KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 18:27 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Ja również mam smutną wiadomość.Po dziesięciu latach pobytu koteczki w domu okazało się,że właścicielka ma alergię i chce się koteczki pozbyć.Proponuje uśpienie,co w ogóle nie wchodzi w rachubę,bo na to nie pozwolimy.Był dzisiaj u mnie właściciel koteczki i prosił mnie,abym szybko szukała jej domu bo żona chce jak najszybciej kotkę wyrzucić.Obiecałam,że będę się stara ła znaleźć jej domek,ale to musi trochę potrwać.Facet przyrzekł,że będzie partycypował w kosztach utrzymania kotki.Powiesiłam duże ogłoszenie przy sklepie zoologicznym,zobaczymy. :(
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Śro kwi 27, 2011 19:48 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Juliśka pisze:Ja również mam smutną wiadomość.Po dziesięciu latach pobytu koteczki w domu okazało się,że właścicielka ma alergię i chce się koteczki pozbyć.Proponuje uśpienie,co w ogóle nie wchodzi w rachubę,bo na to nie pozwolimy.Był dzisiaj u mnie właściciel koteczki i prosił mnie,abym szybko szukała jej domu bo żona chce jak najszybciej kotkę wyrzucić.Obiecałam,że będę się stara ła znaleźć jej domek,ale to musi trochę potrwać.Facet przyrzekł,że będzie partycypował w kosztach utrzymania kotki.Powiesiłam duże ogłoszenie przy sklepie zoologicznym,zobaczymy. :(

Skurw..... :twisted: oby coś znalazło się dla tego biedactwa.

http://www.facebook.com/event.php?eid=218419724839321
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon maja 09, 2011 12:15 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

No a co z tym rodzeństwem, co "państwo" wywalają z domu z powodu przyjścia na świat dziecka? :(

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pon maja 09, 2011 12:51 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Kotki dalej są u tych ludzi, dalej do adopcji..
Obrazek

cypisek

Post » Wto maja 31, 2011 23:09 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Tiga miała ostatnio większe niż zazwyczaj problemy z apetytem.
W dodatku przestała się myć i zaczęła brzydko pachnieć już po dniu takiego zaniedbania...

Wyniki nie są dobre. Kreatynina jakoś horrendalnie wysoka. W paszczy zębów niemal brak (wet po zębach wycenił ją na 9-10 lat! więc musi być dramat...), ogólnie nie jest dobrze.

Dostaje kroplówki 2x dziennie, antybiotyk na paszczę. Samopoczucie ma dobre, chociaż tyle.

Prześlę do jej DS dwie stówki, akurat pensja przyszła. Bo to studentki są, co one tam mają... mam dostać niedługo dokładną morfo i będę szukać pomocy na nerkowych wątkach. Ogólnie jak tak wypytałam o leczenie to nie jest źle prowadzona, zresztą to dobra klinika wet, chociaż tyle dobrego.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro cze 01, 2011 12:40 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Szalony Kot pisze:Tiga miała ostatnio większe niż zazwyczaj problemy z apetytem.
W dodatku przestała się myć i zaczęła brzydko pachnieć już po dniu takiego zaniedbania...

Wyniki nie są dobre. Kreatynina jakoś horrendalnie wysoka. W paszczy zębów niemal brak (wet po zębach wycenił ją na 9-10 lat! więc musi być dramat...), ogólnie nie jest dobrze.

Dostaje kroplówki 2x dziennie, antybiotyk na paszczę. Samopoczucie ma dobre, chociaż tyle.

Prześlę do jej DS dwie stówki, akurat pensja przyszła. Bo to studentki są, co one tam mają... mam dostać niedługo dokładną morfo i będę szukać pomocy na nerkowych wątkach. Ogólnie jak tak wypytałam o leczenie to nie jest źle prowadzona, zresztą to dobra klinika wet, chociaż tyle dobrego.

Ostatnio same złe wiadomości...oby Tigusi było lepiej. Tiga miała książeczkę ma ok. 3 lat...jakoś tak..
Obrazek

cypisek

Post » Czw cze 02, 2011 0:32 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Wyniki mam. Nie jest dobrze...

leu 24.4 (max do 20) H
ery 5.8 (min 6,5) L
hb 6.21 (min 6,21)
ht 0.33
mcv 57.6 (maks do 55) H
mchc 18.57 (min 18.6) L
plytki 496
eoz 12
segm 62
limf 26
aspat 41 (norma 6-44)
alat 103 (norma 20-107)
alp 23
mocznik 409 (maks do 70) HHHH
kreatynina 8.8 (maks do 1,8) HHHH
glukoza 78 (min 100) L
b calk 99 (maks do 80) H

Leukocyty podwyższone przez stan zapalny w paszczy.
Koszmarny mocznik i krea.
Ogólnie lekka anemia i zły cukier to pewnie kwestia niejedzenia...
Nie podobają mi się też parametry wątrobowe, niby w normie, ale to górna granica :/

Trzymajcie mocno kciuki, co?
Dziewczyna wygląda dobrze. Ale wyniki dobre nie są :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw cze 02, 2011 5:11 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Wyniki są złe. Dużo gorsze niż u mojej Kasi. :cry:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw cze 02, 2011 7:14 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Bardzo mocno trzymam kciuki :ok: (wyniki są bardzo złe :cry: )
Czy koteczka jest plukana dozylnie?
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie cze 05, 2011 18:39 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Trzymam kciuki. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Śro cze 15, 2011 21:28 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Przepraszam, że się tak wtrącę, ale paskudne słowa cisną mi się na usta jak czytam, że ktoś pozbywa się zwierząt z powodu dziecka. Mam 3 koty i jestem w 18 tygodniu ciąży. NIE WYOBRAŻAM SOBIE postawy takich ludzi. Oczywiście spotkałam się z pytaniami - co z kotami, a ja - nic. Koty były, są i będą. Przebadałam się na tokso (nie mam i nigdy nie przechodziłam, o dziwo), upewniłam się, że ciężarne nie są jakoś bardziej podatne na zarażenie (w innym przypadku po prostu częściej myłabym ręce). Zajmuję się futrami jak zawsze, czyszczę ich kuwety, głaszczę, całuję po nosach, przycinam pazurki. Jedyne co to zamówiłam furminator, żeby ograniczyć ilość kłaków, jakie zapewne będą w bujaczkach i tego typu sprzętach :mrgreen:
Córa siostry od urodzenia ma kontakt z psem, szczurkami, kotem, straszykami (takie owady przypominające liście). Nie wykazuje alergii, w wieku 5 lat bez tłumaczenia rozumie pojęcie odpowiedzialności za zwierzęta i nawet tłumaczy innym dzieciom że nie należy traktować ich jak zabawki.
Załamuje mnie, że wciąż jest mnóstwo osób wierzących w przesądy typu: kot zadusi płaczące dziecko, albo: odgryzie mi grdykę podczas snu, bo pomyśli, że to mysz... :evil: :evil: :evil:

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Śro cze 15, 2011 21:46 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

akasheni masz całkowitą rację. Nic tu dodać ani ująć...
Obrazek

cypisek

Post » Śro cze 15, 2011 22:02 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Niestety masz rację. I mam wrażenie, że paranoja dotycząca obecności zwierząt (nie tylko kotów) w domach gdzie są małe dzieci rośnie. Mam dwa owczarki szetlandzkie (psy raczej małe), sunia jest przyjacielem całego świata, lgnie do każdego, uwielbia dzieci, piesek jest nieufny. Niemal codziennie słyszę jak matki, babcie odciągają dzieci mówiąc nie dotykaj, bo cię ugryzie. Albo dziecko wpadające w histerię, bo pies chce do niego podejść, kładąc uszy po sobie i merdając ogonem. Przyznam, że tego nie rozumiem.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro cze 15, 2011 22:25 Re: KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Argument dotyczący czystości też jest dla mnie taki sobie: przede wszystkim, jeśli chciałabym mieć pukładane jak w pudełeczku to nie zdecydowałabym się na mieszkanie z facetem :evil:
Jesli już mam stres to raczej czy moje futra nie poczują się odsunięte, zaniedbane.

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

[poprzednia][następna]