Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2020 18:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Ależ, proszę bardzo :lol: Ja i tak troszkę skorupek dodaję do mięsa, ale naprawdę troszkę, żeby nie przedobrzyć.
Koty nakarmione, bezdomny czarnuszek też dostał swoją porcję.
Pusia ma się znakomicie. Ładnie je, sporo pije i korzysta z kuwetki. Dużo śpi, ale to normalne w jej wieku. Wituś szaleje znowu, głównie biega, kulka z folii go bardzo zajmuje. Grubas z niego mimo wszystko. Ma chyba spowolnioną przemianę materii.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 03, 2020 12:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Znowu mamy upalny dzień. Jadzia nie przyszła dzisiaj, nie widziałam też kociej mamy, żadnego kota oprócz Lilusi. Przybiegła pod drugi transformator i tam zabrała się za jedzenie. Wracając zajrzałam pod podłogę i zobaczyłam jakiegoś dziwnego kota :mrgreen: Z tym, że to nie był kot, a dorodny jeż. Wsuwał kocią karmę, aż miło i wcale się nie bał. Podejrzewam, że jeży jest tam sporo i jedzą to, co koty zostawią.
Nie wzięłam aparatu :oops:

ewar

Post » Czw wrz 03, 2020 12:05 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

ewar pisze:Znowu mamy upalny dzień. Jadzia nie przyszła dzisiaj, nie widziałam też kociej mamy, żadnego kota oprócz Lilusi. Przybiegła pod drugi transformator i tam zabrała się za jedzenie. Wracając zajrzałam pod podłogę i zobaczyłam jakiegoś dziwnego kota :mrgreen: Z tym, że to nie był kot, a dorodny jeż. Wsuwał kocią karmę, aż miło i wcale się nie bał. Podejrzewam, że jeży jest tam sporo i jedzą to, co koty zostawią.
Nie wzięłam aparatu :oops:

szkoda :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 03, 2020 12:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Też żałuję. Uwielbiam jeże :1luvu:

ewar

Post » Czw wrz 03, 2020 13:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Nora i Hugo skończyły roczek
Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 03, 2020 13:13 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Piękne są! :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw wrz 03, 2020 13:50 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Prawda? :D

ewar

Post » Czw wrz 03, 2020 14:25 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Prawda, piękne! Do zakochania :1luvu:
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw wrz 03, 2020 15:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

A tych dwoje wciąż razem :lol:
Obrazek
Pusia na balkonie. Pozwalam, bo ciepło.
Obrazek
Duża Brysia cała w nerwach, bo kot złapał jakąś infekcję, na szczęście nic groźnego, ale trzy dni jeździli na zastrzyki. Już jest dobrze, ale z kolei mały rudy Staś ma początki kk, tak twierdzi wet. Nie wiem, bo to raczej wygląda na zapalenie spojówek, mały dostaje kropelki i ładnie już wygląda. Dostałam całe mnóstwo zdjęć, ale na komórkę. Przesłałam siostrze, ona mi prześle na pocztę, dopiero wtedy wkleję.Skomplikowane, ale mam zwykłą komórkę, nie umiem korzystać w niej z netu. Powoli dojrzewam do smarfona, ale bardzo powoli :oops:
Bryś, Staś i goldenek Odi mają naprawdę świetny domek.

ewar

Post » Pt wrz 04, 2020 9:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Lato nie odpuszcza :ok: W sumie fajnie, bo noce są chłodne, można odpocząć, a w dzień nie trzeba się grubo ubierać, fajnie jest jechać na rowerze. Dzisiaj wezmę aparat na pewno, może jeż się pokaże? Martwię się nieobecnością kociaków. Wyglądały na zdrowe, oczka miały ładne, były grubiutkie. Mojego ślicznego Sreberka też nie widuję :( Tylko Lila przychodzi regularnie. Mój czarnuszek coraz bardziej mi ufa, nie czeka, aż odejdę, ale podchodzi jak nakładam do miski. Jesienią trzeba będzie wznowić łapanki. Kocia mama jest priorytetem, ale czy się uda?
Zaraz muszę szykować jedzenie dla bezdomniaków. Kroję mnóstwo mięsa, nienawidzę tego, ale wyjścia nie ma. Domowe koty muszę odchudzić. Postanowiłam, że będę zabierać miski z resztkami jedzenia wieczorem, bo dojadają w nocy. Przede wszystkim Benia i Wituś, a one powinny być już dawno na diecie. Wituś jest przesłodki :1luvu: Mam nadzieję, że wyzdrowieje, że skończą się kłopoty i znajdzie domek. Aha, wyprowadził się już z mojego łóżka, Lucy ma więcej miejsca.
Wczoraj była akcja podcinania pazurków. Poszło łatwo, tylko Mimek i Gabryś bali się tego okropnie, ale nie zostałam podrapana. Pusia ma krótkie, obcięto jej przy okazji narkozy. Tak się denerwowałam, ale zniosła to nadzwyczaj dobrze. Musi mieć dobre geny. Trochę mi przykro, bo dawny opiekun Pusi, miły, młody człowiek zmaga się z ciężką chorobą :( Bierze już drugą chemię. Ma dwoje małych dzieci. To dobry człowiek, mocno trzymam za niego kciuki :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pt wrz 04, 2020 13:52 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Dzisiaj miałam przyjemność tylko Jadzię spotkać. Czekała na mnie pod modrzewiem, była głodna, zjadła naprawdę dużo. One je powolutku, patrzyłam na zegarek, trwało to 25 minut :wink:
Wykorzystałam to, że ładna pogoda i popedałowałam na targ kupić ziarno dla mojego skrzydlatego stada. Ostatnio nie pojawia się już spleśniały chleb na trawniku :ok: Dla mnie mniej roboty, bo przecież to sprzątałam. Do ludzi nie dociera, że chleb, szczególnie taki mokry szkodzi ptakom, o spleśniałym już nie wspomnę.

ewar

Post » Pt wrz 04, 2020 13:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

ewar pisze:Lato nie odpuszcza :ok: W sumie fajnie, bo noce są chłodne, można odpocząć, a w dzień nie trzeba się grubo ubierać, fajnie jest jechać na rowerze. Dzisiaj wezmę aparat na pewno, może jeż się pokaże? Martwię się nieobecnością kociaków. Wyglądały na zdrowe, oczka miały ładne, były grubiutkie. Mojego ślicznego Sreberka też nie widuję :( Tylko Lila przychodzi regularnie. Mój czarnuszek coraz bardziej mi ufa, nie czeka, aż odejdę, ale podchodzi jak nakładam do miski. Jesienią trzeba będzie wznowić łapanki. Kocia mama jest priorytetem, ale czy się uda?
Zaraz muszę szykować jedzenie dla bezdomniaków. Kroję mnóstwo mięsa, nienawidzę tego, ale wyjścia nie ma. Domowe koty muszę odchudzić. Postanowiłam, że będę zabierać miski z resztkami jedzenia wieczorem, bo dojadają w nocy. Przede wszystkim Benia i Wituś, a one powinny być już dawno na diecie. Wituś jest przesłodki :1luvu: Mam nadzieję, że wyzdrowieje, że skończą się kłopoty i znajdzie domek. Aha, wyprowadził się już z mojego łóżka, Lucy ma więcej miejsca.
Wczoraj była akcja podcinania pazurków. Poszło łatwo, tylko Mimek i Gabryś bali się tego okropnie, ale nie zostałam podrapana. Pusia ma krótkie, obcięto jej przy okazji narkozy. Tak się denerwowałam, ale zniosła to nadzwyczaj dobrze. Musi mieć dobre geny. Trochę mi przykro, bo dawny opiekun Pusi, miły, młody człowiek zmaga się z ciężką chorobą :( Bierze już drugą chemię. Ma dwoje małych dzieci. To dobry człowiek, mocno trzymam za niego kciuki :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 13:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

ewar pisze:Dzisiaj miałam przyjemność tylko Jadzię spotkać. Czekała na mnie pod modrzewiem, była głodna, zjadła naprawdę dużo. One je powolutku, patrzyłam na zegarek, trwało to 25 minut :wink:
Wykorzystałam to, że ładna pogoda i popedałowałam na targ kupić ziarno dla mojego skrzydlatego stada. Ostatnio nie pojawia się już spleśniały chleb na trawniku :ok: Dla mnie mniej roboty, bo przecież to sprzątałam. Do ludzi nie dociera, że chleb, szczególnie taki mokry szkodzi ptakom, o spleśniałym już nie wspomnę.

Jadziuniu jedz i nabieraj ciałka przed zimą :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 16:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Sreberko, wróć...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob wrz 05, 2020 6:24 Re: Koty z Hucianego Grodu.Wituś chory..

Też o tym marzę...
A tymczasem zdjęcia kotek, które z balkonu by nie schodziły. To Pusia
Obrazek
I Nadia
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]