Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lut 26, 2013 15:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jaaasne!
Tylko najpierw musimy się same odpowiednio 'nawodnić'.
I wtedy to heja :mrgreen:

Monika, jutro masz u mnie zdjęcia obu dziewczynek.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 26, 2013 19:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:mrgreen:

Dziękuję Magaaaa

:evil: Kurcze znów musiałam ściągnąć banerek bo mam za dużo tego i owego... w podpisie.
Nie szkodzi, rozgłaszam was i tak gdzie tylko mogę :ok: jak zwykle.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lut 26, 2013 20:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mamy babcię.
Nazywa się Apolonia- Polcia.
Mieszka w mieszkaniu Kasi, ale będziemy jej szukać domu.
Jest mikrokotką, maleństwem.Jutro idzie do weta , na usg i badania, ale krew o dziwo ma dobrą.O dziwo, bo jest straszliwie chuda.Być może dlatego,że Pola nie je sama,ale karmiona- wciąga jak maleńki odkurzacz.
Pola wygląda tak:

viewtopic.php?f=13&t=146433&start=315

Jest kotem fundacyjnym,ale jak zwykle jako pers mieszka w mieszkaniu Kasi.
Potrzebne są Gerberki , bo to babcia je zajada.
A Kasi kończy się kasa.
Babcia ma w dziobie skałki oraz wybitne braki w stanie uzębienia.Zęby też trzeba zrobić - może zacznie sama jeść?Bo Pola je tylko karmiona.

Wysadzona do kuwety pięknie siusia.
Czekamy na kupkę.
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 20:52 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lut 26, 2013 20:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Mamy babcię.
Nazywa się Apolonia- Plcia.
Mieszka w mieszkaniu Kasi, ale będziemy jej szukać domu.

(...)
Jest kotem fundacyjnym,ale jak zwykle jako pers mieszka w mieszkaniu Kasi.
Potrzebne są Gerberki , bo to babcia je zajada.
A Kasi kończy się kasa.
(...)

Kurcze tyle tych persów porzucanych, chyba najwięcej w typie persa porzucają ludzie, nie licząc w typie europejskim
bo te mają jednak palmę pierwszeństwa.
A Apolonia jest cudna. Mikrobabeczka ale wdzięczna.

Przesłałam wam co nieco przelewem na konto fundacji.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro lut 27, 2013 9:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jak obiecałam:
Obrazek

Obrazek

magaaaa

Post » Śro lut 27, 2013 9:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Oczy koloru bursztynowego jak moja kocia :1luvu: Uwielbiam ten kolor :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lut 27, 2013 10:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Leośka będzie piękna jak jej sierść odrośnie...
Brudny kolor okazuje się w miarę wydłużania włosa kolorem latte.
Czesać się już zaczynamy powolutku, bezproblemowo.

Ale mistrzynią w czesaniu i tak jest Michaśka: jak już jej wyczeszę grzbiet, to wykłada się brzuchem do góry i mruuuczy...

Udało mi się cyknąć Michaśce lepsze zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

magaaaa

Post » Śro lut 27, 2013 10:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jeju jakie one są pięknę.
A te oczy ...
U obu kotek jeszcze czai się w nich lekka obawa i niedowierzanie, że to naprawdę
nie sen i że od tej pory już zawsze tak będzie.
Albo wprost każdego dnia coraz lepiej.
Ciepło, cicho, pieszczą, dają jeść, czeszą, myją... kochają.

Widać, że kotki szczęśliwe i spokojne ale aż się boją przyzwyczaić do tych wszystkich dobroci , przecież
pamiętają jak było do niedawna.
Spokojnie dziewczynki, już wam Magaaa , Kotkins i Neigh więcej krzywdy zrobić nie dadzą :!:
Teraz czeka was już tylko bajkowe życie a tamto pierwsze to był tylko zły sen.

Monika_Krk

Post » Śro lut 27, 2013 10:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

W związku z natłokiem pytań o kociaki, którymi jestem zasypywana na pw.

Uprzejmie informuję - kocieta nie zostaną wydane do adopcji przed ukończeniem 15 tygodnia życia. Aktualnie mają hmm 7? o ile się nie mylę w obliczeniach.
Po drugie wszelkie "podania adopcyjne" przyjmowane są na adres adopcjepuchatych@gmail.com
Równie uprzejmie informuję, ze osoby, które nie osiatkują okien ( nie mają osiatkowanych ) kociaka nie dostaną, nawet gdyby się własną krwią podpisały, że KIEDYŚ to zrobią. Kiedyś to ja będę grubą Murzynką:-) Siatka ma być w MOMENCIE przyjęcia kociaka do domu.

HOWGH
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 27, 2013 11:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:W związku z natłokiem pytań o kociaki, którymi jestem zasypywana na pw.

Uprzejmie informuję - kocieta nie zostaną wydane do adopcji przed ukończeniem 15 tygodnia życia. Aktualnie mają hmm 7? o ile się nie mylę w obliczeniach.
Po drugie wszelkie "podania adopcyjne" przyjmowane są na adres adopcjepuchatych@gmail.com
Równie uprzejmie informuję, ze osoby, które nie osiatkują okien ( nie mają osiatkowanych ) kociaka nie dostaną, nawet gdyby się własną krwią podpisały, że KIEDYŚ to zrobią. Kiedyś to ja będę grubą Murzynką:-) Siatka ma być w MOMENCIE przyjęcia kociaka do domu.

HOWGH

kiedy?
ni chciałabym przegapić :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lut 27, 2013 11:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

dalia pisze:
Neigh pisze:W związku z natłokiem pytań o kociaki, którymi jestem zasypywana na pw.

HOWGH

kiedy?
ni chciałabym przegapić :lol:

Dam znać OBIECUJĘ:). Ostatnio z Kotkinsem doszłyśmy do wniosku, ze zdecydowanie lepiej jest byc grubą Murzynką:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lut 27, 2013 11:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Achaś - dodam jeszcze, że kota nie mozna sobie u nas:
a. kupić
b. załatwić po znajomości

Jedynym sposobem pozyskania kota jest wykazanie się tym, ze dom jest dobry, odpowiedzialny i przygotowany. Tylko albo aż tyle:-)

Nie działa zasada kto pierwszy ten lepszy. Działa zasada kto lepszy ten lepszy:-). Dlatego nie rezerwujemy kotów. Po prostu jeśli dom okazuje się dobry, kot jest jego. Do czasu zakończenia procedury adopcyjnej kazdy może o kociaka aplikować:-). HA to się wypowiedziałam ..........

Obrazek

Neigh

Post » Śro lut 27, 2013 14:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Równie uprzejmie informuję, ze osoby, które nie osiatkują okien ( nie mają osiatkowanych ) kociaka nie dostaną, nawet gdyby się własną krwią podpisały, że KIEDYŚ to zrobią. Kiedyś to ja będę grubą Murzynką:-) Siatka ma być w MOMENCIE przyjęcia kociaka do domu.
HOWGH

My zakończyliśmy siatkowanie jak Wasia przyjechał. Bo siatki niby były, ale nie tam gdzie trzeba - czyli oparte o szafę :wink:
Już kiedyś ktoś gdzieś to pisał, a ja powtórzę: mina sąsiadów oglądających ludzi zakładających moskitiery w lutym - bezcenna! 8O
Mało tego, że moskitiery, to jeszcze metalowe...
Przypuszczam, że jesteśmy uważani, za najbardziej kopniętych ludzi w okolicy :ryk:

Neigh - zapraszamy na Wasiowy wątek viewtopic.php?f=1&t=151021 :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lut 27, 2013 15:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zosik pisze:
Neigh pisze:Równie uprzejmie informuję, ze osoby, które nie osiatkują okien ( nie mają osiatkowanych ) kociaka nie dostaną, nawet gdyby się własną krwią podpisały, że KIEDYŚ to zrobią. Kiedyś to ja będę grubą Murzynką:-) Siatka ma być w MOMENCIE przyjęcia kociaka do domu.
HOWGH

My zakończyliśmy siatkowanie jak Wasia przyjechał. Bo siatki niby były, ale nie tam gdzie trzeba - czyli oparte o szafę :wink:
Już kiedyś ktoś gdzieś to pisał, a ja powtórzę: mina sąsiadów oglądających ludzi zakładających moskitiery w lutym - bezcenna! 8O
Mało tego, że moskitiery, to jeszcze metalowe...
Przypuszczam, że jesteśmy uważani, za najbardziej kopniętych ludzi w okolicy :ryk:

Neigh - zapraszamy na Wasiowy wątek viewtopic.php?f=1&t=151021 :)

to bardzo miłe i bardzo przydatne :lol:
przynajmniej nikt się czepiał nie będzie, bo to nigdy nie wiadomo co taki wymyśli :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lut 27, 2013 15:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Potwierdzam - odkąd sołtys wybiegł ode mnie z wrzaskiem "aligator, aligaaaaaaator" mam święty i niczym niezmącony spokoj.

Listonosz dzwoni do domofonu a nastepnie zamyka się w samochodzie i załatwia sprawy ze mną przez okno......

Zosik - ależ ja ten wątek czytam:-) Ino się nie odzywam......

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]