» Czw wrz 29, 2011 6:31
Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!
Nie sprawdziłam składu RC babycat mus a on ma w składzie mleko. Więc chyba jesteśmy w domu. Mój wet uważa, że Simran ma po prostu nietolerancję pokarmową. Wczoraj popołudniu dostała RC Weaning i w ogóle popołudniu i wieczorem nie było kupki, dopiero o 1:00 w nocy, potem o 3:00 i teraz kropelka. Niestety rzadka. Spróbuję jej dać Animondę Baby pasztecik. Tam nie ma mleka ani sera. Nie jestem przekonana do tego Whiskasa.
Simran domaga się zabawy z chłopakami, ale najczęściej siedzi pod kanapą lub w kartonie. Muszę jej pilnować, bo Chrupek myśli, że to jego rówieśniczka i bawi się z nią jak z Groszkiem, czyli brutalnie. Groszek jest bardziej delikatny.
Simran jest bardzo mądra. Nawet nie musiałam jej tłumaczyć do czego służy mata do drapania. Nie lubi być brana na ręce, zaraz protestuje i wiosłuje łapkami.
Łapkę smaruję jej sokiem z cytryny i trochę mniej ssie. Tylko te uszka jeszcze. Mój wet ma jakiś inny preparat na świerbowca, ale dopiero u kotów powyżej 9 tygodnia. Jak do tego czasu się nie uporamy z problemem to zmienimy leczenie.