16dniowa Tomcia dostała szansę na życie. znów traci dom :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 6:16 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Niestety biegunka powróciła. Za każdym razem jak próbuję przejść na lepszą karmę (dostała RC babycat pasztecik) to biegunka wraca. Jak je Whiskasa w saszetkach jest lepiej. Dzisiaj w końcu będę miała suchą RC Weaning, bo był problem z dostawą u weta. Może to zadziała.
Wczoraj też znalazłam na podłodze jasnożółtą grudkę jakby kaszki. Nie wiem, czy to kupka (leżała koło kupki) czy to wymioty, ale wcześniej miała taką samą grudkę przyklejoną w okolice odbytu. Zapytam dzisiaj weta co to mogło być. W kupce też są jakieś drobne jasne grudki.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Od: Czw cze 23, 2011 15:31

Post » Śro wrz 28, 2011 6:19 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: ależ Ona cudnie rośnie
cieszę sie bardzo,że trafiła w dobre ręce
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw wrz 29, 2011 6:31 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Nie sprawdziłam składu RC babycat mus a on ma w składzie mleko. Więc chyba jesteśmy w domu. Mój wet uważa, że Simran ma po prostu nietolerancję pokarmową. Wczoraj popołudniu dostała RC Weaning i w ogóle popołudniu i wieczorem nie było kupki, dopiero o 1:00 w nocy, potem o 3:00 i teraz kropelka. Niestety rzadka. Spróbuję jej dać Animondę Baby pasztecik. Tam nie ma mleka ani sera. Nie jestem przekonana do tego Whiskasa.
Simran domaga się zabawy z chłopakami, ale najczęściej siedzi pod kanapą lub w kartonie. Muszę jej pilnować, bo Chrupek myśli, że to jego rówieśniczka i bawi się z nią jak z Groszkiem, czyli brutalnie. Groszek jest bardziej delikatny.
Simran jest bardzo mądra. Nawet nie musiałam jej tłumaczyć do czego służy mata do drapania. Nie lubi być brana na ręce, zaraz protestuje i wiosłuje łapkami.
Łapkę smaruję jej sokiem z cytryny i trochę mniej ssie. Tylko te uszka jeszcze. Mój wet ma jakiś inny preparat na świerbowca, ale dopiero u kotów powyżej 9 tygodnia. Jak do tego czasu się nie uporamy z problemem to zmienimy leczenie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Czw wrz 29, 2011 21:13 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Dzisiejsze zdjecia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Czw wrz 29, 2011 23:36 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

No tak, zlew to jest to :mrgreen: Można się pobawić albo odpocząć 8) Moje to też lubią. Kotka w dodatku poluje - próbuje złapać wodę zanim zniknie w odpływie :ryk:
Simran jest śliczna :1luvu: I taka maleńka... Ale nic dziwnego, chyba ma niewiele ponad miesiąc.
Który z przystojniaków to Chrupek, a który Groszek? Obstawiałabym, że Chrupek jest rudo-biały, a Groszek biały z małymi łatkami, właśnie jak groszki.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt wrz 30, 2011 5:06 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

alata pisze:Który z przystojniaków to Chrupek, a który Groszek? Obstawiałabym, że Chrupek jest rudo-biały, a Groszek biały z małymi łatkami, właśnie jak groszki.

Dokładnie :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Pt wrz 30, 2011 6:28 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

:1luvu: o jakie cudne zdjęcia :1luvu:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt wrz 30, 2011 13:56 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Piękne zdjęcia, mam nadzieję, że z małą będzie już tylko lepiej, strasznie martwi mnie ta biegunka.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob paź 01, 2011 20:59 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Ach, jakie śliczności :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 01, 2011 22:16 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Lada chwila mały szkrab zacznie się uczyć od dużych kotów, naśladować zachowania i czynności.
Dla mnie to zawsze najpiękniejsze chwile.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 03, 2011 18:28 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Oby się dziewczyna zdrowo miała to najważniejsze !!

Założyłam wątek zbiorczy moich tymczasów, nie zaczyna się może zbyt optymistycznie, bo niestety jedynym zabezpieczonym pod względem żywieniowym kotkiem jest właśnie Lucek ( dzięki Wam dziewczyny), ale coś muszę zrobić. Kasy nie ma, a moje tymczasy zaraz będą głodne.

viewtopic.php?f=13&t=133928

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto paź 04, 2011 8:00 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

i jak tam Tomcia?
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 04, 2011 8:42 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Tomcia ciągle ma nieładne kupki. Od niedzieli dostaje ryż z kurczakiem i marchewką, gotowane i od wczoraj wieczora jest trochę lepiej, to znaczy kupki są rzadziej ale za to ogromne. I najczęściej koło kuwety. Ale ma apetyt, bawi się z chłopakami lub sama, nie lubi być na rękach. Z uszkami coraz lepiej.
Ja natomiast jestem niewyspana, potwornie zmeczona i chyba straciłam nadzieję, że sytuacja się zmieni. Tomcia dostanie dzisiaj nowy lek i według weta powinno pomóc tym razem. Zobaczymy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Wto paź 04, 2011 8:51 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

będzie dobrze - nie martw się i główka do góry
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 04, 2011 8:58 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Musi być lepiej :ok:
Z kocimi maluchami już tak jest, że przez jakiś czas nie pośpisz sobie. Na szczęście szybko rosną :) Do dwumiesięcznego kotka już zwykle nie trzeba wstawać w nocy.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

[poprzednia][następna]