OROńskie Koty, ChmurkawSiódmym Niebie:) fot.str.13

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 15:08

Oj pewnie że trzymamy :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 05, 2009 22:30

No to Chmurka
pojechała do nowego domku
to jest domek który poprzednio spóźnił się i zapytał o Chmurkę kiedy już została adoptowana,
ponieważ sprawy poszły tak jak poszły zapytaliśmy domek czy jest jeszcze zainteresowany i odpowiedź była natychmiastowa
Wiem już, że Chmurka pojechała do nowego domku
że bardzo spodobała się swojej nowej 13 letniej Dużej-
Chmurka będzie kocią jedynaczką i przyjaciółką Dużej,
czekamy na relację(może tutaj, bo domek ma linka :roll: ) i już musi być tylko dobrze
wiem też że domkowi, który musiał ją oddać
jest bardzo smutno, i że podjął taką decyzję w trosce o Chmurkę, bo kotka rezydentka była bardzo agresywna...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie kwi 05, 2009 23:06

Oj no to super, ale kciuki jeszcze troszkę potrzymamy :wink:

gosiaa

Post » Pon kwi 06, 2009 6:50

Kotka ma się świetnie :) Wczoraj po przybyciu pół godziny siedziała w transporterze, po czym dumnie wyszła na dywan i i zasnęła. Wieczorem odważyłam się ją pogłaskać i ku mojemu zaskoczeniu zaczęła się łasić, lizać mnie po rękach, przewracać się na plecki, robiąc co 2 minuty przerwe na jedzenie. W nocy wskoczyła mi do łóżka i wszelkie próby przeniesienia jej na dół nie poskutkowały. Przez cały czas się we mnie wtulała, mruczała i wierciła :) Cud, miód, malina.
Rano niestety, okazało się, że drzwi do pokoju był niedomknięte i mieliśmy mały problem ze znalezieniem zguby. Znalazła się pod kredensem i siedzi tam do tej pory. Pierwsza kupka za płoty, niestety na kanapę. Chmura vel. Kleo je bardzo dużo, trzeba będzie ograniczyć jej trochę karmy. Na razie nie mam jeszcze pomysłu na imię, więc nadal pozostaje Chmurką. Bądż Kleo. :)

maładuża

Od: Pon kwi 06, 2009 6:35

Post » Pon kwi 06, 2009 7:34

oj ale super wiesci!

Chmurko, urodzilas sie pod szczesliwa gwiazda!! :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon kwi 06, 2009 8:46

Oj Chmurka już się przeprowadziła :)

Chmurko tylko kolejne kupy i sioo to już do kuwety poprosimy.

gosiaa

Post » Pon kwi 06, 2009 9:31

Trzymam wielkie, wielkie kciuki żeby już wszystko było dobrze :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon kwi 06, 2009 9:54

Dziękujemy za relację
i witamy na forum nową kociarę :P

Martwię się z tym działaniem poza kuwetką.
Ona jest teraz rozregulowana i nie wie co się dzieje
trzeba teraz mocno pilnować, "nauczyć" ją od nowa,
gdzie się te rzeczy załatwia
może postawić kuwetkę w jakimś łatwo dostępnym dla niej miejscu
gdzieś bliżej miejsca w którym przebywa
i co jakiś czas ją tam wkładać.
A to miejsce w które sobie wybrała pokropić
sokiem z cytryny(koty bardzo nie lubią)
żeby odstraszyć od tego miejsca, żeby jej się nie utrwaliło
że toaleta jest za kanapą.

:roll: :roll: :roll: :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon kwi 06, 2009 9:58

ja bym polozyla jej tam miske z jedzeniem.
tak Korciaczki zadzialaly z Lenka z budowy.
Jak robila po katach to w katach ustawialy miski z jedzeniem.

Ale wierze ze to byl tylko jednorazowy wyskok

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon kwi 06, 2009 11:28

Ale się cieszę, że Kleo dobrze poczuła sie w nowym domku!!!

I to nie tak, że my się nie staraliśmy :( :( Staraliśmy się bardzo, ale koniec końców z uwagi na to, że kotka była praktycznie ciągle zestresowana - postanowiliśmy, że dla jej dobra powinna być u kogoś, gdzie nie ma żadnego innego kota. I tak się stało :)

Sam fakt, że kotka od razu wyszła z transportera, że nie uciekła w kąt tylko zasnęła na dywanie, że spała razem w łóżku z nowa Panią - świadczy o tym, że nie czuła się zagrożona!! To bardzo dobry znak :D

To prawda, że to jest mały łasuch, więc trzeba uważać z jedzonkiem, żeby Kleo za bardzo się nie zaokrągliła.

No cóż, pozostaje mi życzyć koteczce i nowym Przyjaciołom szczęścia i radości :D

A dla nas nauczka - na pewno nie weźmiemy już drugiego koteczka... Nasz to typowy samotnik ;)

Pozdrawiam!

mismon

Od: Pt mar 06, 2009 10:11

Post » Pon kwi 06, 2009 13:32

Powodzenia Chmurko.... myślę, że nie będzie załatwiała swoich potrzeb gdziekolwiek, to wynik stresu, wszystko się unormuje, kotki są tak czyste, że szybko kuwetkują, jeśli Chmurka nie załapie to trzeba użyć wszelkich sposobów, jak piszą dziewczyny...Teraz cały dom dla niej.... :lol:

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27

Post » Pon kwi 06, 2009 15:28

Chmurka cały czas spędza pod szafką w dużym pokoju. Przed chwilą prawie nakryłam ją na gorącym uczynku, kiedy zwiewała z kanapy z powrotem pod szafkę. Incydent z załatwianiem się powtarza, mimo, że w kuwecie zmieniłam żwirek na silikonowy, z którego Chmurka poprzednio korzystała. Przed chwilą pokropiłam jej ulubione miejsce sokiemz cytryny, miejmy nadzieję, że pomoże i że będzie to już ostatni raz :) Widać, że kotka się stresuje, bo gdy tylko zobaczy ze swojej kryjowki człowieka (co w tym konkretnym miejscu jest nieuniknione) chowa się jeszcze głębiej i prycha. Mam nadzieję, że już niedługo się wszystko ułoży. Jeśli cokolwiek zmieni się na lepsze, koniecznie zdam relację :)

maładuża

Post » Pon kwi 06, 2009 15:57

Oj Chmurciu trzymaj się dzielnie!
:love: :ok:
Ostatnio edytowano Pon kwi 06, 2009 18:21 przez Myszi, łącznie edytowano 1 raz

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Pon kwi 06, 2009 16:07

Doczytałyśmy chmurkowy wątek i .... ogromnie się cieszymy!!! :D
Cieszymy się, że Kleo ma już swój jedyny domek!!! Same chętnie byśmy ją porwały do siebie :lol:

Za poprawnie trafione kocie potrzeby do kuwetki :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon kwi 06, 2009 21:16

Przed chwilą byłam świadkiem pierwszego załatwienia się do kuwetki :D. Do tej pory cały czas siedziała pod szafą. Mimo tego z chęcią bawiła się piłeczkami i kiedy sprobowałam ją zabawić myszką na patyku czy pogłaskać przeciągała się i napierała na dlon głosno przy tym mrucząc. Dosłownie przed kilkoma minutami wyszła na jedzenie i spokojnie spaceruje po pokoju :D Właśnie obwąchuje kanapę i chyba nie spieszy jej się nawet jej dotykać :) Bez porównania czuje się lepiej i pewniej wieczorami. Wszystko jest na jak najlepszej drodze. Mam nadzieję, ze jutro rano nie znajdę kolejnej niespodzianki poza kuwetą. Jeśli tylko nadarzy się okazja, postaram się Chmurkę sfotografować i przedstawić zdjęcia z nowego domku :)

maładuża

[poprzednia][następna]