w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 10:30 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Już mam konto, zasiliłam troszkę.
Pieniądze to niestety wszystko co mogę dać, ani czasu ani zdrowia na więcej...:(

Powodzenia w Gdyni ifciastu, mieszkałam na Obłużu 25 lat :)

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Śro lut 16, 2011 10:32 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Tak, będzie stały monitoring nad sprawą. Moja znajoma karmicielka zobowiązała objąć sie opieką koty, które są u tej Pani.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro lut 16, 2011 10:50 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

ifciastu pisze:
magaaaa pisze:Rany Bossskie...
Nie ma sposobu, żeby jednak koty nie wracały do tej Pani?
Trzymam kciuki za Was!

Ta Pani kocha te koty, ona po prostu była nieświadoma.
Te, które wracają ważą wszystki powyżej 2kg i są w lepszym stanie. Ja zobowiązałam się na bieżąco monitorować, dostarczać karmę i zapewniam pomoc weterynaryjną.
Ta Pani jest starsza, schorowana. Bardzo kocha te koty. Jak je wszystkie zabierzemy to zajdzie nam na zawał albo wylew, ostatnio mieliśmy taką sytuację. Koty nie będą miały tam źle, ale pod warunkiem, że będziemy co chwila sprawdzać co się dzieje.
Ta Pani jest reformowalna. chce współpracować...

Do tej pory zabraliśmy te 3 w najgorszym stanie i te 3 które zostały uśpione...
Myślę, że w przyszłości będziemy starali się zabrać wszystkie, ale nie ma co na hura. Teraz ta czwórka jest jeszcze w lecznicy, jeden z Panią.

emkamara oczywiście, że jest szansa! Gdyby nie było nie męczyłabym ich. One już większe prawdopodobnie nie urosną, może troszkę, ale najważniejsze, żeby zdrówko doprowadzić do porządku! Ślę pw :1luvu:

Ja uważam że trzeba jej zabrać te koty zostawić tylko jednego.Uważam tak dlatego ponieważ wyczytałam że pani nie jest młoda jest schorowana jej dzieci mają koty głęboko gdzieś ,więc pytam co się stanie z kotami gdy pani odejdzie z tego świata ? Jednemu kotu łatwiej po śmierci właściciela znaleźć dom niż kilku czy kilkunastu kotom.Poza tym jednemu kotu zapewni lepsze warunki żywieniowe i weterynaryjne.Na pewno nie można jej zabierać wszystkich kotów ale jeden powinien jej wystarczyć.To jest oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie każdy tutaj może mieć inne.Na facebooku zaraz się dołączę i udostępnię wydarzenie znajomym.
Ifciastu dla ciebie wielki szacunek za to co robić dla zwierząt :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lut 16, 2011 10:55 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Oczywiście nie zamierzam kotów zostawiać. To nie o to chodzi, bo ta pomoc byłaby czcza. Te koty poprostu tyle przeszły, że nie chcę ich przekazywać osobom trzecim. Póki co mam te trzy. Jak będę mieć miejsce będę zabierać kolejne.
Póki co koty są u weta, potem wrócą do czasu, aż będę meić miejsce:)
Na razie mają zapewnioną opiekę weta i karmę, ale to wszystko jest w naszym zakresie:)
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro lut 16, 2011 11:24 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Zaznaczam.
Porażajace są te zdjęcia na 7 stronie.

Po powrocie do domu doczytam.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lut 16, 2011 11:31 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Mulesia pisze:Zaznaczam.
Porażajace są te zdjęcia na 7 stronie.

Po powrocie do domu doczytam.

No niestety, wygląda to tak, jak wygląda. Choć wkleiłam te mniej "drastycznie" wyglądające zdjęcia...

ifciastu

Post » Śro lut 16, 2011 11:35 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Boże kochany,popłakałam się. Ze względu na te małe biedactwa i na ich właścicielkę-nie ma nic gorszego niż świadomość,że chciało się dobrze a wyrządziło się krzywdę. Jeśli ktoś naprawdę kocha zwierzęta to ciężko się samemu z tym pogodzić.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro lut 16, 2011 11:38 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Z braku czasu - dopiero doczytałam.
Postaramy się z Schatzi zrobić jutro bazarek na kociaste. Biedne maluchy. Ta szylkretka.. :1luvu: :1luvu:
A co do Obłuża.. ja mieszkałam tutaj lat 22. Nadal zresztą bywam tutaj raz w tygodniu. :wink:
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Śro lut 16, 2011 11:46 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Sarayu pisze:Z braku czasu - dopiero doczytałam.
Postaramy się z Schatzi zrobić jutro bazarek na kociaste. Biedne maluchy. Ta szylkretka.. :1luvu: :1luvu:
A co do Obłuża.. ja mieszkałam tutaj lat 22. Nadal zresztą bywam tutaj raz w tygodniu. :wink:

Dzięki kochana :1luvu:
Ty lepiej Schatzi szykuj do miziania, tym razem się obrażę jak się schowa :mrgreen: Planuję Was niedługo odwiedzić :D

ifciastu

Post » Śro lut 16, 2011 11:51 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

ifciastu pisze:

Ty lepiej Schatzi szykuj do miziania, tym razem się obrażę jak się schowa :mrgreen: Planuję Was niedługo odwiedzić :D

Zapraszamy, zapraszamy, choć z Obłuża to kawał drogi niestety. :( Miałam nadzieję, że gdzieś bliżej będziecie mieszkać. Schatzi jest ostatnio bardzo miziasta, ale to pewnie dlatego, że dostaje przepisowe 65 gram karmy dziennie, a Jej to zdecydowanie za mało. Aż mi troszkę Jej żal.. :(
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Śro lut 16, 2011 11:53 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Sarayu pisze:
ifciastu pisze:

Zapraszamy, zapraszamy, choć z Obłuża to kawał drogi niestety. :( Miałam nadzieję, że gdzieś bliżej będziecie mieszkać. Schatzi jest ostatnio bardzo miziasta, ale to pewnie dlatego, że dostaje przepisowe 65 gram karmy dziennie, a Jej to zdecydowanie za mało. Aż mi troszkę Jej żal.. :(

Ale jest mała zmiana planów :mrgreen: Nie bój żaby, będę bliżej :mrgreen:

ifciastu

Post » Śro lut 16, 2011 13:11 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Na wątek wpadłam na facebooku. Po prostu brak mi słów na to, co zobaczyłam. Wysłałam trochę kasy, nie wiedziałam, co wpisać w tytule przelewu, więc dałam "Na niedożywione koty karmione mlekiem" - nie wiem, czy to są jedyne koty pod Waszą opieką.

Podrapcie ode mnie śliczności za uchami i kupcie dużo dobrej karmy :)
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Śro lut 16, 2011 13:22 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Poszło kilka złotych. Mam nadzieję, że uda się je wyciągnąć na prostą :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 16, 2011 13:38 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Dziękuję bardzo za wsparcie :1luvu:
tak, mamy pod opieką dużo innych kotów:)
Właśnie lecę pomiziać koteczki od wszystkich forumowych cioć i wujków!

ifciastu

Post » Śro lut 16, 2011 13:52 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

makabra :(
też uważam, ze należało by pani tylko jednego kota zostawić. Bo potem będzie się miało te kilka, już starszych, na głowie do pilnego zabrania.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]