GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 20:35 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

o kurcze, moja ulubienica Kometa :( ona już chyba jakiś czasu temu poszła do nowego domku prawda? szkoda że nie chciała go polubić :(
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro kwi 13, 2011 21:24 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

rambo_ruda pisze:o kurcze, moja ulubienica Kometa :( ona już chyba jakiś czasu temu poszła do nowego domku prawda? szkoda że nie chciała go polubić :(

A ja dziś wysterylizowałam jedną z dziczek ... podobno trzy dni przed porodem była ... 2 lata ją próbowałam złapać. Niby powinnam się cieszyć a jednak ... :/ nic jej nie jest, trochę się posikała ale wszystko poszło dobrze, jutro ją wypuszczam. Martwi mnie, że ma wszy... które można zlikwidować kąpielą ... jak wykąpać dzikiego kota ... 8O
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Śro kwi 13, 2011 21:27 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Matyliano pisze:Martwi mnie, że ma wszy... które można zlikwidować kąpielą ... jak wykąpać dzikiego kota ... 8O

Nie kąp, zapodaj na kark srodek spot-on: advocate, stronghold, fiprex - działają na wszy i nawet na gnidy (jaja przyklejone do sierści) - sprawdzone.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 14, 2011 6:46 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

mpacz78 pisze:
Matyliano pisze:Martwi mnie, że ma wszy... które można zlikwidować kąpielą ... jak wykąpać dzikiego kota ... 8O

Nie kąp, zapodaj na kark srodek spot-on: advocate, stronghold, fiprex - działają na wszy i nawet na gnidy (jaja przyklejone do sierści) - sprawdzone.

Nie wyjdzie nawet z laniem na kark. Ona jest zupełnie dzika. Już ją wypuściłam, wszystko poszło dobrze.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Czw kwi 14, 2011 19:45 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

:ok: :ok: o jak miło, tyle dobrych wiadomości u Ciebie! Dwa koteczki nowy dom znalazły! Wspaniale, bardzo sie cieszę!

Dlaczego Kometka wróciła? Jakie symptomy anty-klimatyzacji w nowym miejscu były? Jak dlugo na nowym była?

No i :1luvu: nowy kudłaty nabytek boski... mój Rudy taki był, tylko właśnie rudy z białymi pędzlami jak u rysia na uszkach..niestety był :cry: bo zostały mi tylko zdjęcia i wspomnienia eh.
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Pt kwi 15, 2011 11:49 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Kotika się nie odzywa, to ja odpowiem :mrgreen: .
Kometa potrzebuje specjalnego domu, żeby się ktoś nią zajął, niezbyt nachalnie, z wyczuciem.
A wydaje mi się, że została za bardzo zostawiona samej sobie. Jej duża całe dnie w pracy, a córka, fajna dziewuszka, nie bardzo wiedziała, co w tej sytuacji robić.

Cóż, czasem i tak bywa. Strasznie szkoda, bo miałyśmy nadzieję, że Kometa wreszcie znalazła swój dom.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt kwi 15, 2011 21:33 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Fanszeta ma rację, niestety Kometa była zupełnie zostawiona sama sobie.
Nikt też nie prosił mnie o radę, zadzwonili dopiero jak zdecydowali się ją oddać.

MIGOTYNKO kudłacz to odzysk z podwórza, gdzie żył jako bezdomny tułacz.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob kwi 16, 2011 22:32 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Cóż, smutna sprawa, ale bywa i tak. mimo wszystko duże brawa dla tych państwa, że zadzwonili, przedstawili sprawę i oddali kotka tam gdzie jego miejsce a nie wyrzucili.

Ja już traciłam nadzieje, że odzyskam kotkę. Zgłosiła się jedna pani, że znalazła podobna. Poleciałam do niej z taka nadzieją, ale niestety :cry: to nie było moje futereczko, nie moje :-(

MIGOTYNKA

Post » Sob kwi 16, 2011 22:46 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

MIGOTYNKA pisze:Cóż, smutna sprawa, ale bywa i tak. mimo wszystko duże brawa dla tych państwa, że zadzwonili, przedstawili sprawę i oddali kotka tam gdzie jego miejsce a nie wyrzucili.

Ja już traciłam nadzieje, że odzyskam kotkę. Zgłosiła się jedna pani, że znalazła podobna. Poleciałam do niej z taka nadzieją, ale niestety :cry: to nie było moje futereczko, nie moje :-(

Tak miałam zaznaczone w umowie. :)
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 16, 2011 22:53 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Hm, wiesz jak jest..umowa umową a jak człowiek ma pstro w głowie to i tak zrobi co innego, niestety.

MIGOTYNKA

Post » Nie kwi 17, 2011 18:33 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Dziewczyny, nie macie jakiejś karmiącej kotki? Ta Pani, dla której pomocy szukała moja znajoma, została z 5 dwudniowych maluchów, kotka umarła po cesarce...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie kwi 17, 2011 19:26 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

lutra pisze:Dziewczyny, nie macie jakiejś karmiącej kotki? Ta Pani, dla której pomocy szukała moja znajoma, została z 5 dwudniowych maluchów, kotka umarła po cesarce...

Może będziemy miały ale dzikawa.
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 17, 2011 19:28 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Kurcze, myślę, że lepsza taka niż żadna...
komu mogę podać numer Pani?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie kwi 17, 2011 19:35 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

wysłałam pw.
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 17, 2011 19:38 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

merci, przekazałam.
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]