag. :strach: Wyłączam urządzenie bo mi tylko jedna myśl przyszła do głowy.Ale sprawdzałam. To pralka z blokadą i wieki trwało zanim odpuściła. Grzebię w środku, wyciągam mokre szmaty, klnę i serce mi zamiera. Cholera, NIC nie ma tylko struga wody powiększająca kałużę na podłodze i mokre gałgany smętnie leżące w brodziku. Odwracam głowę a w drzwiach... A w drzwiach siedzą gnoje i z zachwytem patrzą na bajzel. Odruchowo policzyłam. 3 duże bure, 1 małe bure, rudo-bure, pingwin, 2 czarne. Uff.
Czego więc tak wyły? Za mało kolorów się kręciło? Temperatura za wysoka? Prania za mało?
Ale widać seans był marny i Oskara nie dostanę.
Tylko proszku żal :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 18, 2014 16:05 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Mama przyjdź jaki fajny film dają :mrgreen: - tak do Ciebie wołały maluchy. Ja gdzieś opisywałam jaka jest u mnie procedura prania...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 18, 2014 16:21 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Alienor pisze:Mama przyjdź jaki fajny film dają :mrgreen: - tak do Ciebie wołały maluchy. Ja gdzieś opisywałam jaka jest u mnie procedura prania...

U mnie też. Wole 10 razy sprawdzić.
Ale i tak mnie nabrały.
Może faktycznie o jakość filmu chodziło. Był smutaśny, prawie czarno biały.

Z Gumtree się wyjaśniło. Od jakiegoś czasu należy wpisywać w treści ogłoszenia słowo "za darmo" . 8O Jest w ich regulaminie zapisane, ale kto czyta co i raz regulamin :? :oops: celem szukania zmian. Teraz czekam na odpowiedź czy mam zmienić wszystkie 50 ogłoszeń .Wolę się zabezpieczyć by mi nie wyciepali całości.
Nic to, należy zmienić treść informacyjną na stałe. Zaraz inne portale się tego czepną.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 18, 2014 16:56 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Nic takiego nie ma w regulaminie, że to "w treści" ma być:
Każdy niezarejestrowany hodowca jest zobowiązany podać oczekiwaną cenę. Za psa/kota cena ta nie może przekraczać 300 złotych (jest to kwota wystarczająca na pokrycie kosztów utrzymania, szczepień i badań szczeniąt/kociąt przez pierwsze 2 miesiące). W ogłoszeniu musi być wyraźnie podane czy pies/kot ma szczepienia, książeczkę itd. Z ogłoszenia musi jasno wynikać, że nie jest to sprzedaż w celach komercyjnych. Gdy zwierzaki są oddawane bez oczekiwania zwrotu kosztów, należy to wyraźnie zaznaczyć, np.: "oddam za darmo". Jeżeli oferowane psy/koty nie są mieszańcami (są oferowane jako konkretna rasa), musi być w ogłoszeniu informacja, czy zwierzę ma rodowód. Niezarejestrowani hodowcy mogą ogłosić tylko jeden miot na sprzedaż zgodnie z zasadami podanymi powyżej.

Schroniska, fundacje pomocy zwierzętom i inne organizacje mające na celu pomoc zwierzętom muszą podać swoją nazwę i nie mają żadnych dodatkowych ograniczeń. W rubryce "cena" powinny być wpisane koszty adopcyjne.
http://gumtreehelp.com/pl/knowledgebase.php?article=91
I wg mnie, to sami narozrabiali, bo ja nigdy nie zaznaczałam w ogłoszeniach "proszę o kontakt", a wszystkie moje ogłoszenia raptem tak się wyświetliły :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw gru 18, 2014 17:18 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj...;( f.67

Też tak mam. Zawsze zaznaczałam za darmo i uważam ,że to wystarczyć powinno. Napisali mi ,że jakieś "przekręty" były :?
Teraz puściłam/poprawiłam 3 ogłoszenia. Zmieniając "proszę o kontakt" .Zaznaczyłam opcję ceny 0 zł a w treści napisałam, że adopcja jest darmowa. Mentosa też tak poprawiłam w zawieszonych i poszedł. Zobaczymy.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]