Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 18:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sluchajcie (czytajcie :) ) !
Kolega zdecydowal sie na kotka (na dokocenie). Kilka miesiecy temu zaadoptowal kotke, ktora mi ktos zima podrzucil. Nigdy nie zalowalam, ze oddalam w jego rece Fruzie, mimo ze sama przezywalam rozstanie z nia. "Zakochali" sie w sobie i wiem, ze opiekuje sie nia najlepiej jak potrafi. Czesto podsyla mi fotki Fruzienki i relacjonuje ich wzajemne relacje. Mieszka sam, to znaczy z Fruzią :wink: na ok. 50 m kw w Gdansku (miedzy Przymorzem a Oliwa).
Napisze troche jaka jest Fruzia, by moc dobrac jej odpowiedniego kociego kompana, bo o to wlasnie chodzi Tomkowi - by kicia miala towarzystwo i dogadywala sie z nowym kotem. Jego teraz nie ma po kilkanascie godz. w domu, bo ma duzo pracy latem i zal mu strasznie Fruzi, ze tyle czasu spedza sama.
Fruzia jest mloda kotka - kolo 1,5 roku, troche plochliwa. Jak byla u mnie, to wydawalo mi sie, ze w przezlosci byla bita, bo poczatkowo sie kulila, jak wyciagalo sie do niej reke by ja poglaskac, zwlaszcza moj TZ (choc on nigdy by kota nie uderzyl). Lubi sie bawic i miziac, widac, ze przywiazala sie do swojego opiekuna, jednak wszelkie halasy dzialaja na nia stresujaco - chowa sie pod lozko. Oniesmielaja ja rowniez nieznani jej ludzie, generalnie ucieka jak widzi nowa twarz w domu.

Fruzia nie jest jeszcze wysterylizowana. Na razie dostaje antykoncepcje, ale planowana jest sterylka. Mam jemu w tym pomoc, bo sie zobowiazalam, ciagle tylko brakuje mi czasu, bo po kolei sterylizuje moje tymczasy (wlasnie sie zbieram na zabieg)

Preferencje Tomka co do kotka:
chcialby kota raczej mlodego, raczej preferuje plci zenskiej, ale jesli bedzie pasowal kocurek do Fruzi, to moze tez byc
wykastrowanego/ wysterylizowanego
zdrowego
podobaja mu sie rudzielce, ale tez sie nie upiera co do umaszczenia

Ja bym mu dala ktoregos swojego tymczasa, ale chcialabym znalezc im taki dom, zeby mialy przynajmniej dostep do zabezpieczonego balkonu. Tomek dysponuje malutkim niezabezpiecz. balkonem na ostatnim pietrze. Fruzi nie wypuszcza na balkon, chyba ze w jego obecnosci na chwile.
Moje maja u mnie ten balkon do dyspozycji i sa nim zachwycone, nie chcialabym zeby spedzily reszte zycia bez choc namiastki "wolnosci". Tym bardziej, ze one maja niesamowita potrzebe przebywania na powietrzu. Najchetniej by z balkonu nie wychodzily.

Macie jakies propozycje majac na uwadze charakter Fruzienki :?:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pt lip 01, 2011 19:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Betbet pisze:Wiem, że macie mega zakocenie ale gdyby ktoś szukał buraska to... na Morenie w ogródku znajomych mojej znajomej z pracy zmaieszkał kociak. Przyszedł znikąd. Jak zobaczył ludzi to oszalał, przybiegł i chciał na ręce.
Oni nie mogą go wziąć ale nie przepędzili malca z ogrodu. Kociak próbuje dostać się do odmu, bardzo miauczy bidula.
Póki co nie wiedza jakiej jest płci.
W domu jest duży pies, kot w ogrodzie nie jest 100% bezpieczny, jest malutki.
Strasznie płacze do ludzi.
Poprosiłam ich chociaż o jakieś zdjęcia i sprawdzenie płci. Ja już nie chcę być DT dla niczego, bo nie dam rady psychicznie oddać kolejnego zwierzaka do schroniska, gdyby coś mi demolował... a na to nie mogę sobie pozwolić:(

Np i mam u siebie od 20.00 buraska od Betbet :) Okazał się 2-miesięcznym chłopczykiem. Może być wyrzucony domowy, bo w ogóle się nie boi, mruczy, łazi i obwąchuje wszystkie kąty. Za pierwszym podejściem zrobił wielkie siku do kuwetki :D Kiciawa chodzi za nim i powarkuje, starsi rezydenci na razie ignorują :) Otrzymał wstępnie imię Filonek Półogonek, bo ma podwinięty i skrócony ogonek po zrośniętym złamaniu. Jest osoba chętna na niego, ma się zdecydować po weekendzie. Gdyby nie wyszło, dam ogłoszenia, bo kociak ewidentnie stworzony do życia w domu. Jutro mam dostać zdjęcia.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt lip 01, 2011 22:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

anula790820 pisze:Sluchajcie (czytajcie :) ) !
Kolega zdecydowal sie na kotka (na dokocenie). Kilka miesiecy temu zaadoptowal kotke, ktora mi ktos zima podrzucil. Nigdy nie zalowalam, ze oddalam w jego rece Fruzie, mimo ze sama przezywalam rozstanie z nia. "Zakochali" sie w sobie i wiem, ze opiekuje sie nia najlepiej jak potrafi. Czesto podsyla mi fotki Fruzienki i relacjonuje ich wzajemne relacje. Mieszka sam, to znaczy z Fruzią :wink: na ok. 50 m kw w Gdansku (miedzy Przymorzem a Oliwa).
Napisze troche jaka jest Fruzia, by moc dobrac jej odpowiedniego kociego kompana, bo o to wlasnie chodzi Tomkowi - by kicia miala towarzystwo i dogadywala sie z nowym kotem. Jego teraz nie ma po kilkanascie godz. w domu, bo ma duzo pracy latem i zal mu strasznie Fruzi, ze tyle czasu spedza sama.
Fruzia jest mloda kotka - kolo 1,5 roku, troche plochliwa. Jak byla u mnie, to wydawalo mi sie, ze w przezlosci byla bita, bo poczatkowo sie kulila, jak wyciagalo sie do niej reke by ja poglaskac, zwlaszcza moj TZ (choc on nigdy by kota nie uderzyl). Lubi sie bawic i miziac, widac, ze przywiazala sie do swojego opiekuna, jednak wszelkie halasy dzialaja na nia stresujaco - chowa sie pod lozko. Oniesmielaja ja rowniez nieznani jej ludzie, generalnie ucieka jak widzi nowa twarz w domu.

Fruzia nie jest jeszcze wysterylizowana. Na razie dostaje antykoncepcje, ale planowana jest sterylka. Mam jemu w tym pomoc, bo sie zobowiazalam, ciagle tylko brakuje mi czasu, bo po kolei sterylizuje moje tymczasy (wlasnie sie zbieram na zabieg)

Preferencje Tomka co do kotka:
chcialby kota raczej mlodego, raczej preferuje plci zenskiej, ale jesli bedzie pasowal kocurek do Fruzi, to moze tez byc
wykastrowanego/ wysterylizowanego
zdrowego
podobaja mu sie rudzielce, ale tez sie nie upiera co do umaszczenia

Ja bym mu dala ktoregos swojego tymczasa, ale chcialabym znalezc im taki dom, zeby mialy przynajmniej dostep do zabezpieczonego balkonu. Tomek dysponuje malutkim niezabezpiecz. balkonem na ostatnim pietrze. Fruzi nie wypuszcza na balkon, chyba ze w jego obecnosci na chwile.
Moje maja u mnie ten balkon do dyspozycji i sa nim zachwycone, nie chcialabym zeby spedzily reszte zycia bez choc namiastki "wolnosci". Tym bardziej, ze one maja niesamowita potrzebe przebywania na powietrzu. Najchetniej by z balkonu nie wychodzily.

Macie jakies propozycje majac na uwadze charakter Fruzienki :?:

Mój Brusio pasowałby charakterem chyba do takiego nieśmiałego kota - sam jest spokojną pierdołą. Delikatny, nie przepada za szalona zabawą preferowaną przez pozostałe koty moje. Ma ok 8 tygodni.. Więc wiadomo, jeszcze nie jest ciachnięty...
Ogromny przytulak. Sama słodycz...Oaza spokoju w moim domu teraz ;)

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt lip 01, 2011 22:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja mam kicie buraske bez jednego oczka, jest mega towarzyska, jest mega mizifryzi do ludzi, psow i kotow, ma 2,5 mc, ale sterylke moge pokryc z wlasnej kieszeni, aby tylko znalazla dom bezpieczny i sprzyjający :) Oprócz tego mam 10 małych innych i jedną dorosłą nie lubiącą innych kotów, oraz długowłosego po kastracji, 2 maluchy z interwencji z matką (jeden pobity).
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt lip 01, 2011 22:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja całej kastracji pewnie ie dam rady pokryć, ale połowę na pewno, jakby co...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob lip 02, 2011 7:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Filonka do Fruzi nie dam - słodkie, proludzkie kociątko okazało się małym krejzolem, który lata jak pershing, gryząc kable i nasze kończyny. I kto mi teraz takiego łobuza weźmie? :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob lip 02, 2011 7:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja mam super kocurka, już kastrata. Co prawda tygrysiątko, ale przepiękne, młody, spokojny, nie biega, nie skacze po wszystkim, najlepiej to leżeć na kolanach i mruczeć, gada sobie do człowieka, prze kochany kot!
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Sob lip 02, 2011 9:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:Ja mam super kocurka, już kastrata. Co prawda tygrysiątko, ale przepiękne, młody, spokojny, nie biega, nie skacze po wszystkim, najlepiej to leżeć na kolanach i mruczeć, gada sobie do człowieka, prze kochany kot!

Piszesz o tym, kotrego wczoraj kastrowalas? W jakim on moze byc wieku? I jak sie czuje po kastracji? Moja tymczaska Lusia bidna zbolala, widac po oczkach :(
Podeslij mi prosze jakies jego fotki na maila anula790820@wp.pl
Przekaze Tomkowi.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Sob lip 02, 2011 10:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

/viewtopic.php?f=13&t=129715 tu są jego zdjęcia, ale słabe. Postaram się dzisiaj zrobić lepsze i prześle Ci na maila, bo potrzebuje pomocnika do robienie mu zdjęć, bo on sie od razu pcha pod ręce. Uwielbia wyciągnąc sie na człowieku dawać buzi, najlepiej w usta i podgryzać brode :lol:
Młodziutki jest, ma myśle jakoś między 8 miesięcy a rok. A czuje się dobrze, wieczorem jak wychodziłam z pracy był też mega obolały, bo aż poszedł sobie położyć się na fotele, nie chciał na kolanka. Ale dzisiaj już ok, chodzi, mruczy, maiuczy :)
I myśle, że potrzebuje on raczej spokojnego domu, bez dzieci, krzyków wrzasków i trzasków.
Obrazek

lalka999

Post » Sob lip 02, 2011 10:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Obrazek

Małe bobo z New Portu, w pn mega dziki dzik, dziś już mega miziak rozmruczany :) po 2ch zastrzykach już pięknie wyglądał ;)

Jakie cudo :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Sob lip 02, 2011 11:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pani szuka burego chłopczyka.
Z pierwszej rozmowy wydaje się być sensowna.
tel. 606 766 054
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lip 02, 2011 11:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kilka naszych kociaków do adopcji
2 kotki Viktoria i Nike (meksyk)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

3 braci Lech, Czech i Rus (meksyk)
Obrazek Obrazek Obrazek

Dorosła kotka po sterylizacji ma rany uczuleniowe na szyi
Obrazek Obrazek

i inne kociaki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Matka Karmiąca
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob lip 02, 2011 12:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Pani szuka burego chłopczyka.
Z pierwszej rozmowy wydaje się być sensowna.
tel. 606 766 054

Szkoda że upierają się przy kocurku :( Ja mam dwie dorosłe kotki do adopcji.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob lip 02, 2011 12:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz ale małego czy starszy też może byc?
Obrazek

lalka999

Post » Sob lip 02, 2011 12:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

małego lub młodego. zadzwoń i pogadaj.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]