OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 18, 2012 13:33 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Zbiorczo de weta pojechaliśmy.Lucuś nie pojechał.Nie chce go z mety straszyć jednak tym bardziej,że wizyta na dłuższą się zapowiadała. Zadzwoniłam wstępnie by o tłumy się zapytać.Nie było więc pojechaliśmy my robić tłok.
Karmel dorobił się wielgachnego ,czerwonego placka na policzku. Raczył czochrać się przy mnie i trzepać pierzem na wszystkie strony. Zamurowało mnie ile sierści wyszło pod moim dotykiem.Wcześniej śladu nie było. Wszystko wskazuje na alergię pokarmową. Dostał steryd, mamy smarować i przemywać riwanolem.Dzielnie walczył o życie u weta i dziabnął rękę karmiącą tj TZ.
Żuk jakby mniej opuchnięte ma gardło i jęzorek.Jednak zapadła decyzja o zmianie antybiotyków, kropli do oczek i pozostałych leków.Tulił się do mnie i opowiadał historie.
Raficzek jakby lepiej .Jest widoczna poprawa. Przedłużono mu krople i antybiotyk do środy.To bezproblemowy kot, choć troszkę się zląkł.
Zeszło się nam lekko u wecika. Wykorzystał fakt by wypytać zbiorczo o te które są oraz o te co poszły a on pamiętał.
Teraz nakarmiłam rodzinkę i idę zlegnąć.Co by mi się bioderka zaokrągliły na wiosnę. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 18, 2012 13:52 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Za bioderka! :ok:

ASK@ pisze:A ja dopiero wróciłam z objazdu stolycy.Ide spać bo zaraz do dzików trzeba iść.
Dzięki za kciukasy i zaglądanie. :1luvu:
Stolyca pozdrawia! ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie mar 18, 2012 14:35 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Asiu, przepraszam, ale pośmiecę :mrgreen: viewtopic.php?f=20&t=140136
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie mar 18, 2012 15:04 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Asiu, na szczęście pobiegliście i dopadliście. Lucek głuptas, mam nadzieję, że to dla niego nauczka :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 18, 2012 19:18 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Żunio źle się czuje. Już mnie szlag trafia na to wszystko.Dosłownie.Danka nakarmiła go strzykawką.Jemu mocne kciuki potrzebne i to stale. :cry:

Gotowałam dziś brokułki na obiadek.Teraz wzięłam zimne bo bardzo lubię zakąsić.Zdrowa żywność :mrgreen: ,napakowana chemią + masełko z bułeczką.Idąc do komputera mój wyczulony nosek załapał zapach.Odłożyłam bezmyślnie brokułka na talerzyk i polazłam po zmywacze i akcesoria. Lucka wyczulony nosek załapał masełko .Capnął zielone i...włożył do miski z chrupkami. Zeżarł chrupki, brokuła ostawił.Za bardzo obkleił chrupkami memląc i próbując degustować. A odkłaczające są wrzucone więc nie wskazane dla wystrzyżonej blondynki.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 18, 2012 19:20 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Moja Frania nie darowałaby tym brokułom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 18, 2012 19:21 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

alab108 pisze:Asiu, przepraszam, ale pośmiecę :mrgreen: viewtopic.php?f=20&t=140136

A zasmiecaj kobieto :lol: .Fajne rzeczy. :ok: Szczególnie woda w fajnej cenie.Mam ten zapach na ukonczeniu. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 18, 2012 19:23 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

MalgWroclaw pisze:Moja Frania nie darowałaby tym brokułom.

On biedak dopiero do luksusu nawyka :ok: mam wrażenie,ze wiele spraw domowych nie zna.Z ludziem ludzkim włącznie.Fajny jest.Taki niezgrabiaszek.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 18, 2012 21:18 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

oj obiadkiem trzeba się podzielić Asiu :wink:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon mar 19, 2012 6:35 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Wracając od dzikunków ujrzałam klucz powracających ptaków.Gęsi to chyba były. Widziałam już po kilka sztuk.Ale ten klucz był duży, kilkadziesiąt ptaków lecących w szyku.Jak na obrazach, jak obrazek w dzieciństwa utrwalony w sercu.Stałam i gapiłam się jak głupielok. I jak u głupieloka zawsze ogarnia mnie wzruszenie jak widzę ptaki wracające z wędrówki. Szczególnie lubię powrót łabędzi. Ich szum/poświst skrzydeł jakby samolot przelatywał.Mają takie piękne sylwetki. W sobotę widziałam 2 łabędzie nad polami.Wiosna idzie, wiosna przylatuje. Szczególnie się cieszę bo oznacza to łatwiejszy czas dla moich podopiecznych.

Żuczek podduszał się w nocy. Kropelki wpuszczone w nosek do 2 mu starczyły. Podniosłam zwłoki i zapuściłam mu kolejne by choć lżej sie kocinie oddychało.Zjadł dzięki temu sam.Teraz dokładkę mu zrobiłam. Oby zmiana antybiotyku zadziałała.

Karmel w proteście,ze nie ma śniadania mało drzwi nie staranował.Z powodu uczulenia ma szlaban na wiele rzeczy co spotyka się z wyraźnym niezadowoleniem z jego strony.

Napisał dom Ignasia.
Witam
Tym razem bez zdjęć ale za to z ciekawą historią...
Pojechaliśmy do mojej siostrzenicy z wizytą a tam przywitały nas dwa kotki. Jeden z nich wymościł się od razu na moich kolanach a ja cały czas zastanawiałam się skąd znam kocurka. Od słowa do słowa okazało się, że to .....JEDNOOKI WITUŚ!! Baaaardzo przytulaśny ten Wituś. No i ma się doskonale. Jestem może tu subiektywna ale lepszego domku nie mógł sobie wymarzyć...

Świat jest mały. Nie skromnie napisze jakom samochwała,że obie Panie widać są wielbicielkami mojej TfuRczości :mrgreen: skoro w serce im zapadły opisy kocurków.Nawet ich oglądac nie chciały tylko od "ręki" koty zostały zaklepane.

Oba koty mają sie świetnie i niech tak zostanie. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon mar 19, 2012 7:42 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

:1luvu: :1luvu: Asiu, świetnie się czyta o Waszych przygodach :!:
Żuniu... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon mar 19, 2012 9:03 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

ASK@ pisze:Oba koty mają sie świetnie i niech tak zostanie. :ok:
Amen!

Za Żunia i Twoją wytrwałość :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon mar 19, 2012 9:10 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Fajne takie spotkania, a świat jest mały :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 19, 2012 19:44 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Ja codziennie obowiązkowo czytam co u Was ,pióro masz Asiu super.za zdrówko i fajne domki. :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto mar 20, 2012 18:10 Re: OTW5- Żuk,kocia reszta świata i chłopczyk :(

Żuczku i brygado trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]