Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2016 17:30 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

A ja Wam napisze tylko, że rozmawiałam w weekend z panią Beata, do której na Śląsk pojechała nasza seniorka Balbinka.
Bałam się tego telefonu - a jednocześnie chciałam wiedzieć jak przebiega aklimatyzacja i relacje z domownikami i sunią, z którą początkowo było nieciekawie.
Zdjęć nie mam - ale rozmawiałyśmy długo :)
Balbinka zaaklimatyzowała się już całkiem :)
Chodzi po całym domu, nie chowa się, przychodzi na pieszczoty i jest podobno przekochana i fajna. Upodobała sobie pokój jednej z Dziewczyn - i tam najczęściej spędza noce - ale dom jest już cały jej - i - chociaż swoje jedzenie i miski ma na górze - wodę woli pić z psiej miski w kuchni ;)
Z suczką na razie się ignorują - więc naprawdę nie jest źle :ok:
Z kuwetą też wszystko wygląda dobrze - więc odetchnęłam :)
Pani Beatka mówi, że Balbinka jest super fajną kicią i że czuje się w nowym miejscu bardzo dobrze :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sty 11, 2016 17:51 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Fajne wieści :ok:
zawsze jest strach jak kot jedzie daleko, ale tu wygląda wszystko ok.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon sty 11, 2016 20:14 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Poznałam dzisiaj olala1 bardzo symtatyczna, pomogła mi w ogarnięciu kuwet, zamieceniu podłóg i zmienieniu wody w miseczkach, dziękuje bardzo za pomoc :1luvu:
dzięki temu mogłam więcej czasu poświęcić Chmurce :)

Chmurka rozjadła się już na całego! przy mnie zjadła jakieś 60-70 chrupek :) nadal najbardziej lubi jak wkłada się praktycznie głowę w miskę i próbuje się zjeść z jej miseczki oraz się mlaska, upodobała sobie tego Persowego RC, nic mokrego nie chciała przy mnie zjeść, a w kurczaku który miała w misce były muszki więc nie dawałam jej mokrego na wyjście, znowu była malutka kupka w kuwecie tej na dole, kuwety która stoi w klatce nie używa.

Było nasikane na biurku i trochę na wędce która na nim leżała :roll: zielono-biały tunel też został osikany, nie wiem co z nim zrobić...
było zwymiotowane mokrą karmą, oraz kanapa w pokoju zabaw śmierdzi moczem... wyprałam koc który na niej był, kanapę popsikałam czymś do kuwet co ma mocny zapach a jak wyschła to położyłam nowy kocyk.

Możliwe, że znalazłam źródło muszek w szpitaliku, jedna saszetka Felixa była rozwalona i wychodziły z niej muszki... ale możliwe, że przy oknie gdzieś też mają jakieś gniazdo, Marta przykleiła na okno naklejki na muszki więc sprawdzajcie proszę czy się jakieś na nią złapały oraz czy muszki są nadal.

W kuwetkach nie było ekscesów żołądkowych.

Koty w dobrym nastroju i jak zwykle głodne :D dostały Animondę.

U Obłoczka śmierdzi niekastrowanym kocurem strasznie :oops: Marta przywiozła mu maść do ucha, najpierw wlewamy płyn i po godzinę tą maść, najlepiej chyba na palec i w ucho i masujemy, oczywiście w rękawiczkach. Bardzo przepraszam ale zapomniałam wyrzucić syfu z kuwetki u Obłoczka... zostawiłam to wszystko na szufelce u niego w pokoiku :oops:

Marta przywiozła dziewczyny z zabiegów, przy mnie nie wymiotowały mokrą karmą, więc na wyjście troszeczkę im znowu nałożyłam.

Alicja tak słodko się przytula łapeczkami jak się ją bierze na ręce i daję buziaczki ocierając się główką :kotek:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pon sty 11, 2016 20:42 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Poniedziałek 18.01 poproszę :)

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Pon sty 11, 2016 21:41 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:A ja Wam napisze tylko, że rozmawiałam w weekend z panią Beata, do której na Śląsk pojechała nasza seniorka Balbinka.
Bałam się tego telefonu - a jednocześnie chciałam wiedzieć jak przebiega aklimatyzacja i relacje z domownikami i sunią, z którą początkowo było nieciekawie.
Zdjęć nie mam - ale rozmawiałyśmy długo :)
Balbinka zaaklimatyzowała się już całkiem :)
Chodzi po całym domu, nie chowa się, przychodzi na pieszczoty i jest podobno przekochana i fajna. Upodobała sobie pokój jednej z Dziewczyn - i tam najczęściej spędza noce - ale dom jest już cały jej - i - chociaż swoje jedzenie i miski ma na górze - wodę woli pić z psiej miski w kuchni ;)
Z suczką na razie się ignorują - więc naprawdę nie jest źle :ok:
Z kuwetą też wszystko wygląda dobrze - więc odetchnęłam :)
Pani Beatka mówi, że Balbinka jest super fajną kicią i że czuje się w nowym miejscu bardzo dobrze :ok:

cudowne wieści :ryk:

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto sty 12, 2016 7:48 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

To dobrze, ze dziewczynki nie wymiotowały wczoraj.
Jak je przywiozłam i wypuściłam na szpitalik przed przygotowaniem klatek to Niunia od razu rzuciła sie na suche i zrobiła siusiu :ok:
potem dziewczynki poszły niestety do klateczek - bardzo niezadowolone.
Jesli u Niuni będzie kupa i nie będzie wymiotów to Dorota ja dzisiaj juz puści na ogólny.
Franka niestety musi kilka dni pobyć w klatce - tak z 5 dni byłoby dobrze., kontrolujcie ranę na brzuchu czy nic się nie zaczerwieniło. gdyby mała sobie coś tam majstrowała to na klatce jest kubraczek dla niej.

u obłoczka w pokoju jest do psikania mr smell - on ładnie maskuje zapach moczu.
wczoraj Obłoczka nos wyglądał ok :ok:
jeśli tak dalej pójdzie to moze uda sie go w tym tyg wykastrować.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Wto sty 12, 2016 8:39 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

słuchajcie, chciałabym trochę popromowac Obłoczka. jak myślicie, co będzie lepsze fanpage, czy wydarzenie?

mgska

Post » Wto sty 12, 2016 9:42 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dyżury:

wtorek (12.01) - pandap
środa (13.01) - pyma
czwartek (14.01) - Pietraszka
piątek (15.01) - pandap
sobota (16.01) - Duszek686
niedziela (17.01) - Pietraszka
poniedziałek (18.01) - ganesa
wtorek (19.01) -
środa (20.01) -
czwartek (21.01) -
piatek (22.01) -
sobota (23.01) -
niedziela (24.01) -
poniedziałek (25.01) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Wto sty 12, 2016 10:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

mgska pisze:słuchajcie, chciałabym trochę popromowac Obłoczka. jak myślicie, co będzie lepsze fanpage, czy wydarzenie?

Funpage Obłoczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Wto sty 12, 2016 10:52 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

tylko nie jestem do końca pewna, czy taki funpage działa w przypadku znalezienia domu. z tego, co śledzę różne wydarzenia to tam mogę przeczytać, że ktoś się deklarował i adoptował zwierzaka, a na fanpejdżach jakoś tego nie zarejestrowałam. dlatego myślę, żeby zrobić wydarzenie. I będzie materiał porównawczy, kto pierwszy znajdzie dom - Ptyś (z fanpejdżem), czy Obłoczek (z wydarzeniem) :)
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Wto sty 12, 2016 10:55 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Też mi się wydaje, że wydarzenie ma chyba więcej szans, bo widzę, że póki co Ptysia śledzą ci, co go lubią, ale udostępnień ma mało :(

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto sty 12, 2016 13:09 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

dobra, to będzie wydarzenie ;-)
Dzieki :-D

mgska

Post » Wto sty 12, 2016 15:42 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dziewczynki po zabiegach zostały w klatkach. U Niuni było tylko siku, zobaczymy jutro. U Frani w kuwecie był komplet, rana na brzuszku wygląda ładnie, ale koteczka smutna, obolała.
U Chmurki także komplet w kuwecie, ale ona robi bardzo mało siku, trzeba ją przypilnować, żeby jadła mokre albo piła wodę.
Na ogólnym wszystko w porządku, nasikane nie było poza kuwetami, wymiotów też nie stwierdziłam.
Obłoczek jest bardzo spragniony człowieka, przy nim nie można nawet spokojnie pozamiatać. Kichnął raz, ale bez wydzieliny. Śmierdzi mu bardzo z ucha :( o kuwecie nie wspomnę nawet...

Na zdjęcia dzisiaj za ciemno.
Chmurka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czesia
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2016 8:02 przez pandadp, łącznie edytowano 1 raz
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Wto sty 12, 2016 20:14 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

pandadp pisze:Obrazek

nie wierzę, normalnie jak Kot Simona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Śro sty 13, 2016 7:43 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Frania smutna? :( ale apetyt ma?
jeszcze tylko kilka dni i ją wypuscimy.

Czarna dzikuska to Czesia
Bura to Basia
Cz-Cz
B-B
:wink:

mgska

[poprzednia][następna]