Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 07, 2017 7:03 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

MaPi pisze:Zabrałam Seweryna dzisiaj na testy - oba ujemne :lol: i na czipowanie - był wzorowym pacjentem. Wypuściłam go więc z klatki żeby pochodził po szpitaliku i nie kuleje już. Wcale nie zwracał uwagi na Frankiego i Kami. Można go codziennie na chwilę wypuszczać, żeby się trochę poruszał - zalecenie ortopedy. W klatce ma być jeszcze jednak przez dwa tygodnie i potem kolejna wizyta kontrolna.

a juz minęła kwarantanna po szczepieniu, 2 tyg?

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro cze 07, 2017 7:29 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

MaPi pisze:
W czwartek do pomocy w dyżurowaniu zgłosiła się Danusia z Pomorskiej wraz z córką Karmicielki. Myślę, że na razie powinny być z kimś bo jest sporo leków do podawania.

Super, tylko do kogo ???? NIE MAMY DYŻURU !!! Ja niestety nie mogę
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Śro cze 07, 2017 7:53 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Ja nie wezme dyżuru w czwartek, bo mam dyżur dziś ( zamieniłysmy się z Martą )
Jeśli nkikt nie będzie mógł - moge przyjść podac zastrzyk Węgielkowi, ale dyżuru nie wezmę

Dziś odrobaczę Eksmitki - i mam nadzieję - Ozzego - już się boję ;)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro cze 07, 2017 7:57 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

ja też odpadam w czwartek
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Śro cze 07, 2017 9:34 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:Ja nie wezme dyżuru w czwartek, bo mam dyżur dziś ( zamieniłysmy się z Martą )
Jeśli nkikt nie będzie mógł - moge przyjść podac zastrzyk Węgielkowi, ale dyżuru nie wezmę

Ja mogę wziąć czwartkowy dyżur
Mam nadzieję, że sobie poradzę :oops: :oops:

Ale zastrzyku niestety nie podam ... Anetka "może pomoże" ... :oops: :oops: :oops:

oska80

Od: Sob lut 07, 2015 14:36

Post » Śro cze 07, 2017 11:45 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

oska80 pisze:
Duszek686 pisze:Ja nie wezme dyżuru w czwartek, bo mam dyżur dziś ( zamieniłysmy się z Martą )

Ale zastrzyku niestety nie podam ... Anetka "może pomoże" ... :oops: :oops: :oops:

W dyżurze chce pomóc Danusia i córka Karmicielki - one mogą być przed godziną 15-tą. Ogarną wszystko oprócz podania leków. Mogę dać na pw numer Danusi to się dogadacie co i jak.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Śro cze 07, 2017 12:12 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

MaPi pisze:
oska80 pisze:

W dyżurze chce pomóc Danusia i córka Karmicielki - one mogą być przed godziną 15-tą. Ogarną wszystko oprócz podania leków. Mogę dać na pw numer Danusi to się dogadacie co i jak.

Wiem, wiem ... :mrgreen: :mrgreen:
Tylko nie wiem czy wyrażacie zgodę na mój dyżur :oops: :oops:
Nie chcę wychodzić przed szereg :oops: :oops:

oska80

Post » Śro cze 07, 2017 12:17 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

oska80 pisze:
MaPi pisze:
oska80 pisze:

Kasia, no co Ty. Super, jeśli będziesz mogła podjechać :1luvu:
Franek ma pięknego klipsa na prawym poliku i czeka na Ciebie żebyś mu wycięła dziada 8)

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro cze 07, 2017 12:30 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

mgska pisze:
oska80 pisze:
MaPi pisze:
oska80 pisze:

Kasia, no co Ty. Super, jeśli będziesz mogła podjechać :1luvu:
Franek ma pięknego klipsa na prawym poliku i czeka na Ciebie żebyś mu wycięła dziada 8)

Wytnę Frankowi "dziada", dam odkłaczacz, wyczeszę .... :D :D :D
W kociarni będę ok. godz. 15, więc zapraszam Danusię i córkę Karmicielki.
P.S. Martuś :D :D dzięki za wsparcie :P :P :P

oska80

Post » Śro cze 07, 2017 13:54 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Dyżury

środa (07.06) - oska80/mgska
czwartek (08.06) - oska80
piątek (09.06) - olala1
sobota (10.06) - pyma
niedziela (11.06) -
poniedziałek (12.06) -
wtorek (13.06) - Pietraszka
środa (14.06) -
czwartek (15.06) -
piątek (16.06) -
sobota (17.06) -
niedziela (18.06) -
poniedziałek (19.06) -
wtorek (20.06) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Śro cze 07, 2017 14:23 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Ozzy był odrobaczany 23 maja, to nie wiem, czy jest sens znów go odrobaczać? Co myślicie?

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro cze 07, 2017 14:26 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Pietraszka pisze:Ozzy był odrobaczany 23 maja, to nie wiem, czy jest sens znów go odrobaczać? Co myślicie?

nooo mieszka z "tasiemcowymi" Eksmitkami, to chyba jest sens - kuwety te same, posłanka te same...
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Śro cze 07, 2017 14:27 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:
Pietraszka pisze:Ozzy był odrobaczany 23 maja, to nie wiem, czy jest sens znów go odrobaczać? Co myślicie?

nooo mieszka z "tasiemcowymi" Eksmitkami, to chyba jest sens - kuwety te same, posłanka te same...

no, w sumie - racja ;) to może wszystkich odrobaczmy z ogólnego, bo przecież oni tam sobie chodzili po tych samych rzeczach?

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro cze 07, 2017 19:26 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

pyma pisze:Dyżury

środa (07.06) - oska80/mgska
czwartek (08.06) - oska80
piątek (09.06) - olala1
sobota (10.06) - pyma
niedziela (11.06) -
poniedziałek (12.06) -
wtorek (13.06) - Pietraszka
środa (14.06) -
czwartek (15.06) -
piątek (16.06) -
sobota (17.06) -
niedziela (18.06) -
poniedziałek (19.06) -
wtorek (20.06) -

Poproszę poniedziałek 12.06. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

oska80

Post » Śro cze 07, 2017 19:41 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

oska80 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494
to za dziś :)
Dzieki wielkie - mnie zostało niewiele do zrobienia.

Linco Węgielkowi podane, wg mnie czuje się po nim znacznie lepiej, zastrzyki są jeszcze na czwartek i piątek, ale trzeba je przedłużyć.
Może uda mi się z nim ( i Makalu) podjechać jutro lub w piątek do lecznicy, a jak nie to wezmę dla niego więcej zastrzyków

Eksmitki i Ozzy zostali odrobaczeni
Zuzia i Kropka dostały po całym Milprazolu, a Ozzy i Malutka - po połówce
Odrobaczenie trzeba powtórzyć po 10 i po 20 dniach - napisałąm na drzwiach daty kolejnych odrobaczeń - przy "zrobionych" stawiajmy czerwonego "ptaszka" ;)
Malutka zjadła tabletkę pięknie w kulce kurczaka. Zuza dostała prosto do pyszczka - nawet się nie zorientowała, Kropeczka też.
Ozziemu też chciałam dać w kurczaku, ale nie chciał tego zjeść za żadne skarby, więc w końcu niestety dostał podajnikiem do pyszczka :( Zaszył sie potem za wiadro ze żwirem, ale pięknie zjadł gourmeta z niebieskim zylkene.

Eksmitki były odrobaczane przed przyjazdem do nas - chyba któregoś dnia kwietnia 2017 anifenem - najwyraźniej nie wystarczyło.
Na tasiemca trzeba odrobaczyć 3 razy pod rząd - co 10 dni.

Wpisałąm w książeczki te odrobaczenia
Odrobaczony też został dziś Węgielek

Patrzyłąm w książeczkę Ozziego - ale nie było tam wpisane żadne odrobaczenie

Makalu kicha i była dziś bardzo osowiała - jak nie ona. jadła, ale też sporo polegiwałą
Mru też mało aktywny

Kicia zwiedzałą ogólny i chyba jej się tam podoba. Niestety - bardzo dużo pije :(
Zjadłą całkiem ładnie gourmeta w musie

Kami nakrzyczała na mnie i zdzieliła mnie łąpą, jak chciałam jej na ręce podac pyszne chrupki, które przyniosła kasia. Niewcdzięcznica jedna ( Kami - nie Kasia )

to tak w dużym skrócie :)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]