Warmińskie koty schroniskowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2009 20:38

A w ogóle, Sylwia, to poczytałam o Diego. Tak się ciesze, że kotek ma taki dobry dom. Oby i inne znalazły swoje domki ...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sie 18, 2009 6:55

Sylvia2505 pisze:A czy macie propozycje jakiś kotków dla Diego?
Czy pleć i wiek nowego kompana gra rolę?

No cóż, co do propozycji, spojrzę pod tym kątem w sobotę na schroniskowe koty. Rotacja w schronisku jest bardzo duża i stan od mojego ostatniego pobytu mógł się zmienić.

Myślę, że ni wiek, ni płeć nie ma znaczenia. Wszystko zależy od usposobienia Diego i Nowego/Nowej.

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Wto sie 18, 2009 7:09

Sylvia2505 pisze:Felis , a jak myślisz? Jeżeli to jest kocurek 2-3 letni, kastrowany, sporych rozmiarów (tzn.waży już 4,200kg. ale napewno jeszcze przytyje, ale mysle,ze to dosc spory kocurek) to jaki kot byłby dla niego najbardziej odpowiedni? Czy to ma znaczenie? Kotek? Kotka? Kociak? Starszy czy mlodszy? Fajnie jakbyś poznała mojego kocurka i pomogła mi wybrać jakiegoś ze schroniska...tak myślałam,ze fajnie by bylo mieć koteczke ale dostosuje sie do Diego z wyborem.. :wink:

Tak jak napisałam wyżej, z moich obserwacji wynika, że ani wiek, ani waga nie ma tu znaczenia, płeć również. Tylko usposobienie.
Rzeczą wiadomą jest, że kociak wchodzi do nowego otoczenia przebojem, nie przejmuje się fochami zadomowionego kota, tylko bez końca próbuje wciągnąć go do zabawy czy wtulić się podczas snu, podjeść z miseczki. Dorosłe koty z reguły na początku omijają się szerokim łukiem, by później, powolutku zmniejszać ten dystans.

A poza tym wszystko tak jak napisała Sihaja.

Chętnie poznam Diego. Nie znam go ze schroniska. Widocznie pojawił się i zniknął pomiędzy moimi tam wizytami. Nie wiem tylko czy da się poznać podczas wizyty. Skarbnicą wiedzy o nim jesteś Ty.
Może spotkamy się w schronisku i razem rozważymy?

felis

Post » Wto sie 18, 2009 9:01

Bardzo chetnie :wink:
Tylko musze umówic sie z kims kto by ze mną i z Diego podjechał do schroniska jak bede miała wolne, mam nadzieje,ze sie nie przestraszy,ze chce go oddać.. najwyzej wyjde z nim gdzies przed schronisko i pogadamy, zobaczysz jakim jest kotkiem a potem same pójdziemy do środka.
A jak sie z Tobą skontaktować? Podasz mi jakis numer czy tu przez forum?
Wiecie co? Juz nie moge sie doczekać :P
A co do nowego kotka,to moze faktycznie jakis mały świrek lepiej by na moim wywarł wrazenie. Albo w podobnym wieku,zeby miał chec szalec, bo Diego zawsze chce, teraz tak jak mysle,to naprawde mu towarzysza brakuje...
wnioskuje to po tym,jak nie raz potrafi wyrwać z miejsca i lata jak pokrecony po całym domu w te i z powrotem, jak chce go zdiąc z szafki to biegnie bokiem i drapie,hehehe- tu ewidentnie potrzebny jest ktos kto go bedzie gonil :D

Sylvia2505

Od: Pon kwi 20, 2009 8:20

Post » Wto sie 18, 2009 12:35

Diego będzie zachwycony. Ty na pewno też.
Napisałam do Ciebie pw

felis

Post » Śro sie 26, 2009 18:38

Co słychać, czy kolega dla Diego już wybrany?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 25, 2009 18:00 Re: Warmińskie koty schroniskowe

Jeśli ten mały szaraczek co był kilka stron wcześniej to poszedł do DT najpierw i jeżeli miał dwukolorowy nosek to znaczy,że odnalazłam zdjęcia mojego szczęścia z dzieciństwa ;)
Swoją drogą-też Diego :)

panna_martyna

Od: Czw sie 27, 2009 15:00

Post » Pon wrz 28, 2009 20:25 Re: Warmińskie koty schroniskowe

Hej Kochani,
po dłuższym czasie przemyśleń i obserwacji wkońcu mogę pokazać Wam całą moją nową kocią rodzinę :1luvu: Dzięki Felis miałam możliwość mądrze i na spokojnie podjąć decyzję co do drugiego kotka. Na początku było ciężko, Diego jest zazdrosnym kotkiem, bardzo przeżył przybycie nowego domownika. Ale wszyscy razem uporaliśmy sie z kazdym problemem, nie raz zdarzają sie kocie sprzeczki ale nie trwają długo i zażarcie jak na początku. Jest coraz lepiej a kotki zaprzyjaźniły sie. Dziękuje Ci Felis za pomoc i cierpliwość, jesteś cudowną dobrą kobietką.
A oto moje Skarbeczki:
zaczęło się od małego focha..
Obrazek
a teraz jest tak:
A tu moja malutka Mimi..i oczywiście Dieguś :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sylvia2505

Post » Pon wrz 28, 2009 20:37 Re: Warmińskie koty schroniskowe

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mam nadzieje,ze nie zaśmieciłam mocno forum...
ale tak chciałam Wam pokazać te śliczne zdjecia :kotek:

Sylvia2505

Post » Pt gru 18, 2009 22:05 Re: Warmińskie koty schroniskowe

Cuudowne :)
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia]