Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 21:30 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

dziewczyny pomozcie w konkursie i glosujcie na mojego kota :D

http://www.facebook.com/ph​oto.php?fbid=2968901203251​40&set=a.224479620899524.7​3275.170284672985686&type=​1&theater

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Wto paź 04, 2011 21:31 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

dobra jak coś bedzie wiadomo to niech ktoś mi PW puści albo smsa.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto paź 04, 2011 21:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

KaleidoStar pisze:Marlena, jakie dni tej zbiórki? Bo tam albo wrzesien jest albo zle czytam, co tez mowliwe, jako ze dzis mam dzien mocno odjechany - od rana kilka razy prawie zemdlalam i slabo kontaktuje...

Edit: Jak pazdziernik, tzn najblizszy weekend, to moge w sobote od 11 do 14.30...

Październik :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto paź 04, 2011 22:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Ok :)
Postaram się zostac dłużej, ale nie obiecuję, bo po poludniu gramy ze znajomymi a ja muszę być wcześniej, zeby mi zasady wyjaśniono, cobym reszty nie opóźniala. A tłumaczenia jest z tego co wiem duuuuużooo. Może po prostu wcześniej zdążę sie poduczyć i wtedy w sobotę zostanę dluzej...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro paź 05, 2011 2:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Ja mogę w sobotę lub w niedzielę, na połowę dowolnego dyżuru. Kiedy mam być?
...................
Sara, czy maluchy z Kosakowa aktualne? Są 3 buraki, ok. 7 tygodniowe. Śliczne. Jeszcze zdrowe. Tam jest zbyt dużo zwierząt. Boję się o nie. To naprawdę pilne!!! Jeśli nie - daj mi znać jak najszybciej, proszę bardzo.
...................
Jest też jeden maluszek wyłapany pod lecznicą. Dzikawy, ale bez przekonania. Przytula się brany na ręce. Nie gryzie. Mruczy.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Śro paź 05, 2011 7:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Jesli chodzi o fanty na zabiorke na 5-go, przygotuje i zabiorę ze sobą biżuterię, magnesy, przypinki i troche drobiazgów kocich, i pierduł kocich, jak ktoś ma cos jeszcze sensownego to prosze o info,

Na zbiórkę w tesco nie wpisuje sie, nie moge czasowo w ten wiekend, przepraszam.

Od kilku dni jest nasilenie choroby u kotki z guzami Stokrotki, byłam po zebraniu w nocy z nia u Kasprzyka po ratunek, wczoraj w nocy znowu straszne ataki duszności, Sabina miala brać taksówkę w środku nocy i szukać ratuku, nie wiem jak sie to w nocy skończyło, (nie mogłam z nią jechac) na jutro jesteśmy umówieni na rtg aby określić przerzuty, ale kto wie co czy śmierć w nocy nie zabrała już żniwa....
okropne bo to taka mila koteczka, ehh

edit: z kotką jest bardzo źle, w nocy byla u dr. bandury, dzis jade na rendgena

kiedyś jak dzwonił tel w środku nocy to bałam sie ze mojemu starszemu psu, rodzicom lub tesciom coś sie dzieje (juz były akcje śmiertelno-ratunkowo-pogotowio-szpitalne) a teraz już wiem że jeszcze któryś z podopiecznych potrzebuje ratunku, transportu itd, czasem az boje sie odebrać... najgorzej idzie sie rano do pracy, gdzie tez mam mega stres, i odpowiedzialnośc finansową ... ehh
ale pewnie Wy tez tak macie...
pozdrawiam
Ostatnio edytowano Śro paź 05, 2011 9:50 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro paź 05, 2011 7:55 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maria_kania pisze:Jesli chodzi o fanty na zabiorke na 5-go, przygotuje i zabiorę ze sobą biżuterię, magnesy, przypinki i troche drobiazgów kocich, i pierduł kocich, jak ktoś ma cos jeszcze sensownego to prosze o info,

Na zbiórkę w tesco nie wpisuje sie, nie moge czasowo w ten wiekend, przepraszam.

Od kilku dni jest nasilenie choroby u kotki z guzami Stokrotki, byłam po zebraniu w nocy z nia u Kasprzyka po ratunek, wczoraj w nocy znowu straszne ataki duszności, Sabina miala brać taksówkę w środku nocy i szukać ratuku, nie wiem jak sie to w nocy skończyło, (nie mogłam z nią jechac) na jutro jesteśmy umówieni na rtg aby określić przerzuty, ale kto wie co czy śmierć w nocy nie zabrała już żniwa....

kiedyś jak dzwonił tel w środku nocy to bałam sie ze mojemu starszemu psu, rodzicom lub tesciom coś sie dzieje (juz były akcje śmiertelno-ratunkowo-pogotowio-szpitalne) a teraz już wiem że jeszcze któryś z podopiecznych potrzebuje ratunku, transportu itd, czasem az boje sie odebrać... najgorzej idzie sie rano do pracy, gdzie tez mam mega stres, i odpowiedzialnośc finansową ... ehh
pozdrawiam

Mario, czy to ta kotka, co ma 8 lat i ludzie stwierdzili, że już kota nie chcą i postanowili ją oddać do schroniska? :?
Pisałam z kobietą, która kotkę zabrała do siebie, a potem miała oddać do Sabiny. Ech, nic dziwnego, że koteczka się pochorowała i nie ma siły walczyć :(

Wiesz, każdy telefon o nietypowej porze podrywa mnie na równe nogi :( Rodzice, teściowa....
A jak moja Czesterka była już bardzo chora, to bałam się choćby na parę minut wyjść z domu, a po powrocie ulga, ze kotek żyje, że nie umarł w męczarniach, sam :(
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro paź 05, 2011 8:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Normalnie idzie się załamać :( od tygodnia pod blokiem rodziców siedzi młody ok 8-9 cio m-ny kot, ma obróżkę, jest płochliwy, ma chore oko, albo i nie ma go wcale :( nie wiem czy ktoś go wywalił, ale obróżki sam sobie nie założył ehh...pingwinek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro paź 05, 2011 8:37 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

magradz pisze:
maria_kania pisze:Jesli chodzi o fanty na zabiorke na 5-go, przygotuje i zabiorę ze sobą biżuterię, magnesy, przypinki i troche drobiazgów kocich, i pierduł kocich, jak ktoś ma cos jeszcze sensownego to prosze o info,

pozdrawiam

Mario, czy to ta kotka, co ma 8 lat i ludzie stwierdzili, że już kota nie chcą i postanowili ją oddać do schroniska? :?
Pisałam z kobietą, która kotkę zabrała do siebie, a potem miała oddać do Sabiny. Ech, nic dziwnego, że koteczka się pochorowała i nie ma siły walczyć :(

Wiesz, każdy telefon o nietypowej porze podrywa mnie na równe nogi :( Rodzice, teściowa....
A jak moja Czesterka była już bardzo chora, to bałam się choćby na parę minut wyjść z domu, a po powrocie ulga, ze kotek żyje, że nie umarł w męczarniach, sam :(

tak to ta przejęta przez Sabine w drodze ratunku koteczka...
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 05, 2011 8:44 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

MagdaGdynia pisze:dziewczyny pomozcie w konkursie i glosujcie na mojego kota :D

http://www.facebook.com/ph​oto.php?fbid=2968901203251​40&set=a.224479620899524.7​3275.170284672985686&type=​1&theater

Dopisz swoją prośbę na ten wątek: "Facebook - kto korzysta?" viewtopic.php?f=8&t=90328&start=1440 ale wcześniej popraw link bo nie działa :twisted: - oczywiście zagłosuję na Was :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 05, 2011 10:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Kto z PKDT prowadzi swoje wątki na miau?
mpacz78, matyjane82, KaleidoStar
Ktoś jeszcze?

Ile kotów w tym roku wysterlizował PKDT? W połowie roku było 200, teraz pewnie więcej?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro paź 05, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Hej, wrzucam na poprawę humoru coś z mojej branży:

http://pulowerek.pl/2011/10/04/wielka-g ... ych-kotow/

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro paź 05, 2011 12:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

magradz pisze:Kto z PKDT prowadzi swoje wątki na miau?
Ktoś jeszcze?

chyba nie ;-)
ja nie ;-)
Ile kotów w tym roku wysterlizował PKDT? W połowie roku było 200, teraz pewnie więcej?

ile nie wiem, dane ma Marlena w sprawozdanich co miesięcznych i Sabina i Szymon
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 05, 2011 12:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Gdyby któraś z was lubiła takie gadżety, to w H&M są urocze czapki z kotami:
Obrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro paź 05, 2011 12:44 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

magradz pisze:Kto z PKDT prowadzi swoje wątki na miau?
Ktoś jeszcze?

Seja - koci żłobek u Seji
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]