Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2013 12:46 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ważne , że P. Mieczysława ma serce do kotów. Dla mnie może byc do ludzi nawet tyranem ;-P niektórym to na dobre wychodzi.
Kotka Monia jak wszystkie Monie będzie mieć szczęście. Koniec i kropka :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw lut 14, 2013 13:56 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Postaram się, żeby Monia znalazła domek, jakoś zmuszę p.Mieczysławę, aby coś wreszcie było tak, jak ja chcę.To trudna kobieta, potwierdzą to ci, którzy mieli z nią do czynienia.Najlepiej dogaduję się z p.Izą, to mądra i bardzo odpowiedzialna osoba.Bardzo ją lubię i cenię.
Byłam u kotów, chyba zezowaty Bogumił spał tym razem w domku w budzie, ale pewna nie jestem, nie zdążyłam się przyjrzeć, wyskoczyło to coś jak z procy i uciekło pod choinki.Poza tym był Loluś i Jadzia.Suchej karmy w budzie dużo, ale dzisiaj smakowała im baaardzo mokra ( Animonda dla kociąt, prezent od gogi_j :1luvu: ).
W domku burasi nie było kotów, karma mokra zjedzona, suchej zostało sporo, ale one dostały jeść wczoraj wieczorem.Zaniosłam kuwetę i żwirek, trochę zabawek i troszkę posprzątałam.Musimy jednak przynieść sporo wody i wszystko dokładnie umyć, teraz to taka prowizorka.
Obrazek Obrazek
Domki są owinięte grubą folią, na to koce i jeszcze jedna folia, tego na zdjęciach nie widać.W środku naprawdę sporo ścinków, powinno być im tam ciepło.
Za tą płytą jest wejście do pomieszczenia z okienkami, wysprzątamy je, ale nie wszystko na raz.
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 14, 2013 14:18 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ogródkową Burasię potrącił samochód-jest w lecznicy,byłam u niej ,jest przytomna,poznała mnie-oko będzie do usunięcia.Jeżeli przeżyje mam już dla niej domek stały.Poproszę o kciuki :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Czw lut 14, 2013 14:47 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 14, 2013 20:30 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

jaga1666 pisze:Ogródkową Burasię potrącił samochód-jest w lecznicy,byłam u niej ,jest przytomna,poznała mnie-oko będzie do usunięcia.Jeżeli przeżyje mam już dla niej domek stały.Poproszę o kciuki :ok: :ok: :ok: .

jaga1666, to mój chłopak zawiózł kotkę do p.Pawliszyn. Jechał rano do pracy, samochód przed nim potrącił kotkę, oczywiście odjechał jakby nigdy nic :?
Po pracy poszedł zobaczyć czy kicia przeżyła, wetka stwierdziła, że udało jej się skontaktować z karmicielką, czyli jak widać z Tobą. Napisz proszę jak będziesz wiedzieć co z kotką i czy potrzebna jest jakaś pomoc finansowa.

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Czw lut 14, 2013 22:51 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Pewnie że napiszę,była u bidulki wieczorem Sylwia....,Kicia jak na razie porządnie wystraszona,zakrwawiona-już po operacji,zabierze się ją z lecznicy jak do siebie dojdzie-tylko że to nie nasza Burasia,nasza była wieczorem na karmieniu.Ale się jej nie zostawi,pytamy na razie czy komuś nie zginęła taka kotka.Na dodatek jest w ciąży,no i oko trzeba będzie chyba usunąć :(

jaga1666

Post » Pt lut 15, 2013 7:02 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

gogi_j pisze:to mój chłopak zawiózł kotkę do p.Pawliszyn. Jechał rano do pracy, samochód przed nim potrącił kotkę, oczywiście odjechał jakby nigdy nic :?
Po pracy poszedł zobaczyć czy kicia przeżyła, wetka stwierdziła, że udało jej się skontaktować z karmicielką, czyli jak widać z Tobą. Napisz proszę jak będziesz wiedzieć co z kotką i czy potrzebna jest jakaś pomoc finansowa.

W jakiej okolicy to było?

ewar

Post » Pt lut 15, 2013 7:21 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Przede wszystkim jednak :1luvu: :1luvu: :1luvu: dla Ciebie, gogi_j i TŻ-a.

ewar

Post » Pt lut 15, 2013 9:49 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

gogi_j burasi oko już dużo lepiej :ok: żrenice reagują na światło :ok: jest jeszcze słaba.Sterylka na pewno będzie na koszt UM,co do leczenia to się dowiem jakie będą koszty-czekam na Basię i jadę do lecznicy.Potem napiszę.

jaga1666

Post » Pt lut 15, 2013 10:37 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Dzięki ewar, też jestem z Niego dumna. Wyszedł ze starcia z kicią trochę podrapany, ale wetka odkaziła rany i zaaplikowała antybiotyk, więc przeżyje :) Wypytam i napiszę wieczorem, gdzie dokładnie to było. Dobrze, że jest nadzieja na uratowanie oczka.

gogi_j

Post » Pt lut 15, 2013 11:20 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Biedna kicia, mam nadzieję, że wyjdzie z tego bez większego szwanku.
A ja kupiłam w ciuchlandzie koc do domku burasi, rzuciłam na podłogę w kuchni i proszę :mrgreen:
Obrazek
Dodam, że mój dom wysłany jak namiot wezyra, wszędzie kocie posłanka, ale bardziej pasuje brudny koc :wink:

ewar

Post » Pt lut 15, 2013 11:43 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ewar, mam świetny fioletowy kocyk, milutki i cieplutki, nowy w sumie. Zasłałam nim kilka razy łóżko, ale niestety gubi ''kłaczki'', co mnie mocno irytuje. Może przydałby się dla kociaków? Dodam, że moje bestie z przyjemnością się w nim zakopywały :)

gogi_j

Post » Pt lut 15, 2013 11:52 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jasne, dzięki :1luvu: Ten na zdjęciu kupiłam, aby powiesić dodatkowo na drzwiach, sama narzuta chociaż gruba i wełniana jednak mało chroni przed zimnem.Drzwi zamknąć nie można, tylko zasłonić.
A tak w ogóle to zapraszam wiosną na wycieczkę rowerową pod hutę i odwiedziny u kotów.Teraz jest paskudnie, ale wiosną, latem i wczesną jesienią nie chce się stamtąd odjeżdżać.No i koty zjawiają się w komplecie.

ewar

Post » Pt lut 15, 2013 14:15 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Kotka została potrącona na ul .Niezłomnych naprzeciwko Sanepidu,jak na razie stan jest bez zmian :ok:

jaga1666

Post » Pt lut 15, 2013 16:21 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ewar

[poprzednia][następna]