Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 23, 2013 15:35 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Śliczne maleńtasy.
Mam nadzieję, że oczko będzie w miarę rozwinięte.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lut 23, 2013 17:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wytłumaczcie mi jakim cudem moja kotka od malusia miała takie oczy jak teraz 8O Mam jej fotki gdy pierwsze kroki stawiała i tylko ona z rodzeństwa (trójka) nie miała ślepek niebieskich bo przecież każdy kotek ma,albo szaro niebieskie :?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lut 24, 2013 16:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wielka prośba.

Szukamy kogoś, kto porobiłby ogłoszenia dla Lukrecji, Angeliny i Rudolfa.
Wszytkie są w DT.
I nie chodzi o pakiet CatAngel, tylko o trzy-cztery portale, podobno to wystarczy.
Ma ktoś doświadczenie w tym względzie?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lut 24, 2013 18:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lukrecji sama zrobię, tylko jutro albo pojutrze, żeby już móc napisać, że zaszczepiona itd.
Ale oczywiście w swoim zakresie nadal rozglądajcie się za domem.
Ostatnio edytowano Nie lut 24, 2013 18:41 przez koteczekanusi, łącznie edytowano 1 raz

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie lut 24, 2013 18:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Wielka prośba.

Szukamy kogoś, kto porobiłby ogłoszenia dla Lukrecji, Angeliny i Rudolfa.
Wszytkie są w DT.
I nie chodzi o pakiet CatAngel, tylko o trzy-cztery portale, podobno to wystarczy.
Ma ktoś doświadczenie w tym względzie?

kilka stron wcześniej wstawiałam mini instruktarz ;)

mogę sprawdzić gotowe teksty ogłoszeń czy są dobre, jeśli chcecie.

edit: znalazłam: viewtopic.php?p=9639474#p9639474
Ostatnio edytowano Nie lut 24, 2013 18:42 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 24, 2013 18:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Michasia i Leosia spią razem na fotelu. Wzruszający obrazek...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lut 24, 2013 20:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Pokaż! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lut 25, 2013 10:35 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Może dziś wieczorem jak się znowu tak położą.
Śmiesznie wyglądają - Michasia puchata baryła a za nią przecinkowata maleńka Leosia...

Michasi zbadam krew jakoś w połowie marca. Jeśli wyniki będą ok to najwyraźniej ona tak po prostu już ma i cześć (mam na myśli brzuszysko) :roll:
Ale albuminy/globuliny zbadamy; dla spokojności...

EDIT: cholera, znowu zaczęłą się drapać przy uszach.
Jutro wet...
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 8:01 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Pon lut 25, 2013 23:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

My też mamy zaliczoną wizytę u weta. FIV/FeLV ujemny, szczepienie zaliczone, od razu się też czipnęliśmy.
Biedne maleństwo musiało mieć zrobione miejscowe znieczulenie, bo maleńkie i chudzieńkie, a igła XXL.
Oprócz tego, że powinna trochę przytyć, to wszystko ok. (Nie licząc oczywiście cieknących oczu i kamieni moczowych.)
Posag powoli kompletowany, więc tylko porządnego domu brakuje...
Następna wizyta (szczepienie i kontrola oczu) za 3 tygodnie.
Na "w międzyczasie" zamówiłam nową kuwetę i Benka ekskluzywnego (z nadzieją, że nie będzie się tak rozmazywał), bo pielgrzymki moich kotów do kuwety Lukrecji trwają. Taką z wysokim rantem - ale mam nadzieję, że nie będzie aż taka wielka jak ta Pompona.
Udało mi się też pastę Uro-pet wymienić na tabletki. Co prawda czeka mnie wciskanie pigułek trzem kotom, ale chociaż paczka starcza na miesiąc... No a po Immunodol i witaminki koty ustawiają się w rządku (oprócz Kawy of course).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto lut 26, 2013 11:10 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Michasia dziś była u Pani Dr.
W uszach nadal ma jeszcze gadzie jajka, więc dostała iwermektynę, antybiotyk odszedł, bo posiew jest ok, za to w badaniu wyszło, że prawa nerka jest 3-4x większa od lewej. W USG wyszła torbielowatość.
Leośka też ma ewidentnie problem z nerkami, ale u niej pobranie moczu to nie taka prosta sprawa.
Jak tylko się uda to zbadamy.
Kuuurde no...

Michasia ew za dwa tygodnie do szczepienia.
Michasia ma czysty posiew tak w ogóle. Teraz będziemy walczyć z kamieniami.
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 16:07 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Post » Wto lut 26, 2013 11:13 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:ok: :ok: :ok: za zdrowie ślicznych biedactw :ok: :ok: - i Michasi, i Leosi, i Lukrecji i całej reszty :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 26, 2013 14:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dziewczyny , witam po przerwie.

Nie wiem czy zauważyłyście wątek ludzi z Wyszkowa koło Warszawy poszukujących persa do adopcji : :!: :!:
viewtopic.php?f=13&t=151140&p=9659173#p9659173

Podklejam link - bo ludzie nowi na forum i chyba nie wszędzie trafili :wink: a nuż się nadadzą :ok:

Kciuki zaciskam cały czas, niebawem znowu grosz jakiś podeślę.

Maleństwa są piękne tak , że aż strach.

A można nieśmiało poprosić o zdjęcia Michasi i Leosi :oops: ciekawam jak diabli jak one teraz wyglądają.
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 15:10 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lut 26, 2013 14:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

czy Rude dzieciaczki idą do adopcji? (przepraszam, ale ciężko mi się przebić przez wszystkie posty tego długiego wątku ;) )

curara

Od: Czw gru 20, 2012 22:16

Post » Wto lut 26, 2013 15:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:A można nieśmiało poprosić o zdjęcia Michasi i Leosi :oops: ciekawam jak diabli jak one teraz wyglądają.

Leosia była dopiero co:

Obrazek

Obrazek

Michaśce muszę cyknąć :oops:

magaaaa

Post » Wto lut 26, 2013 15:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:(...)
Leosia była dopiero co(...)
Michaśce muszę cyknąć :oops:

Te cudne w sweterku już widziałam . Myślałam, że uda mi się wycyganić więcej :oops: :oops: :oops:

Nic to. Będziemy czekać cierpliwie. Wiadomo Magaaa jaki masz tam z nimi "zapiernicz" .
Nie chcę sobie nawet tego wyobrażać. Ja mam jedną adoptowaną kotę i co chwila z transporterkiem w lecznicy.

No ale trzeba stwierdzić na koniec aby oddać prawdę:
Leosia teraz wygląda o całe niebo... STOP :!: o całe dziesięć nieb lepiej :ok:

Przewińcie sobie dla porównania na początek wątku i jej zdjęcia porównajcie.

Porównajcie co można zrobić jak się koty kocha... Nie tylko Leosia, ale każdy jeden pers po kolei
przeżywał metamorfozę.

Luuudzie tu się dzieją cuuuuda :!:

PS
A'propos cuda - dziewczyny a chodzicie też po wodzie ? :ryk: :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]