Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 13:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Marlon pisze:Mamy też mieć zbiórkę w tesco w Gdańsku, ale nikt jeszcze od nich nie dzwonił. Narazie grafik jest taki:
7.09 11.00 - 14.30 Aga M. 14.30 - 18 ???
8.09 11.00 - 14.30 Marea 14.30 - 18 Marta
9.09 11.00 - 14.30 Monika P. 14.30 - 18 Marta

Czy ktoś jeszcze może przyjść aby 2 osoby stały? Proszę o zgłoszenia..

Ja w piątek nie mogę, natomiast na niedzielę mam koleżankę do pomocy - moją dawną sąsiadkę, też kociarę Natalię :D

Te 2 malutkie kociaki z Gda, co wczoraj wstawiałam prośbę o pomoc - zostały dziś przez kogoś zabrane - nie wiem przez kogo - ktoś od nas?

Marlena, zinwentaryzuj swój kotostan przed wyjazdem, żebym miała komplet do spisu tymczasów.
Już prawie wszyscy przesłali, czekamy na ostatki.

Mam pytanie jeszcze, bo nie wiem jak w takich przypadkach to mam traktować: RKa - ma podpisaną umowę z Vivą,jest osobnym Domem Tymczasowym? - chyba tak.
To chyba tymczasy u Kasi są jej tymczasami, pod opieką PKDT, bo koty (teraz jeden kotek - Makumba z grzybkiem) jest na liście Sabiny, tak jakby DT kasi był filią DT Sabiny... Jak to ma być - jakie były ustalenia?
Inna sprawa jeśli ktoś nie jest wolontariuszem Vivy - tak jak ja np. oddałam Nordzika do forumowicza stanleyk, to chyba powinnam Nordzika nadal mieć na swojej liście, bo on jest pod opieką PKDT, tym bardziej, ze obiecałam im, że gdyby wynikły jakieś większe koszty wet. lub coś to PKDT pomoże finnasowo, żarcie i zwirek chłopaki zaproponowali, że wezmą na siebie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 05, 2011 13:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:
Marlon pisze:Mamy też mieć zbiórkę w tesco w Gdańsku, ale nikt jeszcze od nich nie dzwonił. Narazie grafik jest taki:
7.09 11.00 - 14.30 Aga M. 14.30 - 18 ???
8.09 11.00 - 14.30 Marea 14.30 - 18 Marta
9.09 11.00 - 14.30 Monika P. 14.30 - 18 Marta

Czy ktoś jeszcze może przyjść aby 2 osoby stały? Proszę o zgłoszenia..

Ja w piątek nie mogę, natomiast na niedzielę mam koleżankę do pomocy - moją dawną sąsiadkę, też kociarę Natalię :D

Te 2 malutkie kociaki z Gda, co wczoraj wstawiałam prośbę o pomoc - zostały dziś przez kogoś zabrane - nie wiem przez kogo - ktoś od nas?

Marlena, zinwentaryzuj swój kotostan przed wyjazdem, żebym miała komplet do spisu tymczasów.
Już prawie wszyscy przesłali, czekamy na ostatki.

Mam pytanie jeszcze, bo nie wiem jak w takich przypadkach to mam traktować: RKa - ma podpisaną umowę z Vivą,jest osobnym Domem Tymczasowym? - chyba tak.
To chyba tymczasy u Kasi są jej tymczasami, pod opieką PKDT, bo koty (teraz jeden kotek - Makumba z grzybkiem) jest na liście Sabiny, tak jakby DT kasi był filią DT Sabiny... Jak to ma być - jakie były ustalenia?
Inna sprawa jeśli ktoś nie jest wolontariuszem Vivy - tak jak ja np. oddałam Nordzika do forumowicza stanleyk, to chyba powinnam Nordzika nadal mieć na swojej liście, bo on jest pod opieką PKDT, tym bardziej, ze obiecałam im, że gdyby wynikły jakieś większe koszty wet. lub coś to PKDT pomoże finnasowo, żarcie i zwirek chłopaki zaproponowali, że wezmą na siebie.

Rka wczesniej miala Zoi od Sabiny i chyba tez była na liscie tymczasów Sabiny,
dlatego Makumba jeden z "murzynów" tez na liscie u Sabny,
podobnie chyba z Karolina Tupalską
choć ja, Karole z fv u dr. Kasprzyka oddzieliłam od Sabiny
a Nordzik na liscie u Ciebie jak u Rka ;-)
wg mnie
pozdrowienia
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro paź 05, 2011 14:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maria_kania pisze:Rka wczesniej miala Zoi od Sabiny i chyba tez była na liscie tymczasów Sabiny,

Ale jak tak na to patrzeć to każda z nas ma kota od innej dziewczyny z PKDT, moim zdaniem to bez sensu tak pisać, jeśli Marta - maryjane ma kota na tymczasie np. od Marleny to jest to tymczas Marty bo jest u Marty, a że jest od Marleny czy od Sary czy od pani Iksińskiej to inna drugorzędna sprawa.

Ja mam taką propozycję:

1. Jeśli dana osoba ma umowę z Vivą to jest samodzielnym DT - koty, które ma na tymczasie wykazuje jako swoje tymczasy, bez względu czy pochodzą ona od innych członków pkdt, czy od osób spoza pkdt, czy znalazł je osobiście. Osoba, która wydała kota do innego DT pekadetowskiego już wykreśla tego kota ze swoich tymczasów, a funkcjonuje on w spisie w tym DT gdzie faktycznie jest.

2. Jeśli członek PKDT umieszcza jakieś koty u innych osób, które nie są wolontariuszami Vivy, to pozostawia te koty na swojej liście oraz odpowiedzialność za ich dalsze losy, adopcje itp. pozostaje na nim.

Czyli jeśli ja mojego tymczasa trzymam u mojej Mamy albo u jakiejś koleżanki spoza PKDT, to ja go mam nadal na liście i ja jestem odpowiedzialna za dobro tego kota oraz za jego adopcje - ja podpisuję umowę adopcyjną, natomiast jeśli przekazuję tymczasa do innego DT, który jest vivoski to ja go wykreślam, a tamta osoba dalej pilotuje kota, wraz z jego adopcją.

Co sądzicie - czy tak nie będzie logicznie?
Czyli koty u Karoliny Tupalskiej pozostają na liście Sabiny, bo Karolina nie jest w PKDT a koty u Kasi RKa wychodzą z listy Sabiny a RKa wykazuje na swojej liście tymczasów bo Kasia jest w PKDT.
Sabina też nie jest w PKDT ale koty, które wcześniej były pod opieką PKDT pozostają pod opieką PKDT więc robi listę tych kotów, tak jak mi przesłała.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 05, 2011 14:26 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

bardzo proszę o przesłanie do mnie umowy wolontariackiej z VIVĄ bo nadal jej nie podpisałam i fizycznie nie jestem DT ;(
Poza tym chciałam pójść na szkolenie na inspektora, a proszą tam o dane dotyczące umowy.
Czy mogę ją podpisać z datą wsteczną? (Początek lipca.)

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro paź 05, 2011 18:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:bardzo proszę o przesłanie do mnie umowy wolontariackiej z VIVĄ bo nadal jej nie podpisałam i fizycznie nie jestem DT ;(

Ja też, ja też - z datą 12 września.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro paź 05, 2011 19:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:bardzo proszę o przesłanie do mnie umowy wolontariackiej z VIVĄ bo nadal jej nie podpisałam i fizycznie nie jestem DT ;(
Poza tym chciałam pójść na szkolenie na inspektora, a proszą tam o dane dotyczące umowy.
Czy mogę ją podpisać z datą wsteczną? (Początek lipca.)

Nie można podpisywać umowy wstecz!!! jeśli masz jakieś wątpliwości to kontaktuj się z organizatorem szkolenia.
Ania phoebe_ann@wp.p
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro paź 05, 2011 20:06 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

dziś o godzinie 20h byłam obecna do ostatniego oddechu koteczki Koniczynki,
[*]
odeszla kochana.....dzielna dziewczynka!
rentgen wykazał ogromna ilość, przezutów guzów, nie uleczlne, męczyła sie.
łzy mi płyną cały czas!
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 05, 2011 20:11 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maria_kania pisze:dziś o godzinie 20h byłam obecna do ostatniego oddechu koteczki Koniczynki,
[*]
łzy mi płyną cały czas!

Biedna koteczka :( Ludzie czasem są .....
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro paź 05, 2011 20:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

magradz pisze:
maria_kania pisze:dziś o godzinie 20h byłam obecna do ostatniego oddechu koteczki Koniczynki,
[*]
łzy mi płyną cały czas!

Biedna koteczka :( Ludzie czasem są .....

Gosiu masz racje, .......... to samo przez lzy stwierdziłysmy z Sabiną,
ehh
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 05, 2011 20:56 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:
maria_kania pisze:Rka wczesniej miala Zoi od Sabiny i chyba tez była na liscie tymczasów Sabiny,

Ale jak tak na to patrzeć to każda z nas ma kota od innej dziewczyny z PKDT, moim zdaniem to bez sensu tak pisać, jeśli Marta - maryjane ma kota na tymczasie np. od Marleny to jest to tymczas Marty bo jest u Marty, a że jest od Marleny czy od Sary czy od pani Iksińskiej to inna drugorzędna sprawa.

Ja mam taką propozycję:

1. Jeśli dana osoba ma umowę z Vivą to jest samodzielnym DT - koty, które ma na tymczasie wykazuje jako swoje tymczasy, bez względu czy pochodzą ona od innych członków pkdt, czy od osób spoza pkdt, czy znalazł je osobiście. Osoba, która wydała kota do innego DT pekadetowskiego już wykreśla tego kota ze swoich tymczasów, a funkcjonuje on w spisie w tym DT gdzie faktycznie jest.

2. Jeśli członek PKDT umieszcza jakieś koty u innych osób, które nie są wolontariuszami Vivy, to pozostawia te koty na swojej liście oraz odpowiedzialność za ich dalsze losy, adopcje itp. pozostaje na nim.

Czyli jeśli ja mojego tymczasa trzymam u mojej Mamy albo u jakiejś koleżanki spoza PKDT, to ja go mam nadal na liście i ja jestem odpowiedzialna za dobro tego kota oraz za jego adopcje - ja podpisuję umowę adopcyjną, natomiast jeśli przekazuję tymczasa do innego DT, który jest vivoski to ja go wykreślam, a tamta osoba dalej pilotuje kota, wraz z jego adopcją.

Co sądzicie - czy tak nie będzie logicznie?
Czyli koty u Karoliny Tupalskiej pozostają na liście Sabiny, bo Karolina nie jest w PKDT a koty u Kasi RKa wychodzą z listy Sabiny a RKa wykazuje na swojej liście tymczasów bo Kasia jest w PKDT.
Sabina też nie jest w PKDT ale koty, które wcześniej były pod opieką PKDT pozostają pod opieką PKDT więc robi listę tych kotów, tak jak mi przesłała.

Tak jest logicznie, jesli ktoś jest PKDT to jego tymczasy są jego tymczasami, jeśli ktoś nie ma umowy a dostał kota ode mnie na tymczas to kot jest mój.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro paź 05, 2011 20:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

[*]
łzy mi płyną cały czas!

Bardzo mi przykro i brak mi słów :( [*] Śpij spokojnie kochana :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro paź 05, 2011 21:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Tesco
7.09 11.00 - 14.30 Aga M. 14.30 - 18 Sara
8.09 11.00 - 14.30 Marea, Kaleidostar 14.30 - 18 Marta, Monika K. ?
9.09 11.00 - 14.30 Monika P. z koleżanką 14.30 - 18 Marta, Monika K. ?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro paź 05, 2011 21:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Napisałam o Koniczynce na facebooku
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro paź 05, 2011 21:56 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Moja Beksa chyba ma grzyba ;( co za dół. U rezydentów jeszcze nic nie znalazłam...

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro paź 05, 2011 23:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Zgłosiłam nas do ankiety na Krakvet.
Trochę zmieniono reguły głosowania, więc może tym razem się uda :)

viewtopic.php?f=1&t=133887&p=8042885#p8042885
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

[poprzednia][następna]