Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob wrz 30, 2023 10:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
U nas chłodniej zdecydowanie, ale jeszcze nie pada.
Byłam u Kulek, wszystkie koty nakarmiłam. Sreberko odzyskała apetyt, je naprawdę dużo. Lilę spotkałam koło pergoli śmietnikowej po drodze, miałam ze sobą miski, więc tam jej dałam jeść. Koło domku była kocia mama z synkiem. Tak, to na 100 % kocurek. Miałam go na kolanach, wygłaskałam, sprawdziłam uszka no i zajrzałam pod ogonek. Siostra nazwała go Bąbel. Mały już prawie oswojony, zasługa to wędki skórzany tancerz :D Wyliniała już, bo wiekowa, ale nadal to hit. Bąbel podjadł sobie, potem się bawiliśmy, a kocia mama spokojnie jadła. Ufa, że małemu nic nie grozi. Dobrze byłoby, aby i ona się oswoiła i dała złapać, ale to chyba pobożne życzenie. Na pewno Bąbel śpi w domku, czy mama też? Tego nie wiem, ale koty są czyściutkie, więc możliwe.
Cieszę się, bo Gucia trochę zjadła. Suchej karmy, ale wszystko jedno, byle jadła. Teraz leży sobie w budce.
Niestety, Mia znowu miała atak padaczki :cry: Będę musiała pogadać o tym z wetką.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 30, 2023 12:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dużo kciukow za Mię. :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob wrz 30, 2023 14:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Przed chwilą Mia miała okropny atak padaczki :cry: Sąsiadka jest załamana, boi się zostawić kotki nawet na chwilę. Miała wejść do wanny i wykąpać się, ale się boi. Chyba pójdę do niej i przypilnuję kotki. Trzeba będzie koniecznie pójść do weta.

ewar

Post » Sob wrz 30, 2023 17:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

I tak zrobiłam. Mia spała w swoim ulubionym pudełku, chyba ją ten atak nieco osłabił. Biedna mała :cry:
A to Bąbel u mnie na kolanach :lol:
Obrazek
Robione z daleka, więc taka sobie jakość, ale znowu jest dowód.

ewar

Post » Sob wrz 30, 2023 18:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:I tak zrobiłam. Mia spała w swoim ulubionym pudełku, chyba ją ten atak nieco osłabił. Biedna mała :cry:
A to Bąbel u mnie na kolanach :lol:
Obrazek
Robione z daleka, więc taka sobie jakość, ale znowu jest dowód.

Super
:201461 :201461 :201461

Gosiagosia

Post » Nie paź 01, 2023 6:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale zimno dzisiaj 8O Przyzwyczailiśmy się do wyższych temperatur, taka nagła zmiana trochę boli :mrgreen:
Cieszę się, bo Gucia ładne zjadła śniadanie, niezbyt dużo, ale zawsze coś. O pozostałe koty tak się nie martwię, jedzą jak smoki, chociaż też grymaszą.
Niedługo jadę do Kulek, pewno będą głodne, no i zimno, potrzebują jeść więcej.

ewar

Post » Nie paź 01, 2023 8:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Faktycznie, zimno bardzo. Przyznam się szczerze, że zmarzłam :( Wszystkie koty były, miałam dzisiaj podwójną porcję jedzenia i dobrze, bo jadły łapczywie, zwłaszcza Sreberko. Lila była pod domkiem. Wydaje mi się, że kocia mama i Bąbel nie spali w domku, gdzieś indziej znaleźli sobie lokum. Z Bąblem się bawiłam, w tym czasie kocia mama jadła, ale była czujna. Kiedy brałam kociaka na ręce, to podchodziła i mnie ostrzegała. Podejrzewam, że gotowa była mnie zaatakować w obronie dziecka. Ona jest bardzo dobrą mamą, naprawdę.
Mia miała wczoraj kolejny atak :placz: Szkoda mi bardzo sąsiadki, bo cała jest roztrzęsiona. Tak bardzo się starała uratować kotkę, szacunek ogromny, naprawdę. Wydawało się, że Mia to okaz zdrowia, a tu nagle takie paskudztwo. Nadzieja matką głupich, tak mówią, ale ja wciąż mam nadzieję, że to się da wyleczyć. Sąsiadka wzięła od sąsiadów lata temu kotkę perską. Miała 15 lat, nie była wysterylizowana, dostawała tabletki. Nie miała dobrego domku, była trudna ,dopiero Grażyna ( tak ma sąsiadka na imię) zadbała o nią. Wysterylizowała, oczywiście i kotka miała już spokojny, dobry dom. Zmieniła się na lepsze, była miziakiem, pozwalała się czesać, co jest ważne u persów. Okazało się jednak, że ma nowotwór :( Potem była śliczna, długowłosa koteczka wzięta ze wsi. Miała białaczkę, przegrała z chorobą. Bez kota nie da się żyć, tak Grażyna uważa i pojawił się Ferdek. Kot piękny, zdrowy, ale trudny. Historię Mii opisywałam już. Naprawdę Grażyna ma pecha. Pomagam jej, jak tylko mogę, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.

ewar

Post » Nie paź 01, 2023 9:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek
I życzę dużo zdrowia dla wszystkich kotków. Szczególnie malutkiej Miji :1luvu: :ok: :kotek:

Gosiagosia

Post » Nie paź 01, 2023 9:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Szkoda, ze nie dalo sie wyjasnic powodow atakow przed wejsciem ze szczepieniami.
Jakis pomysl na dalsze postepowanie?
Blue wrzucala w watek Sowki niezle rozwiazanie dorazne w przypadku silnych, dluzszych atakow.
Na pocieszenie, to mlodziutka koteczka, organizm kompensuje sobie ataki wytwarzaniem nowych polaczen neuronowych, po okresie dojrzewania ataki moga sie wyciszyc, a nawet zniknac.
Co ona je?
Kciuki za pozostale futerka, szczegolnie za seniorke. Dlugiej, cieplej jesieni, niech pogoda dopisuje.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Nie paź 01, 2023 12:18 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Przed pierwszym szczepieniem ataków nie miała. Teraz wetka zaszczepiła ją dopiero po negatywnym teście na toksoplazmozę. Grażyna zapisuje dokładnie, kiedy był atak i jaki był przebieg. To ważne, jak również to, czy przed czy po jedzeniu. Sama nie zdecyduję, co robić, to rola weta.
Dzięki za życzenia :1luvu:

ewar

Post » Nie paź 01, 2023 13:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kciuki za Gucię, za Mię i za wszystkie pozostałe stworzonka!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon paź 02, 2023 6:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczorajsza sesja Bąbla. Jak ja lubię to kocie dziecko :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu razem z Lilą. To rodzeństwo, Lila jest córką kociej mamy, ale nie ma miedzy nimi więzi.
Obrazek
Obrazek
Bąbel na zdjęciach wydaje się duży, ale on jest jeszcze malutki, nie waży dwóch kilogramów.
W którymś momencie chwyciłam go jakoś niezręcznie, maluch zapiszczał i wtedy kocia mama rzuciła się w moją stronę. Bardzo pilnuje kociaka, jest dobrą mamą.
Dzisiaj Dorota ma dyżur, zadzwoni co i jak.

ewar

Post » Pon paź 02, 2023 9:35 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bąbelek jest ślicznym maluszkiem.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon paź 02, 2023 9:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jakoś tam koty są biało-bure :mrgreen: A Bąbel jest uroczy. Dorota nakarmiła koty, pobawiła się z maluchem inną wędką, ale też mu się podobała.

ewar

Post » Pon paź 02, 2023 16:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Najbardziej lubię biało- bure :D
Bąbel bardzo fajniusi :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

[poprzednia][następna]