OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob maja 21, 2011 7:37 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Wszyscy śpią.Idę do garów kuraki piec .
Wciąż myślę o tym chudym kocie i o chłopczyku od burej co to zameldowanie chciał zmienić.Piękny jest. Nawet z tym zamglonym oczkiem. Chudego nie widziałam nigdy.Mała buro-biała z osiedlowej gromadki także przejawia chęci oswajania. Podbija mi rękę i mruczy. :cry: Niektóre znów zaczynają chorować.Ciepło przecież jest. Nie wzięłam recepty na unidox. Przejde sie w tygodniu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob maja 21, 2011 8:16 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Otrzymując maile od Pingusi zawsze wpadam w popłoch. Ostatnio ciągle w ten stan wpadam :mrgreen:
Jak wiadomo Pingusia po roku pobytu w DS zaczęła posikiwać.mam wieści,ze badania wyszły podobno ok.Pingusia chodzi na Białobrzeską do weta. Kontakt do ryśki też nadany. Kupili jednak na razie Faliwey i czekają jeszcze z kropelkami.Na razie jest ok.
Pingusia to bardzo wrażliwa kocia.Bardzo delikatna z natury,emocjonalnie reagująca na zmiany. Kciuki nieustające więc dla niej poproszę dla niej.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 21, 2011 8:18 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dla Pingusi :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob maja 21, 2011 8:22 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Też się dołączam z kciukami. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob maja 21, 2011 10:14 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

I moje kciuki nieustannie zaciśnięte! :ok: :ok: :ok: (To przez to mam taki bałagan w domu - ręce wiecznie zajęte i sprzątać nie ma czym) :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob maja 21, 2011 10:38 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

hanelka pisze:I moje kciuki nieustannie zaciśnięte! :ok: :ok: :ok: (To przez to mam taki bałagan w domu - ręce wiecznie zajęte i sprzątać nie ma czym) :mrgreen:

toś sobie wymówkę znalazła :mrgreen: Ale jak użyteczna to niech będzie :lol:

Wypuściłam Igiełko na pokój :mrgreen: One wariują jak szalone.Odkryły okno 8O i świat za nim.Skoczne ,latają po meblach jak po drzewie.Nastka tylko w szoku bo ona by je wypieściła,wylizała a tu złapać nie ma jak.Jak sie umęczą to grzecznie pójdą spać
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 21, 2011 10:41 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Asiu a dlaczego Igiełki ,tak się nazywają ,co ?czy przegapiłam
wstęp o Igiełkach :oops:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob maja 21, 2011 10:48 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

iwona66 pisze:Asiu a dlaczego Igiełki ,tak się nazywają ,co ?czy przegapiłam
wstęp o Igiełkach :oops:

Ignaś i Igunia=Igiełki do tego w promocji ząbki i pazurki.
Mamy jutro rodzinne spotkanie a wszyscy wyglądamy jak osznytowani :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 21, 2011 11:51 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Czytamy. Codziennie.
Nie wiem jak Ty dajesz radę - podziwiam :ok:
Igiełki są cudne. Cała reszta też i mocno kibicujemy za zdrówko i domki i...nie lanie po kątach bo ja mam Mietkowe już 3 dzień pod rząd...szczęście, że dziś nalał obok a nie do buta...ale wykładzinki w jednym miejscu odsmrodzić nie mogę :|
Kciuki cały czas :ok:

Ja mam osznytowaną jedną rękę, pogryzioną wczoraj w lecznicy i odrapaną dziś - bo dziś miałam chrzest bojowy pt. pierwsza kroplówka dożylna + witaminy dożylnie....oczywiście mam wenflon włożony w kota ale co ja się namordowałam z tym to moje :roll: czeka mnie jeszcze lincospectin domięśniowo - czego nie znoszę gdyż ponieważ moja zacna 18tka - Pelasia mięśnie posiada w dużym zaniku...cóż, trzeba dawać radę. Trzeba.
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob maja 21, 2011 14:20 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Współczuję zdrowotnych łapanek.Linco nie jest takie złe ,bo nie boli aż tak.Ale wytłumacz to kotu :cry:
Lanie to okrutna rzecz dla ludzia.Koty powinny mieć zaworki np na pilota :mrgreen:
Sin podziwiać,podziwiać te kroplówki.Nawet jak pierwsza.Podskórnie zrobię.Dożylnie zapieramy sie jak mamuty.TZ nie jest (oficjalnie) skory do jazd z kotami.Ale wizja samodzielnej dożylnej daje mu kopa :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 23, 2011 11:48 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Jestem padnięta i tyle. Sobota i niedziela na tzw baletach. Kilka godzin snu pomiedzy dniami okraszonych sprzątaniem,garami, kuwetami, kotami ,robieniem sie na bóstwo,robieniem córki na bóstwo... TZ i tak jest naszym Bogiem więc nie musiałam nic przy nim czynić :wink: Chyba ,że hołdy uskuteczniać. :mrgreen:
A w tym wszystkim pranek jak co dzień ,kociary co to do dziczków iść powinna i musi.
Igiełki sa cudne.Ignaś powoli może szykowac sie do domku.Ciekawski, wszędobylski ,coraz bardziej ludziowy. Tylko na ludzia czasu nie ma.
Igunia nie lubi brania na ręce.Jednak głasakanie jej po grzbieciku w miejscu,które uzna za stosowne jest mile widzine.Moze to być podłoga,parapet...Jest mniejsza od brata i delikatna. Swoją niepewność maskuje warczeniem.Prywatnie wołam do niej Warkotka.
Niusia po przyjściu dzieciaków miała kuwetkowe wpadki.Wróciło chyba jednak do normy. Będzie z niej wielki pieszczoch.Apetyt jej dopisuje.Ale nadal wygląda jakoś długawo i chudawo. Niusia lubi ...kawę z dużą ilościa mleczka i cukrem.Strach zostawić. Mojej czarnej nie rusza.Ale TZ i owszem.
Kajka okupuje łóżko, leje koty i leje za miskę. Bo ta skurczyła się do minimalnych rozmiarów i pupa nie włazi.Coś musi wystawać i nie są to łapki. Pożytek z tego taki,że ma je czyste i nie brudzi podłogi. Smarowanie podogonia jakoś mi idzie.Nikt inny nie ma odwagi jej tam popecać.
Nastka kochana i grubowata wygląda jak miś,któremu za dużo waty w brzunio napchali. Ciagnie do ludzi, grucha i ćwierka. Nadal boi sie brania na ręce.Nadal nie wychodzi z pokoju.Robi próby,ale cofa się ze smutnym jęczeniem.Co ją spotkało złego,że tak podchodzi do "przestrzeni" ? Już nie fuczy na odwiedzające ją koty. Bardzo matkuje Igiełkom.Dbając o ich linie sprawdza co w michach.
Bisio, kochany Bisio upodobał sobie Dankę. Śpi na niej (w futrze jest :mrgreen: ), wymrucza się, gada i patrzy miłośnie w oczy. Jest piękny, duży i też ma za dużo waty w brzuchu. Jakiś taki bury gatunek przylazł do nas.Wariuje bardzo. Strasznie tupie swymi kocimi kopytkami.Jego najbardziej słychać.
Bianka jak zwykle.Kocio lubna i Danko lubna. Kocha ją .Albo jej pokój i wyrko. Rozwala się tam niemożebnie.Przytyła.Dziś dałam jej całuska w główkę. Miałam żarełko w dłoni. Przytula do córki i pcha się pod kołdrę. Ja jestem błłłłłłłeeee nadal, TŻ ujdzie a córka cacy.
Jej pokój coś w sobie ma (albo nie ma tj porządku) i jak koty słyszą otwieranie drzwi to lecą biegusiem.Zabijając sie o ściany i siebie. Nauczyły się jednak,że rano biegnie sie bez jeków i wrzasków. Groszodawca śpi,Danka też spi. Jej obudzenie kończy się eksmisją.

Nadal sikanie w domu odchodzi. Angel dziś artystycznie okropelkował glazure w łaience. Z pralki musiał to zrobić. Artysta glazurnik cholerka.

Widziałam dziś chudego burego jak szłam towarzystwo nakarmić w ruderze. Miałam dodatkowo tackę rossmanowską na nieprzewidziane spotkania.Po tardycyjnym droczeniu się i chowaniu pod samochodami dostał ją.Jak wracałam to siedział na środku parkingu z tacką co mu utkwiła (ku radości) w dziurze.Nie miała już szns uciec. A on miał szanse wylizać do czysta. Nie wszystkie koty były dzis na karmieniu,to zostawiłam troszkę nereczek,które też dostał.
Buro-biała z kotłowni oswaja się.Pcha sie pod rękę.Co zrobić z taka gadziną? Tupanie, udawanie że nic nie widzę nie pomaga. Oswojony dzikun to koszmar.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 23, 2011 15:36 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Asiu pozdrowienia dla Ciebie i kotków. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 23, 2011 18:29 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

mimbla64 pisze:Asiu pozdrowienia dla Ciebie i kotków. :kotek:

dziękujemy bardzo za zaglądanie i pozdrówka. :lol:
Zaraz im wszystko przekażę. Pojedynczo bo zgrupować nie da rady. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 23, 2011 18:47 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Asieńko-pozdrawiam serdecznie i truskawkowo!

Obrazek

Cudnie sie czyta Twoje teksty!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon maja 23, 2011 19:39 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Asiu, podziel się trochę tymi truskawkami, co? :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]