Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 28, 2009 9:45

Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 28, 2009 11:39

obawiam się, że TPOPZ niewiele pomoże...każdy może sobie napisać, że uśpi zwierzę, ale żaden weterynarz nie ma prawa uśpić zdrowego zwierzęcia.
Jeśli kotka jest zdrowa, nie jest zadręcozna to cięzko byloby cokolwiek udowodnić.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lip 28, 2009 11:49

dokładnie napisałam to samo co betbet- że nie ma takiego prawa w polsce, żeby ktokolwiek mógł uspic zdrowe zwierzę i młode w dodatku, poradziłam oddanie zwierzaka do azylu, mimo, że wiem że azyl nie przyjmuje zwierząt z domów od nieodpowiedzialnych właścicieli....ale chyba w tym przypadku zrobili by jakąś ulgę- skoro właścicielka do tego stopnia nie szanuje życia zwierzęcia, którym do tej pory się zajmowała. smutna historia :? może któras z was napisze do dziewczyny pilotującej adopcje tej kotki? kinga wkleiła to ogłoszenia z jej mailem.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto lip 28, 2009 15:11

warto sprawdzić i jeśli da sie to gdzies zabrać koteczke. mam nadzieję, że rto nie rodzaj szantażu z jakim się czasem spotykam: zabierzcie zwierzę bo jak nie to uśpię.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lip 28, 2009 17:26

to mój nowy nabytek pięć z sześciu dzikusków - wykształciuchy
z politechniki :D :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

Post » Wto lip 28, 2009 17:34

to mój nowy nabytek pięć z sześciu dzikusków - wykształciuchy
z politechniki :D :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorkonst

Post » Wto lip 28, 2009 17:58

szósty wlazł pod szafę i nie dał się sfotografować !i
Obrazek

dorkonst

Post » Wto lip 28, 2009 19:38

Tajemniczy wykształciuch :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 28, 2009 20:47

śliczne kociaki mi sie najbardziej ten cały rudy podoba ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 28, 2009 20:57

niestety trujące sąsiadki ja tez mam a raczej mialam bo sie wyprowadzilam, ale tak jak bylo pelno kotow na podworku i moja mama je dokarmiala tak teraz nie ma zadnego.
sąsiadka jest bardzo nietolerancyjna osoba, prawdopodobnie otrula tez psa sasiadow - pies byl otruty, to wiem po wizycie weterynarza.

teraz na razie jest cisza, z innych relacji wiem ze owa sasiadka dawala kotom jakies kawalki jedzenia, niby je dokarmiala a pewnie podtruwala.

Co mozna z takim fantem zrobic? Bo teraz jest cisza ale koty pewnie sie pojawią.

co do kotki, ja tez mysle ze moze lepiej do schronu, ona wyglada na zabiedzoną kotke..

co do weta ktory usypia - ja znam taka lecznice gdzie usypiaja zdrowe koty, znam przypadek gdzie tak zrobiono.
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Wto lip 28, 2009 22:31

77renifer- taka sąsiadkę to najlepiej oklepać w ciemnej bramie- nie masz kolegów? sorry, brutalne, ale prawdziwe, jakby w kły dostała raz porządnie i po portkach by jej poleciało ze strachu, więcej by nie ruszyła zwierząt- oczywiście musiała by wiedzieć za co dostaje łupnia :evil:
pracowałam z patologią i psycholami i wiem z doświadczenia że na agresję czasem działa tylko jeszcze większa agresja- niestety tak ten podły świat jest skonstruowany......

dorotko ale ty masz imponująca kociarnię a jak ładnie zapozowały :wink:

czy ktoś z was napisał do dziewczyny pilotującej adopcję kotki do uśpienia?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lip 28, 2009 22:47

Witam ,jestem tutaj nowa, ale tak nie do końca:) zawitałam na MIAU i PKDT po utracie w grudniu mojej 10-letniej rezydentki...wówczas nastąpiła w naszym domu pustka- 8-letni rezydent z tęsknoty za kicia stał się osowiały, a stary jamniur pomału tracił apetyt i "przestał się odzywac", w takiej atmosferze wytrzymaliśmy 5 dni...Rozpoczełam poszukiwania...chciałam mieć znowu taką samą koteczkę i tak samo "od nowego":)Jak nigdy wcześniej poznałam swoje miasto:)Wieczorami rozpoczynałam wycieczki krajoznawcze od miejskich śmietników:), dzikich działek, "zaprzyjażnionych piwnic" zapleczy sklepów...ale nigdzie nie było maluchów...Nawet mąz dał się wciągnąć w "najazdy na miejsca nieznane".Wypady były wieczorami, a w nocy było obszukiwanie internetu, i chociaż znajomi i rodzina pukała się w czoło, to ja wiedziałam, że Ona tam gdzieś na nas czeka...I była!Na PKDT znalazłam fotkę a na niej malutką burasie w białych skarpetkach..."Maciupcia Rysia szukała domku"...chciałam zadzwonić i wtedy usłyszałam głos męża: "co sobie ludzie o nas pomyśla, jeżeli teraz zadzwonisz?" - fakt..była 2-ga w nocy...Myslałam, że do rana nie doczekam!Na drugi dzien umowiliśmy się i pojechaliśmy na zapoznanie się z kociakiem - mąż stwierdził, że "kotuchna jest tylko numer większa od komara"- kicia miała być oddana do adopcji po nowym roku, ale ja wiedziałam, że ona jest już nasza...Super domek tymczasowy opuściliśmy razem...Dzisiaj kotucha ma 9 m-cy jest już po sterylce (8 lipca) jest wesołą rozrabiarą "gadatliwa" i zaczepna, pierwsza zachęca do zabaw resztę kocio-psiowej bandy...Kiedy szukałam maluszka zahaczyłam rowniez o schronisko... i wtedy obiecałam, że kiedys dam schronienie równiez kotu dorosłemu... Od trzech m-cy mieszka z nami "Piękna rosyjska"ktora szukała kochającego domku. Znalazłam ją tu na MIAU. I tak sobie pomyślałam, że to dzięki WAM, dzięki Waszej działalności, bezinteresownej i ofiarnej pomocy kotom, taki "szary ludzik" jak ja może się cieszyć...

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lip 28, 2009 23:05

WITAM SERDECZNIE PANI ZUZANNO :)
jest nam niezmiernie miło, że w końcu pani u nas zawitała na naszym wątku :lol: nieśmiało się pochwalę, że kotka rysia to było moje znalezisko spod rynny na obłużu :) mąż jak wrócił z pracy, nie miał się jak wykąpać bo w wannie siedziały miśka i ryśka :wink: dwie siostrzyczki wyniesione z budki lęgowej przez mamę.
moja siostra alicja zajęła się kotkami do czasu wydania do adopcji- ryśka trafiła do pani zuzanny wprost z wejherowa, a najśmieszniejszy jest fakt, że ja na obłużu mieszkałam obok pana z rodziny pani zuzi :wink: , a pani zuzanna szukała kota dniami i nocami w rumii, zamiast przyjechać do krewnego, pod którego domem niemalże płakały misia i rysia pod rynną :)
dziwne i pokrętne są ludzkie i kocie losy :wink: najważniejsze, że na każdego z nas czeka jakiś kot potrzebujący pomocy.......i że to właśnie my dajemy naszym kotuchom domy tymczasowe i stałe.
cieszę się, że kolejny kotek znalazł u pani domek :) czy to jest koteczka z ciapkowa może?
życze morze miłości i niekończącej się kociej mruczanki :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 28, 2009 23:10

Witam! Pani Sabinko, fakt tej kociczce domku szukała pani Izabela z ciapkowa, ale kociunia przebywała w hoteliku, jak się "naumię" to może i jakieś zdjęciątka wpadną:) ale to chyba potrwa:)

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lip 28, 2009 23:11

dziewczyny czyja była szylkretka gabi? dostałam list. ona nie jest za młoda na steylke jeszcze? oczywiście poleciałam anszego doktora podgórskiego :)

"Witam serdecznie!
\Dwa tygodnie temu adoptowalam od Państwa szylkretkę Gabi, pomału przymierzam się do sterylizacji i w związku z tym mam pytanie : czy lepiej sterylizować ją w Rumi czy w Redłowie? O doktorze Łukuciu jest mnóstwo pozytywnych opinii w internecie, natomiast o gabinecie w Rumi nic nie znalazłam, a mieszkam w Mostach i zdecydowanie lepszy dojazd mam do Rumi. Z kolei mam bardzo złe doswiadczenia związane ze sterylizacją i chcę, żeby Gabi była pod jak najlepszą opieką... Przepraszam, że marudzę i z niecierpliwością czekam na info :-)"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]