Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 14:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Ostrzeżenie:
kotek dla mamy która mieszka poza Gdańskiem, maja dwa koty kotkę i jej synka, były 4 kocurki ale jak powiedziała umarły na powikłania pokastracyjne, 2 same umarły a jednego uśpili, nie będzie już kastrowała bo to szkodzi kotu
nie pojmuje, ze syndrom urologiczny jeśli na to zachorowały) 2 letnie koty dotyczy kotów ogólnie i jest kwestia odpowiedniej opieki
a nie żeby same umierały głupia baba i tyle. Pani ma na imię Natalia.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lip 13, 2011 14:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

aya13 pisze::D ...może myślą ze dziewczynki będą grzeczne

He he, dałabym takim moją Kiciawę :lol:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro lip 13, 2011 14:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Wakacje to niestety najgorszy okres nie dość ze adopcje nie idą to kociaków zatrzęsienie :(
Co do kastracji /sterylizacji ja uważam że trzeba i kocury i kotki ciachać.Nie każdy kot/kotka po zabiegu musi cierpieć na syndrom urologiczny to są moim zdaniem pojedyńcze sztuki patrząc na to w jakim tempie koty się rozmnażają.Poza tym jak widzę że kotu coś dolega to idę z nim do weta a nie pozwalam umierać a potem zwalić winę że to przez kastracje.Są ludzie i taborety no niestety.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lip 13, 2011 15:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

aya ok, jesteśmy w kontakcie, czekam na wieści:) Oby mu się poszczęściło!
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro lip 13, 2011 16:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Zapraszam do wydarzenia na fb :) http://www.facebook.com/event.php?eid=173379486061740
pierwszy raz to robię i nie wiem czy dobrze :) na fb tylko gra moja córka albo ja więc mam tylko znajomych z gier;)
Jak wy udostępnicie będzie bardziej efektywnie:)
Pozdrawiam z z góry dziękuje:)

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

Post » Śro lip 13, 2011 18:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Sabina, ja moge raz góra 2 jeździć do kociarni. Chylońska 110 to od razu na przeciwko mojej mamy, ona mieszka 113. Naprawde to moge jeździć na tyle ile czas mi pozwoli, ale tylko wieczory, ranki odpadaja.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro lip 13, 2011 18:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Ja moge pod koniec miesiąca dostarczac grafik na następny miesiąc kiedy moge przyjeżdżać.
Obrazek

lalka999

Post » Śro lip 13, 2011 19:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

ja też mogę jedno popołudnie w tygodniu wziąć ;)

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro lip 13, 2011 22:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

no to w tej sytuacji mam nadzieję że się nie wycofacie bo w sierpniu podpisujemy umowę :D :lol:
było spotkanie na cito- byłam dziś z menial i panowie sa zachwyceni tym co robimy, oglądali moją stronkę miau hotel i są w szoku, totalnie obaliłam w ich oczach mit że kot śmierdzi, pierdzi, oraz kociarni a la w więziennym szpitalu. chcemy zainwestować dużą sumę w drewniane przenośne boksy takie jak komody. w razie zerwania umowy, ładujemy na ciężarówę i wywozimy. nic nie chcemy montować na stałe do ścian. ja dam ładne nówka pewex tapety takie jak mam w sypali i w kuchni, menial ma jakieś nie chciane meble w stylu fotele, szukamy ładnego biureczka i komody. regały kupi się w obi, boksy przenośne 16 szt zrobi stolarz na zamówienie. jak wróci mpacz78 zapytamy czy jej wojtek nie wykonał by nam tej usługi taniej ale na fakturkę?
są 3 pomieszczenia:
jedno syf kiła i mogiła- tanie 280 zł, okna do wymiany, grzejniki walą się, podłoga krzywa, ściany stęchłe- 20 m kw. do totalnego remontu.- odpada. bo plus opłaty za madia wyjdzie z 350 plus remont z 2 koła i boksy ze 3 tysie :(
drugie- biuro, nowy budynek, ładne korytarze- 8 m i 20 m. 26 zł opłata za metr- co da ok 540 zł za to duże biuro juz po remoncie, plus media jakieś 100 zł (wywóz śmieci 15 zł, woda ok 20 zł plus ogrzewanie tyle ile naliczy licznik, i jakieś grosze za prąd). wydajemy na zebraniach w knajpach majątek, kupi się krzesełka składane za 15 zł i będziemy tam robić zebranka, plus otworzymy biuro z ewidencją adopcji, zeszytem interwencji, tel. do odbierania w godzinach pracy wolontariackiej. w tym pomieszczeniu nie inwestujemy w remont.

KOCHANI W ZWIĄZKU Z TYM ŻE WIĘKSZOŚCI Z NAS ZALEŻY NA BIURZE Z KOCIARNIĄ USTALIŁYŚMY WRAZ Z MENIAL I MARLON PRZYMUSOWE :wink: :ryk: STAŁE SKŁADKI CZŁONKOWSKIE- TAK JAK MA KAŻDA FUNDACJA- 20 ZŁ STAŁY PRZELEW Z WASZYCH KONT ZA KAŻDY MIESIĄC.
JA DAM PRZYKŁAD I ROBIĘ TAKIE ZLECENIE OD JUTRA. NIE MA ŻE BOLI- PŁACIMY WSZYSCY, BO INACZEJ PIENIĄZKÓW NAM NIE STARCZY NA PRZELEWEY DO FIRMY KTÓRA NAM CHCE ODNAJĄĆ POMIESZCZENIE.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro lip 13, 2011 22:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

MARIA zmień chwilowo tytuł główny na: PKDT VOL 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw lip 14, 2011 0:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Trzy maile przyszły do biura:

-----------
Witam,

Rok temu wpłaciliśmy razem z mężem datek na PKDT z pieniędzy zebranych
wśród naszych gości ślubnych, bardzo nas uradowało, że mogliśmy Wam
pomóc. Teraz o pomoc prosimy my - przyjechaliśmy z mężem na wakacje do
Szteklina (okolice Starogardu Gdańskiego). Do naszego domku zaczęła
przychodzić młoda kotka (ok. 9-10 miesięcy). Podejrzewamy, że kotkę
porzucili właściciele (rozwieszamy ogłoszenia w okolicy, by to
sprawdzić), bo najprawdopodobniej jest w ciąży.

Kicia jest bardzo pieszczotliwa i przyjazna. W ogóle nie boi się ludzi
i bardzo chętnie daje się głaskać. My jej nie jesteśmy w stanie
zaadoptować, bo mamy już dwa dorosłe koty, a mieszkamy na 38-metrach.

Gdyby znalazł się ktoś chętny do przygarnięcia kici, możemy ją dowieźć
gdziekolwiek do Trójmiasta. Prosimy o pilny kontakt, bo wyjeżdżamy
stąd już w sobotę, 16 lipca.
Jeżeli znalazłby się ktoś chętny, prosimy o kontakt telefoniczny: .............

Oto zdjęcie kici:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
(proszę dać znać, jeżeli link nie będzie działać)

--------------
mam maila i telefon

drugi mail:
Witam,
Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie. Jestem szczęśliwą posiadaczką 4 kotów. 3 tygodnie temu znalazłam czworo osieroconych kociąt w wieku około 4 tygodni. Kocięta mieszkają u mnie w domu lecz warunki lokalowe nie pozwalają na trzymanie w niewielkim mieszkaniu tak dużej liczby kotków. Stąd też zwracam się do Państwa o pomoc w znalezieniu kociętom domów – chciałabym dowiedzieć się co i jak powinnam zrobić aby kociętom pomóc. Bardzo proszę o kontakt telefoniczny ( mój numer .........) bądź mailowy lub też jeśli jest taka możliwość to oczywiście mogę się również z Państwem spotkać.
Pozdrawiam,
Magdalena Ł.

------------
tu też mam maila i telefon.

I trzeci:
Witam,

Chciałam się zapytac czy można do Państwa przywieźć znalezionego kotka?
Ma 2-4 miesiące. W załaczniku przesyłam zdjęcia.

Pozdrawiam serdecznie i zgóry dziekuję za odpowiedź.

Tu mam tylko e-mail.

--------
Jakieś pomysły?
Chyba najplniesza ta pierwsza kicia.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw lip 14, 2011 0:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Zapraszam na wydarzenie mojego Felicjana:
http://www.facebook.com/event.php?eid=111013985660764

Udostępniajcie, proszę.

A tu link do zdjęć:
http://www.facebook.com/event.php?eid=111013985660764

Fajny, prawda? :oops:
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw lip 14, 2011 3:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Sabina, właśnie dostałam od ciebie maila:) Ile to ja się zbierałam żeby NIP znaleść, i dumna z siebie wypeniłam, ale jaka dumna byłam ze znalazłam adres miau hotelu mailowy. ahahahahah. A przemęczona, jedno poszło do adopcji, ale kolejny kot przyszedł nawet szybciej;/ u mnie już śmierdzi jak w MURZYŃSKIEJ CHACIE. Dzisiaj wyjeżdżam, musze posprzątać jak wróce rano z pracy, chociaż nie wiem po co jak wróce będzie taki sam syf. Miałam plan :mrgreen: jak uda mi sie wyadoptować to co mam, to mieć tylko jednego tymczasa, żeby smród z domu wygnać, ale wyrzucając śmieci upatrzyłam maluszki... dużo maluszków... że ich wcześniej nie widziałam. Jak wróce to w poniedziałek obchód po sąsiadach, mieszkań dużo niech dają po 10zł na sterylki... kocice w miare da sie je chyba złapać nawet nie w łapke...
Plan wygnania smrodu nie wypali...
A rumska kociarnia zostaje przeniesiona na chylonie? czy jak to wszystko bedzie w ogole wyglądać?
Obrazek

lalka999

Post » Czw lip 14, 2011 3:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Sabina, właśnie dostałam od ciebie maila:) Ile to ja się zbierałam żeby NIP znaleść, i dumna z siebie wypeniłam, ale jaka dumna byłam ze znalazłam adres miau hotelu mailowy. ahahahahah. A przemęczona, jedno poszło do adopcji, ale kolejny kot przyszedł nawet szybciej;/ u mnie już śmierdzi jak w MURZYŃSKIEJ CHACIE. Dzisiaj wyjeżdżam, musze posprzątać jak wróce rano z pracy, chociaż nie wiem po co jak wróce będzie taki sam syf. Miałam plan :mrgreen: jak uda mi sie wyadoptować to co mam, to mieć tylko jednego tymczasa, żeby smród z domu wygnać, ale wyrzucając śmieci upatrzyłam maluszki... dużo maluszków... że ich wcześniej nie widziałam. Jak wróce to w poniedziałek obchód po sąsiadach, mieszkań dużo niech dają po 10zł na sterylki... kocice w miare da sie je chyba złapać nawet nie w łapke...
Plan wygnania smrodu nie wypali...
A rumska kociarnia zostaje przeniesiona na chylonie? czy jak to wszystko bedzie w ogole wyglądać?
Obrazek

lalka999

Post » Czw lip 14, 2011 7:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

[quote="
A rumska kociarnia zostaje przeniesiona na chylonie? czy jak to wszystko bedzie w ogole wyglądać?[/quote]

Kociarnia w Rumi dalej będzie funkcjonować.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]