Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 17:06 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Tunisia pisze:Oluś znalazł dom, nie było wyjścia :) wczepił się z całych sił w szyję pani i nie chciał jej puścić :lol:
i Leon też od razu zauroczył pana, będzie miał do towarzystwa kotkę
kociątka ze zdjęć już znalazły domy, są jednak kolejne, takie maciupeńkie (szylkrecia, srebrno-bury i jasnosrebrny), dołożone są do mamci z jednym kocięciem, trochę była początkowo zdezorientowana i przybrana siostra wykazywała więcej zainteresowania niż kocica ale jak poszłam zobaczyć po 15 min. jak sytuacja - już dobrały się do brzucha

ale zdjęć może nie będę usuwać, ogłaszajmy z takimi, czy wolicie koniecznie aktualne? bo to się tak zmienia, że nie wiem czy jest sens...
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Sob maja 14, 2011 17:11 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Nikita tez w domku? nie widze jej na stronie schroniska...
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Sob maja 14, 2011 17:47 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Miłosz wrócił z adopcji :evil: Podobno załatwiał się w domu.
Jest sporo nowych kotów, dzisiaj do domu poszły kocięta i czarnuszka z mg1. Srebrno-dymny kot z garażu 2 zrobił się całkiem miły, pozwala brać się na ręce. Leontyna też jest na g2 i trochę dziczy. Nie widziałam tricolorki i czarnego kocurka ze szpitala 8.
Kto jutro będzie w schronisku, niech koniecznie wymizia magazyn 3. Daszeńka zaczyna świrować, niby się mizia, a za chwilę odskakuje z wielkim sykiem :? Trzeba uważać na Forda, barankuje tak mocno, że można się przewrócić :lol:
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Sob maja 14, 2011 18:19 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Ford jest cudny i lepiej się czuje - a na pewno coraz lepiej wygląda :) Miłosz jest na kwarantannie? Leontynę przeniosłam wczoraj na g2 i o zgrozo od razu wylazła na drzewo na tych 3 łapach (jeszcze nie do końca łapie równowagę jak chodzi), ale wyglądała na bardzo zadowoloną z siebie

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Sob maja 14, 2011 18:47 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Miłosz jest na garażu 2. Leontynę wymiziałam, ale dopiero gdy weszła do budy. Wcześniej zachowywała się jak dzikus.
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Sob maja 14, 2011 18:56 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Lunszpik pisze:Miłosz jest na garażu 2. Leontynę wymiziałam, ale dopiero gdy weszła do budy. Wcześniej zachowywała się jak dzikus.

Miłosz wrócił drugi raz.
A co z Gandzikiem i Zafirą.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Sob maja 14, 2011 18:57 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

j3nny pisze:
Tunisia pisze:Oluś znalazł dom, nie było wyjścia :) wczepił się z całych sił w szyję pani i nie chciał jej puścić :lol:
i Leon też od razu zauroczył pana, będzie miał do towarzystwa kotkę
kociątka ze zdjęć już znalazły domy, są jednak kolejne, takie maciupeńkie (szylkrecia, srebrno-bury i jasnosrebrny), dołożone są do mamci z jednym kocięciem, trochę była początkowo zdezorientowana i przybrana siostra wykazywała więcej zainteresowania niż kocica ale jak poszłam zobaczyć po 15 min. jak sytuacja - już dobrały się do brzucha

ale zdjęć może nie będę usuwać, ogłaszajmy z takimi, czy wolicie koniecznie aktualne? bo to się tak zmienia, że nie wiem czy jest sens...

Zdjęcia mogą zostać, kocięta przychodzą i wychodzą, strona 1 jest aktualna,Nikita w domu.

mk999

Post » Sob maja 14, 2011 19:01 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Zafira chyba spokorniała, to straszny miziak. Gdy tylko zobaczy człowieka, od razu zaczyna ugniatać łapkami, mruczeć i ocierać się o klatkę. Gandzik nie był zachwycony z nowego kolegi.
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Sob maja 14, 2011 19:05 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Gandzika trzeba wydać a rudzielec został na szpitalu 8.
Dymny na garażu 2 ma na imię Rysik.Jest tam też Agrafka, kotka czarno biała bez ogonka, tylko trzeba ją poszukać.
Ja będę jutro , BarbAnn też.

mk999

Post » Sob maja 14, 2011 19:09 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Agrafka siedzi pod budą i bardzo się boi człowieka. Na szpitalu 8 jest jeszcze jeden rudy kot w typie persa i łaciaty przestraszony.
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Sob maja 14, 2011 19:20 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Lunszpik pisze:Agrafka siedzi pod budą i bardzo się boi człowieka. Na szpitalu 8 jest jeszcze jeden rudy kot w typie persa i łaciaty przestraszony.

Jutro się dowiem czy karmiciel zabrał tricolorkę i czarnego kota.

mk999

Post » Sob maja 14, 2011 21:35 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Czy poznajecie tę Panią? :D

Obrazek

Obrazek

Rozalia ma bardzo dużą anemię, cały czas jest na antybiotyku i witaminach. Za ok tydzień powtórzymy badania krwi. Ma martwicę i stan ropny w buzi, na razie jeszcze nie daje sobie całkowicie zajrzeć ale z tego co się udało zobaczyć - nie ma nowotworu (a było takie podejrzenie). Dzięki Bogu (i antybiotyką ;) ) jest widoczna poprawa. Bardzo ładnie je, robimy jej paszteciki z rosołkiem albo z wodą, żółtko, zmielonego kurczaczka bo teraz musi się wzmocnić i przede wszystkim nawodnić. Od dwóch dni nie krwawi z buzi i oby tak zostało!
Poza tym jest cudowną, CUDOWNĄ kotką! Ogromny miziak i przytulak. Mruczy gdzie i jak tylko się da. Bardzo nie lubi zastrzyków, prycha ale za sekundę znowu się mizia i mruczy.
Niestety nie kuwetkuje zbytnio. Pierwszego dnia zaczęła zjadać żwirek więc teraz w kilku kuwetach ma takie pampersowe podkłady. Raz załatwi się do kuwety, raz na łóżko. Od wczoraj dostaje też kalma bo wygryza sobie futerko, no i to załatwianie.
Dzisiaj miała zapoznanie z drugim niewidzącym i niesłyszącym kotem. Nie obyło się bez prychów. Jest im na pewno bardzo trudno.

Ogólnie to przekochany Słodziak i 3majcie mocno kciuki za zdrówko! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob maja 14, 2011 21:48 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Trzymam kciuki :ok:

mk999

Post » Sob maja 14, 2011 22:10 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Catnaperka pisze:Czy poznajecie tę Panią? :D

Obrazek

.........................

Ogólnie to przekochany Słodziak i 3majcie mocno kciuki za zdrówko! :ok: :ok: :ok:

:1luvu:

Mocno zaciskam :ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob maja 14, 2011 22:13 Re: Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

:1luvu:
Za zdrowie Rozalki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]