Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 7:30 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Domek dla Brysia nie odbierał już telefonów i e-maili ,nikt więc nie był w stanie umówić się na wizytę p/adopcyjną.Czyli zrezygnował po cichu lub kłamał i liczył na to ,że kot chory to nie będziemy upierdliwe i domu sprawdzać nie będziemy tylko szybko kota wydamy.Marzeniu z tą kontrolą wetki to nie takie proste bo ona wiecznie się śpieszy i ma dużo pacjentów.
Ostatnio edytowano Nie kwi 24, 2011 8:47 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie kwi 24, 2011 7:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

A to jest wetka ktorej placicie za wizyte czy schroniskowa?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 24, 2011 8:01 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

W większości płaci TOZ bo tak mamy uzgodnione ,czasami my lecz rzadziej i też myślę ,że tu jest problem.

horacy 7

Post » Nie kwi 24, 2011 8:17 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

horacy 7 pisze:W większości płaci TOZ bo tak mamy uzgodnione ,czasami my lecz rzadziej i też myślę ,że tu jest problem.

smutna rzeczywistość. Choc dla mnie nie do pojęcia.Przeciez powinno każdej ze stron zależeć by kot trafił do DS w jak najlepszej formie.Nie życzyłabym sobie osobiście mieć kota z tak wieloma różnymi przypadłościami. Nie znaczy,ze bym go nie zabrała .Jednak chciałabym zostać poinformowana by wiedzieć z czym walczyć i na co się porywam. Nie chodzi mi o jakieś ukryte choroby.Tego nie przewidzi się.Ale świerzb,stan uzebienia,ew brzuszne przypadłości,kiedy odrobaczenia i szczepienia...To jest ważne.Tym bardziej,że wiele osób ma np inne zwierzeta.Lub jest laikami którzy powinni byc poprowadzeni za reke.
Kotów tylko żal.Bo one cierpią.
Jak maleńka dzisiaj Zosiu?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 24, 2011 8:35 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Tak, Szczytno to miejsce gdzie są dziwni weterynarze.
Basiu, przypominam się; daj znac jeśli tylko bedziesz potrzebowała pomocy.
Mam świetna wetkę, chetnie Was umówię.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie kwi 24, 2011 12:25 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

O juuuż dotarłam do netu.
Ja dziś co prawda też od piątej krążę ale koci szpital, kocie łobuzy i inne obowiązki - niestety też obowiązkowe spotkania z osobami, które mają do zwierząt stosunek deliaktnie mówiąc obojętny - a ja niestety jestem nerwus....łoj

Mila - tak się dziś bałam jak będę jej podawać tę baterię leków - i to niektóre 2 razy dziennie... Nifuroksazyd - jest w posatci zawiesiny, strzykawką jakoś się udało choć ona po tych przeżyciach boi się wszelkich zabiegów...
Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i do weta dopiero za 3 tygodnie żeby wypoczęła i troszkę zapomniała...

Pastylki - okazało się, że bez problemu zjada rozdrobnione w jedzeniu, tylko muszę pilnować żeby inne gady nie podchodziły.
Jest tak głodna, że zjada - to jakiś cud, u mnie podanie pastylki kotu... to jak w tym dowcipie, który kiedyś krążył po necie... :(

A tu niespodzianka - kameiń mi spadł z serca, że choć tyle będzie łatwiej...

Kooopska brzydkie - niestety. Je powoli ale często - ale jest tak wychudzona, że Pani doktor pozwoliła mi dawać jej wszystko co zechce. Tylko mokre - może następnym razem, bo teraz już nic więcej nie mieliśmy szansy zbadać ze względu na straszną traumę kota, zobaczymy jak tam ząbki i dziąsełka... (tak tylko sie zastanawiam jak nie chce suchego).
Brzunio cały czas powiększony.

Dużo śpi - wracamy dziś do domu a Mila na naszym łóżku :1luvu:
Na całe szczęście reaguje na mnie pozytywnie (oczywiście o podnoszeniu nie ma mowy ale po tych wszystkich przeżyciach nie ma się co dziwić.. za każdym razem jak ją brano na rece to fundowano jej jakąś traumę :(

Kotom nie daje się prowokować, nawet wariatce, ale też nie jest nimi specjalnie zainteresowana.
MICHY GÓRĄ!!! Zjada chyba tyle co pozostałe razem wzięte :wink: Trzeba po świętach uzupełnić zapasy. Już zamówione przez internet.
Może i dlatego nie pamięta mi złego (ale rym 8) ) bo przez żołądek do kociego serca.

Obiecałam, że nie będę panikować, bo przekazuję złe fluidy.
Dlatego mówimy sobie, że wszystko jest na dobrej drodze.
Może nie jest łatwo - ale kto mówił, że ma być łatwo? :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie kwi 24, 2011 13:07 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Renifer na mnie nakrzyczał, że monopolizuję wątek kotków ze Szczytna, to może być jakoś wydzielić wątek Mili? Co myślicie?

Jak ma się kochany Brysiunio? Bryniu kochany tak bardzo Cię przepraszam, że ze względu na duże zamieszanie ze zdrowiem Twojej kolżanki Mili - nie piszemy o Tobie....

Bryśku :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie kwi 24, 2011 19:04 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Dzień dobry!

Ja ostatnio siedzę cicho, ale to nie oznacza że nie pilnuję ogłoszeń :) O dziwo dzisiaj na Allegro ludzie zaczęli częściej oglądać koty 8O więc liczniki odwiedzin zaczęły się szybciej zwiększać.

Najwięcej odwiedzin ma kocurek nr 24 (nazwany przeze mnie Tygrysem na potrzeby ogłoszeń) - 451 oraz 2 obserwatorów. Duża liczba odsłon jest ze względu na to, że aukcję wystawiłem 3 dni wcześniej niż pozostałych kotów.

Na drugim miejscu ex aequo czarno-biała koteczka nr 6 i buro biała przylepka nr 10 - po 238 odsłon, przy czym przylepka ma aż 3 obserwatorów. Potem w peletonie jest trikolorka nr 9, która ma 191 odsłon i aż 4 osoby ją obserwują. Kolejne miejsca zajmują Bryś i młody bury kocurek nr 2, mają po 168 odsłon, przy czym Brysia obserwuje 1 osoba. W końcówce są krówka nr 21 (103 odsłony) i buraska nr 13 ("tylko" 63 odsłony).

Z samego faktu "obserwowania" zwykle jeszcze nic nie wynika, ale jest to jakiś wyznacznik popularności kota. Dotąd żaden kot nie miał u mnie więcej niż 1-2 obserwatorów naraz, więc liczba 3-4 wydaje mi się duża.

Na Gumtree przoduje Bryś (337 odsłon), bo jego ogłoszenie jest najdłużej, tylko podbijane. Reszta zadziwiająco przypomina strukturą wyniki z Allegro, z czego wnoszę że nie są one przypadkowe. Przodują buro-biała przylepka nr 10 i czarno-biała koteczka nr 6 z liczbą 76 odsłon, potem Tygrys nr 24, krówka nr 21 (tu wypada lepiej niż na Allegro), trikolorka nr 9 i młody bury nr 2, a na końcu buraska nr 13.

Koty są obecnie na 2-3 stronie Gumtree. Nie podbijałem w ten weekend, ponieważ CatAngel radzi że dopiero po świętach ludzie znowu zaczynają szukać kotów. Myślę, żeby podbić koty przed najbliższą sobotą.

Na Tablicy jest w gruncie rzeczy ta sama kolejność kotów, więc nie będę się powtarzał. Na Alegratka króluje Bryś, po nim Tygrys nr 24, zaraz trikolorka nr 9, natomiast reszta kotów idzie równo i nie ma między nimi specjalnych różnic.

Wnioski są chyba takie, że trzeba niektóre kotki lepiej wypromować. W szczególności ogłoszenie kotki nr 13 powinno być ciekawsze, a przynajmniej mieć bardziej chwytliwy tytuł, bo sama kotka jest śliczna i jej nic wg mnie nie brakuje a domy powinny się o nią zabijać. Zastanawiam się też cały czas czy to dobrze promować tyle kotów naraz. Z jednej strony zwiększa się ich szanse i generalnie moim marzeniem jest żeby podobne, indywidualne ogłoszenia porobić dla WSZYSTKICH kotów (przynajmniej tych z 1 strony wątku). Z drugiej strony widzę, że jak jest dużo podobnych ogłoszeń to ludzie klikają na pierwsze z nich a na kolejne chyba już rzadziej bo nie spodziewają się niczego nowego, tylko podobnego tekstu i co najwyżej innego zdjęcia kotka. Jedynie Bryś i Tygrys mają bardziej rozbudowane, ciekawe ogłoszenia. Może więc w kolejnej transzy zrobić indywidualne, promowane (tzn. wyróżnione) ogłoszenia tylko tym kotom które mają dołączoną ciekawą, dłuższą historię, zróżnicować te ogłoszenia graficznie, a dla reszty zrobić ogłoszenie zbiorcze? Z drugiej strony boję się że takie zbiorcze zmniejszy szanse konkretnych kotków. Co myślicie?

Cały czas trzymam kciuki za wszystkie koty, a także obecne DT i przyszłe DS :)

Adam
aburacze

Post » Nie kwi 24, 2011 19:22 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Adam dziękujemy Ci bardzo że cały czas czuwasz nad ogłoszeniami kociastych.Mam nadzieję ,że jeszcze uśmiechnie się chociaż do niektórych szczęście. :lol:Meksykanko pytałaś o Brysia ,a więc ogólnie ma się nieźle lecz nadal ma biegunkę mimo wcześniejszego leczenia.Jak znajdę chwilę muszę z nim pojechać do wetów do Olsztyna. :ok: Nie wiem czy jest sens Mili zakładać nowy wątek bo i do Brysia nie mamy teraz kiedy wchodzić ,jeden chyba lepszy .

horacy 7

Post » Nie kwi 24, 2011 19:35 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

może on ma koksydię. Bo objawy bardzo przypominaja to swiństwo
kciuki za domki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 24, 2011 19:46 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

ASK@ pisze:może on ma koksydię. Bo objawy bardzo przypominaja to swiństwo
kciuki za domki :ok:

Być może ,tydzień temu otrzymał aniprazol przez trzy dni i za dwa tygodnie do powtórzenia.Małe dawki ze względu na Felv+.Zmiany nie widzę .Musimy jechać do innego weta koniecznie. :ok: Zosia za to leży sobie zawsze obok mnie jak księżniczka. :kotek:

horacy 7

Post » Nie kwi 24, 2011 19:50 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

horacy 7 pisze:Mam nadzieję ,że jeszcze uśmiechnie się chociaż do niektórych szczęście. :lol:

Musi, to nie kwestia nadziei tylko tego że po Świętach ludzie ruszają do adoptowania kotów :) :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Nie kwi 24, 2011 23:04 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Wyobraźcie sobie, właśnie ktoś na Allegro KUPIŁ trikolorkę (nr 9 na pierwszej stronie wątku)!!!!!

Jest to pan z Gorzna, woj. kujawsko-pomorskie. Namiary przekażę do horacy 7 celem wypytania o warunki itp.

Może okaże się że będzie dla niej dom? Trzymamy kciuki wszyscy, nie? :ok:

Adam
aburacze

Post » Nie kwi 24, 2011 23:08 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

aburacze pisze:Wyobraźcie sobie, właśnie ktoś na Allegro KUPIŁ trikolorkę (nr 9 na pierwszej stronie wątku)!!!!!

Jest to pan z Gorzna, woj. kujawsko-pomorskie. Namiary przekażę do horacy 7 celem wypytania o warunki itp.

Może okaże się że będzie dla niej dom? Trzymamy kciuki wszyscy, nie? :ok:

Adam

NOOOOOO :mrgreen: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 24, 2011 23:32 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Nie bede teraz kopac w poszukiwaniu aukcji, ale mam nadzieje, ze jest tam napisane, ze aukcja ma charakter informacyjny i "zakupienie" kota nie jest zobowiazujace ? ;)
Dobrze by bylo, gdyby byl to normalny, dobry dom...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]