LT(Lublin):Feliks,2Kajusie,Franio,Oskar, Michasia,3sierotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 26, 2009 19:38 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Wstawiłam do puchatkowa o persi - to taka prawdziwa persia dama.

Burania od p.Moniki wróciła :cry:
Szukamy znowu domu :(
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie wrz 27, 2009 16:51 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

A to zdjęcie burani z poliwetu.
Może będzie iwęcej zdjęc to zrobie jej ogłoszenie
Obrazek
Szukamy domu.
Widzę, że mała ma już wątek :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=100778

Anda

Post » Pon wrz 28, 2009 21:20 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! MAŁY w Pilnej Potrzebie!!!

Anda pisze:Tych dwóch nie ma co jeszcze ogłaszać chyba, bo i ucho i ta amputacja u drugiej.
Co myślicie??

Ogłosić nie zaszkodzi.

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

Post » Śro wrz 30, 2009 21:12 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Biała z Poliwetu na 99% ma DOM :)
A czarna ma byc jednak jeszcze leczona :)

W sobotę był alarm - zadzwoniła p.Monika, że ktoś znajomy zabrał do domu slepe kocięta, bo matka zginęła pod samochodem - 5 ślepych osesków, ale mąz kazał jej je wyrzucic .
Zostawiłam gości i pojechałam po nie, zawiozłam Joannie N. zgodziła się je zabrać, bo miała tydzień urlopu. Okazało się, że te slepe oseski, to 3-4 tygodniowe kotki z zalepionymi od ropy oczami.
Dwa były z stanie agonalnym, trzy w złym.
Oba umarły wczoraj. :(
Trzy żyją i jest coraz lepiej (tfu, tfu)
Trzy bure maleństwa - dwóch chłopców i dziewczynka są u Joanny co najmniej do poniedziałku.

Olesia dostała super pracę na stałe w Germanii, ta to ma szczęście :D ( i za pieniądze prawdziwe) Będzie sponsorowac DT :mrgreen:

Anda

Post » Czw paź 01, 2009 13:35 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Kciuki za białą-mam nadzieję, że to TEN domek :ok:

Przykro mi z powodu dwóch maluszków, którym się nie udało :(
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Czw paź 01, 2009 18:48 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Anda pisze:Biała z Poliwetu na 99% ma DOM :)
A czarna ma byc jednak jeszcze leczona :)

Kurczę, warto czasem tu zajrzeć, takie nowości...
Dobrze, że choć jeden znalazł dom, siedzą tam od niepamiętnych czasów, ale z drugiej strony szkoda, że będą rozdzielone. Są niesamowicie zżyte. Jakby trzeba obfocić koty, to ja mam rzut beretem, no i dr Marta "zapraszała" nas z Piotrkiem, więc załatwimy dwie sprawy na raz.
Był tam jeszcze przez jakiś czas trzeci kocurek, ale zakociłam nim, singielkę z Samsonowicza :twisted:
Ostatnio edytowano Pt paź 02, 2009 21:52 przez abi73, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

abi73

Od: Nie wrz 30, 2007 16:35

Post » Czw paź 01, 2009 20:37 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Abi, jak będziesz z Piotrusiem, porób fotki, tak na wsiakij słuczaj, bo ja mam daleko

Anda

Post » Czw paź 01, 2009 20:43 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Wszystkim czy tylko temu buraskowi?
Obrazek

abi73

Post » Czw paź 01, 2009 21:39 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Buraska, chyba nie ma - ktoś go wziął na DT na dwa tygodnie. Zobacz i zapytaj.
I dowiedz się o ten domek białej, czy to prawdziwa prawda, ze go ma :A Czarnuszka i tak jeszcze czeka na ewentualne leczenie lub amputację (może czegoś się dowiesz? :oops: )

Anda

Post » Czw paź 01, 2009 22:05 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Już ja się wszystkiego dowiem.
Ciekawa jestem swoją drogą, czy ten burasek to ten sam, co go sprzedawczyni z Poliwetu karmiła butelką. Miała go u siebie w domu czas jakiś, ale ponoć jej starszy kot nie tolerował malucha. I nie wiem co z nim się w końcu stało.
Obrazek

abi73

Post » Pt paź 02, 2009 19:30 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

No to tak.

Burasek jest już w zasadzie wzięty.

Białaska domek rzeczywiście niemalże ma, dr Marta zadba o to, żeby "niemalże" przeistoczyło się w "już". Jak znam jej determinację, to kotka może się już zacząć pakować.

Co do czarnuli, to na razie dr Marta z dr Kasią walczą o nieucinanie jej niczego. Ja się tam nie znam, ale osobiście sądzę, że z tą łapką nie jest tak źle. Czarna Mamba zwiała nam podczas sesji zdjęciowej i nie mogłam jej złapać. W końcu się udało, ale łatwo nie było :D
Trzeba poza tym stwierdzić z całą stanowczością, że charakterek to czarnula ma. Jest straszną rozrabiaką. Zastanawiłałyście się nad ranką u białej? Czarna chciała jej miejsce na kolczyka zrobić :twisted: To morderca i tyle :wink:
Ale i na tego diabła jest chętna. Moja koleżanka urządza sobie domek na prowincji i od jakiegoś czasu negocjuje ze swoim TŻ wzięcie czarnej. Na razie to wszystko jest w fazie planów i negocjacji, ale dużo będzie zależało od losów łapki. Jeżeli będzie amputowana, będzie mogła wychodzić na zewnątrz, jeżeli nie, będzie musiała być kotem niewychodzącym.
Tak czy inaczej, na razie nie ma czego roztrząsać, bo w tej chwili kota nie jest do adopcji, tylko do leczenia.

Pojawił się za to zatkany kocurek z syndromem urologicznym. Jest przepiękny. Przyjechał ze schronu na hospitalizację i do schronu chyba wróci. Ale szkoda, naprawdę szkoda. Mizia się niesamowicie, patrzy to to na człowieka swoimi wielkimi pięknymi oczkami i zachowuje się jak kotka w rujce. A te jego długie łapki... Nie dopytywałam o możliwość adopcji, bo kocurek nie jest maleństwem i do tego chory, ale foty wstawię, nigdy nic nie wiadomo.

Czarna diablica ze skłonnościami do robienia dziurek zębowych w cudzych uszach

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Diablica z ofiarą.

A to schroniskowy kocurek na gościnnych występach

A to Piotrek. Warczał, syczał, aż w końcu obiecałam mu, że i on trafi dzisiaj na Miau.

Obrazek
Obrazek

abi73

Post » Pt paź 02, 2009 20:16 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Piotrek wyrósł na pięknego kociszcza 8O 8O :1luvu:
Dziękuję Abi, to na prawdę dobre wiadomości.
Szkoda tej Czarnulki, piękna, ale i charakterek i kuternóżka.

Jak będziesz wiedziec coś o nóżce, napiszesz??

Anda

Post » Pt paź 02, 2009 20:21 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

matko jaki śliczny jest Piotruś!!!! :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 02, 2009 20:56 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Anda pisze:Piotrek wyrósł na pięknego kociszcza 8O 8O :1luvu:
Dziękuję Abi, to na prawdę dobre wiadomości.
Szkoda tej Czarnulki, piękna, ale i charakterek i kuternóżka.
Jak będziesz wiedziec coś o nóżce, napiszesz??

Jasne, że napiszę.

Co do Czarnej, to obecnie nie sprawia wrażenia jakoś pokrzywdzonej przez los. Śmiga jak zdrowy kociak i dlatego mam nadzieję, że łapka zostanie na swoim miejscu.
Ja oczywiście trochę przesadzam z opisem jej charakterku. Koty siedzą dość długo w klatce. Teraz to jest duża klatka, wcześniej była mała (ostatnio widziałam je w klatce na górze i w porywach siedziały tam trzy koty). Kot charakter ma raczej terytorialny, a w takich warunkach trudno zachować dystans do genetycznie uwarunkowanych przyzwyczajeń.

Fakt, Piotrek jest super przystojnym kocurkiem.

W porównaniu do tego Obrazek,teraz wygląda dużo lepiej :)

Co sądzicie o kocurze ze schroniska?
Obrazek

abi73

Post » Nie paź 04, 2009 15:11 Re: LT (Lublin): Potrzebne DT! PERS DO OBŁASKAWIENIA!!!

Nie było mnie jakis czas.

Nie wiem co mysle o kocurze, bo niewiele o nim wiadomo. Ani w jakim jest wieku, ani co dzieje sie z jego układem moczowym i nerkami.

Anda

[poprzednia][następna]