Dymny Kubuś ['] i burasia Myszka ['] FIP :(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 21:47 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Zapomniałam jeszcze napisać, że Kubuś miał zrobione testy na FELV I FIV i ma oba ujemne, ale co z tego...
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 30, 2012 9:56 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Anna61 pisze:Myszka po zastrzykach jakby lepiej, ale Kubuś fatalnie, a po lekach nawet nie mógł chodzić bo nóżki mu się rozjeżdżały i przewracał się. :cry:
On od maleńkości jest chory, bo najpierw 3 miesiące walczył z grzybicą którą miał w ponad 50% a teraz to dziadostwo.

Cioteczki, zapraszam na bazarki, viewtopic.php?f=27&t=147502
viewtopic.php?f=20&t=147193
może chociaż w niewielkim stopniu ktoś nam pomoże, bo przecież mam też inne tymczasy i każdy grosz się liczy. :(

A czy Kubiś cokolwiek je?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto paź 30, 2012 10:08 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Joako pisze:A czy Kubiś cokolwiek je?

Gerberka z indyka dla dzieci mu kupiłam i trochę polizał, Myszka zjadła więcej.

Kubuś bardzo już się męczy, ja widzę, że jest już bardzo źle i nie pozwolę aby cierpiał. :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto paź 30, 2012 10:51 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Matko, jakie to niesprawiedliwe :cry:

Joako

Post » Wto paź 30, 2012 13:29 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Finansowo niestety nie mogę pomóc (wczorajsza operacja guza w pęcherzu u mojego kota, a jeszcze daleka droga do zakończenia leczenia...Potem spłata tego wszystkiego....)
Ale mocne i gormne dobre myśli przesyłam :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto paź 30, 2012 13:36 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

My już po kolejnej wizycie u weta.
Malutka Myszka czuje się trochę lepiej, ale dzisiaj miała 40,1 stopnia temperatury, więc dostała przeciwgorączkowy. Ma lekki wyciek z oczka więc wetka podejrzewa, że może jej się rozwinąć koci katar, pomimo tego, że była na niego szczepiona.
Jak na razie jednak jest stabilna, choć nóżki jakby ma słabsze. :(

Kubuś niestety jest w jeszcze gorszym stanie niż wczoraj, bo jest jeszcze bardziej zażółcony. Poza tym nadal jest słaby, tylko śpi, a jeść...no troszkę dziamie...
Wetka mówi, że jest kilka opcji, co mu tak na prawdę jest. Ma żółtaczkę hemolityczną, jednak nie jest określone, co ją wywołało. Być może ma FIP......
Należałoby ponowić mu badania krwi, ale to dopiero po świętach, żeby mieć dokładniejszy obraz, tylko czy malutki tak długo wytrzyma...
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto paź 30, 2012 14:09 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Bez jedzenia nie będzie miał sił. Czytałam gdzieś, że koty wychodziły z poważnych kryzysów związanych z utratą apetytu wspomagane kroplówkami, tzn. codziennie odżywcza kroplówka, zamiast jedzenia. A karmienie z przymusu strzykawką? Je czy wypluwa?
Biedne maluchy :(

Joako

Post » Wto paź 30, 2012 19:46 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Joako pisze:Bez jedzenia nie będzie miał sił. Czytałam gdzieś, że koty wychodziły z poważnych kryzysów związanych z utratą apetytu wspomagane kroplówkami, tzn. codziennie odżywcza kroplówka, zamiast jedzenia. A karmienie z przymusu strzykawką? Je czy wypluwa?
Biedne maluchy :(

Kubuś dostaje kroplówkę z Duphalytem
Duphalyte jest preparatem do iniekcji zawierającym elektrolity, witaminy, aminokwasy i dekstrozę. Jest to izotoniczny roztwór nawadniający, przeznaczony do stosowania parenteralnego u zwierząt w sytuacji, gdy zaburzone jest pobieranie wody i karmy.
Duphalyte jest roztworem nie koloidowym przeznaczonym do stosowania parenteralnego, szczególnie zalecanym do:

Kubuś raczej woli zwykłe saszetki niż gotowanego fileta z kurczaka, suchego nie je nic, co bardzo lubił, :( Myszka je mięsko, ale saszetki też, suchego nie chce.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro paź 31, 2012 10:23 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Zaglądam do kociaków.

Joako

Post » Śro paź 31, 2012 13:45 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka....życie jest parszywe!:(

Joako pisze:Zaglądam do kociaków.

Dziękuję.

Kubuś jest w stanie krytycznym w lecznicy pod tlenem. Ma zmiany neurologiczne i tak duże, że nie pozwalają mu nawet wstać.
Od rana kiedy byłam z nimi na zastrzykach, było bez zmian, a teraz zrobił siku na łóżko, zsadziłam a on się przewrócił i nie mógł się podnieść. Zabrałam go szybko do lecznicy, dostał steryd i jak mu nie przejdzie to kiedyś spotkamy się po drugiej stronie tęczy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro paź 31, 2012 13:57 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka...Kubuś stan krytyczny.

Kubuniu :cry:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro paź 31, 2012 14:18 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka...Kubuś stan krytyczny.

Jejciu, Kubusiu walcz, daj radę :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro paź 31, 2012 14:42 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka...Kubuś stan krytyczny.

:( Kubusiu walcz...
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro paź 31, 2012 15:31 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka...Kubuś [']

Kubuś umarł sam. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro paź 31, 2012 15:37 Re: Dymny Kubuś i buraska Myszka...Kubuś [']

Tak bardzo mi przykro :cry: :cry: :cry: Kubusiu[*]
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]